A+ A A-

I en styreprotokoll for Ranheim Arbeidersamfunn fra 1960 kan vi lese at Peder Myhre, lokalpolitiker og medlem av Strinda skolestyre, begeistret referer fra et møte at det nå var klart for bygging av ny skole på Ranheim. I dag sitter vi med fasiten: Ny skole for østområdene ble åpnet på Charlottenlund i 1964 og den nye skolen på Ranheim ble åpnet i 2010 – 50 år etter Peder Myhres gladmelding.

Peder Myhre ville at den nye skolen skulle bygges på Presthus og være skole for både Ranheim og Charlottenlund. Den første store boligbyggingen på Charlottenlund startet med blokkbebyggelsen i Nyheimsvegen og Konglevegen i 1958, og Peder Myhres partikollega fra Charlottenlund, Einar Brobakk som også var medlem i Strinda skolestyre, mente at det ville bli behov for en egen skole for Charlottenlund.

I dag er situasjonen den at både Charlottenlund og Ranheim skole er/ vil bli overfylt i løpet av de nærmeste årene. Det er situasjonen på bakgrunn av den nåværende boligmengden.

Trondheim kommune vokser med ca. 3000 innbyggere pr år, og mye av veksten er planlagt å komme i østområdene. Det vil bli behov for 3-4 nye skoler for å holde tritt med befolkningsøkningen. Når og hvor disse skolene skal bygges, skal rådmannen legge fram en sak om i løpet av året. Den planen må koordineres med en ny arealplan som skal behandles i høst.

Kommunalråd John Stene orienterte om denne situasjonen på et møte 13.03.12 for arbeiderlagene i østområdene. Han sa at det var fulle skoler overalt – både barne- og ungdomskoler. Det er igangsatt bygging av 400 boliger på Ranheim, og ytterlige 1000 er planlagt bygd når skolekapasiteten er på plass. I tillegg er vi kjent med at det arbeides med planer om boligbygging på Overvik, Øvre Rotvoll og Leangenområdet.

Ranheimsavisa vil invitere leserne til å engasjere seg i denne saken med synspunkter på hvor den/ de nye skolene bør bygges. Kanskje kan Peder Myhres forslag om bygging av en skole på Presthusområdet for å avlaste både Charlottenlund og Ranheim skole igjen vise seg å bli aktuell?

Ranheimsavisa vil komme tilbake med flere artikler/ intervjuer med sentrale personer for å belyse utviklingen i planarbeidet.

Vi tror det er viktig- og riktig- at «de som har skoene på og vet hvor de trykker» engasjerer seg i planløsningene. Send gjerne innspill om dette til Ranheimsavisa, e-mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheimsavisa forlenger med Ranheim Fotb…

23-01-2022 Hits:291 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheimsavisa forlenger med Ranheim Fotball

tekst: Kjell A. Arntzen                          foto: Ranheim Fotball Her har Jon-Arne Kambuås og redaktør Kjell Arntzen signert ny Bronseavtale med Ranheim Fotball. Det var to jubileumssigneringer med Jon-Arne for 20. gang og...

Les mer...

Sammen om Ranheim i 2022!

09-01-2022 Hits:366 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Sammen om Ranheim i 2022!

tekst: Frank Lidahl / Kjell Arntzen (foto) Den tidligere toppdommeren Thorbjørn Aass, var en av våre lesere som uttaalte seg om sesongen 2021 I desember hadde Ranheimsavisa en serie artikler om hvordan...

Les mer...

Sesongen 2021 gikk ikke som vi ventet - …

13-12-2021 Hits:384 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Sesongen 2021 gikk ikke som vi ventet - 5

av: Kjell A. Arntzen   Thomas Mostervik gir jernet i hver eneste Ranheimskamp. Han innrømmer at det ikke alltid hjelper, men som han sier: "Vi gir oss aldri". Vi er nå kommet til...

Les mer...

Sesongen 2021 - Ikke så bra som ventet

10-12-2021 Hits:343 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Sesongen 2021 - Ikke så bra som ventet

Harald Walldén er en blid mann selv om laget ikke klarte det han forventet i 2021-sesongen. Neste mann ut i Ranheimsavisas evalueringsinnhenting fra fotballsesongen 2021 er Harald Walldén. Harald er nok...

Les mer...