A+ A A-

I en styreprotokoll for Ranheim Arbeidersamfunn fra 1960 kan vi lese at Peder Myhre, lokalpolitiker og medlem av Strinda skolestyre, begeistret referer fra et møte at det nå var klart for bygging av ny skole på Ranheim. I dag sitter vi med fasiten: Ny skole for østområdene ble åpnet på Charlottenlund i 1964 og den nye skolen på Ranheim ble åpnet i 2010 – 50 år etter Peder Myhres gladmelding.

Peder Myhre ville at den nye skolen skulle bygges på Presthus og være skole for både Ranheim og Charlottenlund. Den første store boligbyggingen på Charlottenlund startet med blokkbebyggelsen i Nyheimsvegen og Konglevegen i 1958, og Peder Myhres partikollega fra Charlottenlund, Einar Brobakk som også var medlem i Strinda skolestyre, mente at det ville bli behov for en egen skole for Charlottenlund.

I dag er situasjonen den at både Charlottenlund og Ranheim skole er/ vil bli overfylt i løpet av de nærmeste årene. Det er situasjonen på bakgrunn av den nåværende boligmengden.

Trondheim kommune vokser med ca. 3000 innbyggere pr år, og mye av veksten er planlagt å komme i østområdene. Det vil bli behov for 3-4 nye skoler for å holde tritt med befolkningsøkningen. Når og hvor disse skolene skal bygges, skal rådmannen legge fram en sak om i løpet av året. Den planen må koordineres med en ny arealplan som skal behandles i høst.

Kommunalråd John Stene orienterte om denne situasjonen på et møte 13.03.12 for arbeiderlagene i østområdene. Han sa at det var fulle skoler overalt – både barne- og ungdomskoler. Det er igangsatt bygging av 400 boliger på Ranheim, og ytterlige 1000 er planlagt bygd når skolekapasiteten er på plass. I tillegg er vi kjent med at det arbeides med planer om boligbygging på Overvik, Øvre Rotvoll og Leangenområdet.

Ranheimsavisa vil invitere leserne til å engasjere seg i denne saken med synspunkter på hvor den/ de nye skolene bør bygges. Kanskje kan Peder Myhres forslag om bygging av en skole på Presthusområdet for å avlaste både Charlottenlund og Ranheim skole igjen vise seg å bli aktuell?

Ranheimsavisa vil komme tilbake med flere artikler/ intervjuer med sentrale personer for å belyse utviklingen i planarbeidet.

Vi tror det er viktig- og riktig- at «de som har skoene på og vet hvor de trykker» engasjerer seg i planløsningene. Send gjerne innspill om dette til Ranheimsavisa, e-mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

1 poeng fra Fredrikstad

14-08-2022 Hits:138 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell Arntyzen De 10 første minuttene av ettermiddagens kamp var Ranheims. Så kom FFK bedre med og overtok føringen og sjansene i omgangene. Oppsummert, kampene sett under ett, så må...

Les mer...

Ingen stor kamp, men 3 poeng

08-08-2022 Hits:181 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Etter kampslutt gikk jeg min vante rute ned fra tribunen. På veien passerte jeg en av en av de fotballkyndige vaktene som Ranheim benytter under kampene. Han ga...

Les mer...

Tafatt, men 3 poeng

31-07-2022 Hits:191 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det startet så forrykende, men det ble noe kleint etter hvert. Erlien kom alene mot Rasmus Sandberg allerede etter 2 minutter. Skuddet satt ikke som det skulle...

Les mer...

3 poeng med hjem fra Oslo

25-07-2022 Hits:174 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst:. Kjell A. Arntzen Det ble en ny kamp der Ranheim hadde stort ballinnehav. I løpet av kampens første kvarter var KFUM nærmest ikke nær ballen. På tross av et sterkt...

Les mer...