A+ A A-

tekst: Kjell Arve Arntzen         foto: fra Coop

Benny Ramberghaug 1 rydderButikksjef Benny Ramberghaug inviterer til ryddedugnad.

Covid.19 har også satt den årlige ryddeaksjonen som Extra Grilstad har tatt initiativ til gjennom flere år her på Ranheim. Vi har vært i kontakt med butikksjefen på Extra Grilstad, Benny Ramberghaug, med spørsmål om hvordan det blir nå i høst. – Du kommer som bestilt, svarer Benny. – Vi står nå foran årets aksjon om skal gå fra i dag til søndag 19. september.

Benny inviterer meg inn på sitt kontor i bakkant av forretningen, Han spør om jeg vil ha en kopp kaffe, noe jeg takker ja til. Vi setter oss ned ved kontorpulten for å prate om aksjonen og de erfaringer han har fra tidligere år.

Inviterer kunder, kooperatører, ansatte og folk på Ranheim

-          Vi er en del av den sentrale ryddeaksjonen «Coop rydder Norge» som samarbeider med «Hold Norge Rent» og Retura, starter den oppglødde «ryddegeneralen» her på Ranheim. På lørdag er vi i gang med vår del av løsningen på verdens største miljøproblem, plastforsøpling i naturen. Dette er faktisk noe vi kan gjøre noe med!

-          Jeg tror at forsøpling i naturen er noe som alle har et forhold til og ergrer seg over. Jeg vet at våre kunder er opptatte av miljø og bærekraft. Derfor er vi svært glade for å bidra til at flere kan arrangere og delta i ryddeaksjoner både her på Ranheim og andre steder, sier Benny.

Arbeidshansker og sekker fås på Extra Grilstad

Også denne gang vil Extra Grilstad sørge for at de som vil være med på denne ryddeaksjonen får utdelt arbeidshansker og sekker. Dette skal også skje på 250 andre Coop-butikker over hele landet.

-          Vi vil som tidligere sørge for at det blir utplassert avfallscontainere i Skonnertveien (på siden av bygningen mot Grilstadfjæra). På denne måten skal det være enkelt og gratis å levere avfallet som er ryddet, er Bennys varsel. – Kom gjerne innom for å hente utstyr så dere kan være med på dette. Det må jo være givende å være med på å rydde i nærområdet vårt, sier han med et smil.

Ryddet 80 tonn søppel i 2019

Benny fortsetter med å fortelle at den landsomfattende aksjonen i 2019 resulterte i at det ble ryddet 80 tonn søppel. – Det var tusenvis av frivillige som ryddet søppel langs strender, bekkefar, langs skoleveier, kratt og skog, fortsetter han.

-          Som vi vet tar vind, regn og andre naturkrefter fører til at mye av den plasten og avfallet vi kaster fra oss til slutt havner i Strindfjorden. Ikke alt blir selvfølgelig ikke liggende der, men forflytter seg til andre områder og blir marint avfall. Derfor spiller det liten rolle hvor de frivillige plukker søppel eller hva slags søppel det er. Det er ikke bare plast som er ille, sier han.

Mens vi sitter der med hver vår kaffekopp bankes det på døra. Inn kommer ranheimsbyggen og Coop Midt-Norges viseadministrerende direktør Bjørn Vik-Mo. Han fatter tvert det vi snakker om. – Kan jeg få legge til noe?, spør han. Hans butikksjef gir han tillatelse til det.

Bjrn Wik Moe 1-         Vi fikk besøk av Coop Midt-Norges viseadministrerende direktør, Bjørn Vik-Mo

     - Jeg hørte allerede da jeg gikk inn på lageret her at det var Ranheimsavisa som var i samtale med Ramberghaug, starter han. – Jeg hørte at dere blant annet snakket om plastavfall. Jeg regner med at dere vet at plast på avveie er en av de største miljøutfordringene vi har nå. Dere og de der ute har sikkert sett de grufulle bildene av fugler, fisk og hval med magen full av plast. Det er ikke fordi disse artene er så himla glad i plast, men når havet er full av plast og det er mindre med skikkelig føde, slukes også plasten som flyter rundt.

-          For at artene som lever i og rundt våre fjord- og havområder skal slippe å fylle sine mager med plast, så har vi alle et ansvar for at dette ikke skjer! Vi må rydde, sier Vik-Mo. – Så må jeg få tilføye at vi alle kan gjøre litt. Nå håper jeg at aksjonen «Coop Rydder Norge» skal gjøre det enkelt for dere å ta med venner og familie ut i frisk luft for å plukke søppel i sine nærmiljø. Jeg håper at folk drar med seg barn, besteforeldre og venner, og gjør søppelryddingen til en ordentlig sosial dugnad for nærmiljøet.

Så er det på tide for meg å takke for praten og kaffen, men før jeg reiser meg for å gå bryter Benny inn: - Huks å fortelle dine lesere at de er velkommen innom her på Extra Grilstad for å hente utstyr for søppelplukkingen. Det kan de gjøre fra fredag i denne uka.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

1 poeng fra Fredrikstad

14-08-2022 Hits:138 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell Arntyzen De 10 første minuttene av ettermiddagens kamp var Ranheims. Så kom FFK bedre med og overtok føringen og sjansene i omgangene. Oppsummert, kampene sett under ett, så må...

Les mer...

Ingen stor kamp, men 3 poeng

08-08-2022 Hits:181 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Etter kampslutt gikk jeg min vante rute ned fra tribunen. På veien passerte jeg en av en av de fotballkyndige vaktene som Ranheim benytter under kampene. Han ga...

Les mer...

Tafatt, men 3 poeng

31-07-2022 Hits:191 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det startet så forrykende, men det ble noe kleint etter hvert. Erlien kom alene mot Rasmus Sandberg allerede etter 2 minutter. Skuddet satt ikke som det skulle...

Les mer...

3 poeng med hjem fra Oslo

25-07-2022 Hits:174 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst:. Kjell A. Arntzen Det ble en ny kamp der Ranheim hadde stort ballinnehav. I løpet av kampens første kvarter var KFUM nærmest ikke nær ballen. På tross av et sterkt...

Les mer...