A+ A A-

I en styreprotokoll for Ranheim Arbeidersamfunn fra 1960 kan vi lese at Peder Myhre, lokalpolitiker og medlem av Strinda skolestyre, begeistret referer fra et møte at det nå var klart for bygging av ny skole på Ranheim. I dag sitter vi med fasiten: Ny skole for østområdene ble åpnet på Charlottenlund i 1964 og den nye skolen på Ranheim ble åpnet i 2010 – 50 år etter Peder Myhres gladmelding.

Peder Myhre ville at den nye skolen skulle bygges på Presthus og være skole for både Ranheim og Charlottenlund. Den første store boligbyggingen på Charlottenlund startet med blokkbebyggelsen i Nyheimsvegen og Konglevegen i 1958, og Peder Myhres partikollega fra Charlottenlund, Einar Brobakk som også var medlem i Strinda skolestyre, mente at det ville bli behov for en egen skole for Charlottenlund.

I dag er situasjonen den at både Charlottenlund og Ranheim skole er/ vil bli overfylt i løpet av de nærmeste årene. Det er situasjonen på bakgrunn av den nåværende boligmengden.

Trondheim kommune vokser med ca. 3000 innbyggere pr år, og mye av veksten er planlagt å komme i østområdene. Det vil bli behov for 3-4 nye skoler for å holde tritt med befolkningsøkningen. Når og hvor disse skolene skal bygges, skal rådmannen legge fram en sak om i løpet av året. Den planen må koordineres med en ny arealplan som skal behandles i høst.

Kommunalråd John Stene orienterte om denne situasjonen på et møte 13.03.12 for arbeiderlagene i østområdene. Han sa at det var fulle skoler overalt – både barne- og ungdomskoler. Det er igangsatt bygging av 400 boliger på Ranheim, og ytterlige 1000 er planlagt bygd når skolekapasiteten er på plass. I tillegg er vi kjent med at det arbeides med planer om boligbygging på Overvik, Øvre Rotvoll og Leangenområdet.

Ranheimsavisa vil invitere leserne til å engasjere seg i denne saken med synspunkter på hvor den/ de nye skolene bør bygges. Kanskje kan Peder Myhres forslag om bygging av en skole på Presthusområdet for å avlaste både Charlottenlund og Ranheim skole igjen vise seg å bli aktuell?

Ranheimsavisa vil komme tilbake med flere artikler/ intervjuer med sentrale personer for å belyse utviklingen i planarbeidet.

Vi tror det er viktig- og riktig- at «de som har skoene på og vet hvor de trykker» engasjerer seg i planløsningene. Send gjerne innspill om dette til Ranheimsavisa, e-mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:323 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:291 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:435 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:477 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...