A+ A A-

tekst:  Kjell Arntzen illustrasjon/foto:  RMF/Per A Johnsen

Musikkforeningen hovedLike sikkert som at høsten er her er det at Ranheim Musikkforening har sine tradisjonelle høstkonserter. Denne gang har musikkforeningen valgt å avholde to kirkekonserter. Første konsert arrangeres selvfølgelig i Ranheim kirke. Lørdag den 25. oktober er dagen for denne. Musikkforeningen venter full kirke fra klokka 18.00 denne konsertkvelden. De lover også at publikum skal få sitte bedre enn tidligere i kirkerommet som nå har fått benker med gode puter.

rmf-pressemelding-plakat

Konserter i Ranheim - og Orkdal kirke

I musikkforeningens arrangementskomite finner vi Jannicke Næss. Hun forteller at dette er høstens store satsing for Ranheim Musikkforening. – Vi skal avholde to konserter, selvfølgelig en på vår egen hjemmebane lørdag den 25.10., forteller Jannicke. Den andre flytter vi ut til Orkdal kirke på Fannrem påfølgende søndag. Begge konsertene starter klokka 18.00. At vi legger den ene konserten til Orkdal har vel noe sammenheng med at vår utmerkede dirigent, Sindre Skauge er «Ørkdaling» som en kjent fotballtrener fra samme sted sier. I tillegg er vi jo veldig stolte over å få spille for andre også, sier Jannicke. – Det er mange som virkelig fortjener å høre Ranheim Musikkforening! Så kan jeg føye til at dersom noen her på Ranheim er forhindret på lørdag så er det jo ikke særlig langt til Fannrem heller, fortsetter en ivrig Jannicke.

Hva får vi høre?

Jeg regner med at du kan røpe hva vi får høre på denne konserten, Jannicke? – Programmet er sammensatt av stykker fra mange tidsepoker og genre. Dere får høre klassiske perler som «A Mighty Fortress is our God», «Gammel febodsalme», «Liten fuge» av Bach, «Adagio» av Albinoni, Carl Nielsens «Underlige aftenlufte» og «Domen» av Jan Magne Førde. Ellers så spiller vi kjente sanger med en framragende solist i Erik Wenberg Jacobsen; «Bridge over troubled water», «Bring him home» fra musikalen Les Miserables, «Anthem» fra Chess, «Amazing Grace», «Nessun Dorma» og ikke minst «Eg ser» av Bjørn Eidsvåg.

To spennende verk for korps

-       «Cry of the Celts» er irskinspirert musikk som er komponert av Ronan Hardyman. Han er født i Dublin og er mest kjent for danseshowet «Lord of the Dance». Dette showet er faktisk sett av over 60 millioner mennesker i 60 ulike land. Vårt eget arrangement for korps består av 5 satser; «Nightmare», «Suil a Ruin», «Breakout», «Lament» og «Victory».

-       Korpsets andre hovednummer er «Year of the Dragon». Her framfører vi satsene «Toccata» og «Interlude», forteller Jannicke tydelig stolt over det korpset har fått til.

Solist og programleder

Enhver konsert har en kjent programleder, Jannicke. Hvem har dere tryllet fram? – Her slår vi to fluer i ett smekk, smiler Jannicke. – Vi har en fantastisk solist i Erik. Han er sangutdannet ved NTNU og har hatt hovedroller i en rekke musikaler som Jean Valjan i «Les Miserables», Tevje i «Spelemann på taket» og Judas i «Jesus Christ Superstar». En slik kar må vel kunne være en solid programleder?

Sindre Skauge har vært korpsets faste dirigent i vel ett år. Som tidligere sagt så er han fra Orkdal og har sin utdannelse i musikk, hovedsakelig fra Trondheim på trompet og i pedagogikk.

Hvordan skaffe jeg meg billetter?

-       Ja, det skal være ganske enkelt, forklarer Jannicke. Du får kjøpt billetter fra Ranheim Musikkforening, Billettservice eller ved dørene før konsertene starter. Forhåndssalget startet allerede den 1. oktober så nå må dere som ønsker å være med på denne musikalske reisen få farten opp, råder hun.

Billettprisene er kr. 200,- for voksne, og for barn, studenter og honnør er prisen kr. 150,-. – Er det noen som har spørsmål rundt konsertene eller ønsker å skaffe seg billetter, kan dere ringe 416 75 177 til musikkforeningens leder, John Olav Berdahl. Korpset har også e-postadresse; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:594 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...

Ikke gode nok

10-11-2019 Hits:221 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen I bunnoppgjøret vi ikke skulle tape var vi ikke gode nok. Etter at hjemmelaget hadde dominert de første minuttene ga Erlien oss en opptur. Etter 25 minutter...

Les mer...

Takk for at du er på lag med Ranheim

08-11-2019 Hits:275 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Frank Bo Lidahl 3 kamper igjen. Søndag er det Mjøndalen away. Lag 15 og 16 i ligaen. Vinneren har en fair sjanse til å gripe kvalik eller til og med...

Les mer...

Stabæk berget plassen?

03-11-2019 Hits:190 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det ble tap igjen for våre gutter. Tap for et bedre lag i en svak kamp. Om jeg legger godviljen til sier jeg at Ranheim hadde en...

Les mer...