A+ A A-

av: Kjell Arntzen        foto: Per Arne Johnsen og Sølvi Kvam.

En drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse. Den «nye» Pettersenfjæra kommer dag for dag mer til syne. Gjengen fra Ranheimspatrioten står på fra morgen til kveld, vi møter velvilje i fabrikken, i kommunen, hos nausteier Løvli og hos styret for Ranheimsavisa. Det ser ut for at positivitet avler ny positivitet. Prosjektet er snart fullført og vil kunne bli tatt i bruk i løpet av september, men for alvor; - til kommende vår, sommer, høst og flere år framover!

Mange dugnadstimer er nedlagt

Vi er så heldige å ha en bestående dugnadsånd her på Ranheim. Nå veldig synliggjort gjennom organiseringen i «Ranheimspatrioten». Uten deres utrolige innsats ville Hansbakken Velforening eller Ranheimsavisa hatt mulighet for å realisere dette prosjektet som fødtes sist vinter. Det var et optimistisk prosjekt som ble diskutert i Ranheimsveien 212 i vinter. Vi visste det ville bli kostbart og arbeidskrevende. Vi visst også at «Ranheimspatrioten» ville stille opp til dugnad, at kommunen ønsket dette i Pettersenfjæra og la mye til rette. Vi visste også at Ranheimsavisa ønsket å finansiere det meste av kostnadene. Da var det bare å starte planleggingen og ideutvekslingen om hva dette skulle bli.pettersenfjaera.dugnadsgjeng

 

 Tre av de som stiller til dugnad. Fra v. Fritz Paulsen, Tore Aune og Arne Fridtjofsen.

Et sted for oss på Ranheim

«Nye» Pettersenfjæra går inn som en del av de kommunale friområder vi har langs fjæra her på østre del av Ranheim. Det er og forblir Trondheim kommunes område. Dette er vårt håp også for all framtid. Det skal ikke stikkes under en stol at vi var bekymret for Pettersenfjæra som et yndet sted ved fjorden, gjengrodd som det var. Om ingen tok tak i Pettersenfjæra fikk alt av kratt, busker og gamle trær overhånd. Hageavfall ville fortsatt bli tømt utfor bergkantene og det ville bli tristere og tristere. Det kunne kort og godt blitt umulig å få gjort noe der nede! Selv var vi nokså sikre på at Trondheim kommune ikke ville prioritere istandsetting av området. Kommunen har trolig allerede i dag alt for mye å holde vedlike og tilrettelegge?

Vi har bodd på Ranheim i mange år. Mange av oss kommer fra familier som har lange stamtavler her i bydelen. Alle oss har et tidligere forhold til denne delen av fjæra. Her var det skotthyll, konserter, flørting, dans, formelle og uformelle sammenkomster. Alle var vi glad i denne fjærabiten og holdt den vedlike.

pettersenfjaera-foer

 Pettersenfjæra før....

Et sosialt samlingssted

I en bydel er det alltid behov for treffpunkter. På Ranheim har vi alltid hatt det. Det har vært Folkets Hus, Idrettsbanen, losjen, Tjønnstuggu, «Norden», Persberget, fjæraområdene og andre mer svunne steder. Vi har selvfølgelig en del nå også hvor Hansbakkfjæra, Tangen og Hitterfjæra er sommerstedene, Folkets Hus, idrettsanlegget og Tjønnstuggu brukes hele året.

Bydelen vokser i en voldsom fart. Nye innbyggere kommer til, mange også fra andre steder av Ranheim. De fleste synes dog å komme «utenfra». Fellesnevneren er for oss som er veldig glad i bydelen vår, «her skal alle trives».

pettersenfjaera-naa .....og nå.

Flere av de nye boligområdene har felleslokaler

Å ha et nært tilgjengelig felleslokale der du bor er så absolutt et gode. Men dette gode må ikke føre til at de som bor i slike områder blir værende der! Vi ønsker alle velkommen til Ranheim. De som ønsker fellesskap og bygging av nye relasjoner skal være hjertelig velkommen til våre felles plasser. Her kommer Pettersenfjæra inn. Den er og skal være åpen for alle, vi ønsker at alle som har kommet hit som brukere og vi ønsker at alle skal trives sammen med oss!

Hansbakken Velforening

Det er naturlig at en av initiativtakerne til dette, Hansbakken Velforening, skal forvalte den «Nye Pettersenfjæra». I det ligger det at de skal ha et ansvar for området, dra andre med på dugnader og ryddighet, passe på det utstyr og møbler som etter hvert blir utplassert og koordinerer bruken for «større» arrangement som konserter, feiring av dager, bryllup og andre arrangement som forventes å trekke folk av en viss mengde. Styret for velforeningen skal også utarbeide ordensregler for området, - regler som skal etterfølges av brukerne. Vi ønsker jo oss alle et område som framstår som innbydende og flott! Dette kommer vi nærmere tilbake til.

Ranheimsavisa betaler

Ranheimsavisa er den andre initiativtakeren for dette. Vår avis er totalt dugnadsbasert. Mange bannerannonsører er med på å gi oss en viss økonomi. Avisas formål er å spre nyheter fra Ranheim, skrive artikler om ting som skjer her, omtale deler av Ranheims historie, gjøre nye «Ranheimsbygg» bedre informert om sitt nye bosted. De pengene vi får inn går uavkortet tilbake til formål i Ranheimsamfunnet. Denne gang gir vi altså en god del til utbedringen av Pettersenfjæra. I tillegg til det som går ut i rede penger har vi skaffet gode kontakter og hjelpere.

Trondheim kommune ved IPS har vært veldig imøtekommende for vårt prosjekt. De har fliset opp felte trær, de har vært svært opptatt og glad for våre planer og de har gitt oss grus til dekning av deler av grunnen. Fabrikken har hjulpet oss med å flytte de store steinene som var lagret på området, Trondheim Fengsel har igjen vært veldig behjelpelig med fabrikkering av bord med benker og fuglekasser som skal henges ut. Karl Ove Bjørnstad har bidratt med transport og Ranheimspatriotens gutter og jenter har vært arbeidsfolk av godt, gammelt Ranheimskaliber. Jeg må heller ikke glemme Eivind Løvli som har gitt oss lagerplass i naustet. Vi er stolt og takknemlig overfor alle som har bidratt.

Maritimt utstyr

Det som nå mangler er faktisk noe maritimt utstyr. Det hadde vært flott om vi kunne få tak i noe slikt som kunne pynte opp. Ei not eller garn har vært flott, not/garnstativ for dette har vært kjempeflott, flottører, kanskje også en båt kunne ha passet inn i miljøet, blåser, lanterner, fiske kasser, tønner eller hva det måtte være, er av interesse.

Søndag den 7. september er vi der nede

Vi registrerer at mange som er på tur i fjæra stopper oppe på kanten og ser ned. De lurer nok på hva som skjer? Svært få «tør» komme ned for å høre med oss som er nede i gropa. På søndag mellom klokka 11.00 og 13.00 vil noen fra Ranheimsavisa være der for å svare på spørsmål, orientere og prate med dere. Sannsynligvis vil dere også kunne møte noen fra Hansbakken Velforening.

 

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

TAP mot Sandnes-Ulf

03-08-2020 Hits:136 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg skal ikke si at dette var et «ufortjent» tap. May-Helen lærte meg det etter kampen mot Tromsø; «det finnes ikke ufortjente tap. Det laget som scorer...

Les mer...

Hvorfor så spennende?

31-07-2020 Hits:189 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Min Odds-kupong var klar på resultatet av kampen Ranheim vs Kongsvinger. Det kunne ikke bli annet enn en soleklar H tenkte og tippet jeg. Det ble det...

Les mer...

UFORTJENT TAP

21-07-2020 Hits:253 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen  Etter 6 minutter ledet Tromsø 0-1 etter svakt forsvarsspill av Ranheim. Ganske enkelt fikk Kent Antonsen spasere gjennom og legge ballen til side for Lenes i Ranheimsmålet...

Les mer...

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:272 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...