A+ A A-

tekst:  Kjell Arntzen                  foto:  Per A Johnsen

I helga har Trondheim storfint besøk. Rundt 10.000 skolemusikanter inntar byen fra torsdag 26. til mandag 30. juni. Noen av disse har Ranheim Skolemusikkorps ansvaret for. 580 av korpsmedlemmene er plassert her på Ranheim, 9 korps med 320 musikere skal bo på Ranheim skole. På Markaplassen vil det bo 5 korps med 260 musikere. Et stort dugnadsapparat er i sving for å få dette til forteller leder i skolekorpset, Tommy Eide. - Vi legger vår sjel i at de vi har «ansvaret» for under festivalhelga skal ha gode opplevelser til de reiser hjem. Det gjelder både i sentrum og her på Ranheim.

 

Stor dugnadsinnsats

Tommy forteller at om lag 60 foreldre er med og tar sin tørn for det Ranheim Skolemusikkorps har ansvaret for. – Vi skal ha to lokale festivalkontorer her under festivalen, ett på Ranheim skole og ett oppe på Markaplassen. Disse kontorene skal være betjent hele døgnet fra torsdag til mandag. Selv har jeg ansvaret for de som skal oppholde seg og bo på Ranheim skole, mens Bente Irene Finseth har det samme ansvaret på Markaplassen. Jeg tror trygt jeg kan si at vi får et yrende korpsliv på bydelens skoler.

Penger til korpskassa

-       Skolekorpset skal sørge for at musikantene får frokost og kveldsmat hver dag. Dette er i seg selv en utfordring, fortsetter Tommy. - Husk det er hele 580 musikanter som vil holde til her på Ranheim. De skal ha mat og et trygt opphold. Trygghet sørger vi for ved at det er satt opp turnus for nattevakter på begge skolene. Det er med andre ord en stor oppgave vi har tatt på oss, men dette skal vi takle. Det samme skjer selvfølgelig på andre skoler også. Det er 10.000 som kommer, alle skal ha et sted å sove og være for seg selv. Jeg regner også med at dette gir oss mellom 70 og 80.000 kroner til korpskassa, noe som kommer godt med til neste år hvor vi planlegger en god utenlandstur.

Det er mye som foregår

-       Denne festivalen er en festival for hele byen. Det meste vil foregå i sentrum eller sentrumsnære områder, forteller Tommy. Lite eller ingen ting er programmert til bydelene. Det er litt synd mener jeg. Dette hadde vært en kjempeflott anledning til å vise Trondheims mange bydeler hva skolekorps kan. Selv om dette pågår over ei utvidet helg, er det knapt med tid i det programmet som er lagt. Det foregår noe hele tiden. 

Åpningskonsert torsdag

Allerede torsdag kveld klokka 18.00 er det åpningskonsert på Torget. Her blir det nok en god del musikere med foresatte og folk som rusler i byen. Fra fredag er det full rulle med konserter, arrangementer og moro. – Jeg kan nevne at det ikke bare er ren musikk. Fredag holdes det en fagkonferanse for dirigenter. Klokka 14.45 er det «byspilling» på Solsiden, rett foran DNB`s bygg. Her skal selvfølgelig vi være med, forteller Tommy. Før dette skjer er 25 av våre aspiranter på noe som kalles «Aspirantfabrikken». Dette er et glimrende tilbud som festivalen gir oss.Skolekorps hoved

Skolekorpset får ei morsom, men slitsom helg.

Sverresborg Folkemuseum

Fredag kveld klokka 18.00 er det show på Sverresborg. Her skal 30 musikere fra Ranheim være med. - Jeg tror at her blir det nok mye musikk fra en rekke korps og deler av korps. Kanskje dukker det opp noe som ikke står i det oppsatte program også, undre Tommy.

Trondheimskveld

Lørdag er i stor grad lagt opp slik at musikerne får litt tid på egen hånd til «å være» i Trondheim. Vi får håpe været blir den type sommervær som gjør at alle vil trives i den flotte byen vår. Ingen kan imidlertid regne med at de får fri hele dagen. Klokka 19.00 lørdagskveld trommes det sammen til «Trondheimskveld» på Torget. Her forventes det et godt oppmøte av musikkglade trøndere.

Søndag er den store dagen

Søndag starter med «Festivalparade» fra Solsiden og opp til Torget. Her vil alle korpsene være med. På Torget blir det paradeshow hvor de skal lage verdens største korps med 10.000 musikere.

Lørdag kveld klokka 21.00 blir Lerkendal Stadion omgjort til arena for korps-tattoo. Her deltar blant annet Gardens Musikktropp som er et av Europas beste korps i tattoo. Det vil også være andre fremragende korps som deltar. Arrangementet er selvfølgelig åpent for publikum.

Vi krysser fingre for at været skal bli som fortjent for de korpsene og musikantene som kommer hit, både de som skal være her hos oss på Ranheim og de andre som besøker byen. Lykke til, Ranheim Skolemusikkorps.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

RANHEIM gatelag

13-04-2021 Hits:460 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Ivar Sandvik Ranheim har siden desember planlagt med oppstart av Gatelag i 2021. Gjennom Fotballstiftelsen, som er paraplyorganisasjonen for alle gatelagene i norske toppklubber, har vi brukt tid på å...

Les mer...

KANONSIGNERING

22-03-2021 Hits:1402 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

KANONSIGNERING

tekst: Kjell A. Arntzen         foto: KA og wikipedia En kjempefornøyd Frank Lidahl får nå en ekstra grunn til å glede seg til sesongstart! Jeg våger denne overskriften selv om jeg vet at...

Les mer...

Da vi tok pokalen!

10-03-2021 Hits:355 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Da vi tok pokalen!

tekst: Ingvar Auran, 7. klasse ved Ranheim skole 1929 Det var guttekamp mot Freidig i 1929. Kyrres farfar var med, Arvid Gjengstø og Ragnar Guldberg scoret mål. Kyrre Auran har tatt vår...

Les mer...

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:566 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...