A+ A A-

tekst:  Kjell Arntzen                             foto:  Reppe Blandakor/Schrøder nye bildet av koret

Ikke før har bydelen mottatt en Nobel-pris før Reppe Blandakor feier all motstand unna på en stor korfestival i Calella som ligger 5 mil nord for storbyen Barcelona.

Det ble gull og glitter på dette fantastiske koret. Ingen over, ingen ved siden her til lands. Den påstanden våger jeg når det gjelder blandakor. For 60 år siden så koret dagens lys etter at 10 ungdommer som hadde lyst til å synge møttes under ei bjørk nede på Taterflata på Ranheim. Det var 12. juni 1944. Ingen ante vel da at koret skulle nå de store høyder som bragden i Barcelona nå i oktober?

Litt om dette flotte koret

Etter at koret ble stiftet av disse 10 ungdommene stilte Bjørn Nilsen velvillig opp som dirigent for disse motiverte jentene og guttene. Korets første formann het Asbjørn Eriksen. Sin første konsert holdt koret i Ranheim kirke med hele 115 tilstede i kirkerommet.

Reppe bl dirigentPå Reppe sto Fykenborg forsamlingshus ferdig i januar 1956. Koret er medeier i dette huset som i dag brukes til korets ukentlige øvinger og diverse arrangement. Fem år senere, i 1961 arrangerte Reppe Blandakor sitt første sangerstevne her på Ranheim.

Koret har gjennom flere tiår vært aktivt på flere arrangement og områder. De har hatt flere dirigenter gjennom årene og har hatt store variasjoner i sitt medlemstall. I dag har koret en stabil og stor skare sangere. Koret har en dyktig og trofast dirigent i Bjørn Sigurd Skjelbred som har vært korets faste dirigent siden 1997.

Bjørn Sigurd er et fyrverkeri av en dirigent. 

Korfestivalen Canta al mar

reppe-blandakor-introDen første festivalen forkor  ble avholdt i Calella i 2012 med kor fra hele verden. Festivalen ble så vellykket at dette måtte bare fortsette. De spanske arrangørene ville sikre at Calella ble et møtested for en stor internasjonal samling og møtested for kor fra hele verden hvert år. I slutten av oktober 2014 var det tid for festival igjen. Og hvilken festival det ble! Hele 28 nasjoner var representert med til sammen 68 fantastiske kor. Blant disse var altså Reppe Blandakor. Koret møtte ikke som noen favoritt, men sangerne hadde selv stor tro på en god plassering.

Festival og ferie

-       Festivalen var lagt opp som en blanding av konkurranser og ferie, forteller korets leder Synnøve Hammer til Ranheimsavisa. – At arrangøren har lagt denne festivalen så tett opp til den storslåtte byen Barcelona er ganske bevisst fra deres side. De ønsker at Barcelona skal være en attraktiv del av denne festivalen. Enten det skulle være arena for konkurranser og vennskapskonserter eller bare som en destinasjon for vår lyst til å bese byen.

-       Vi hadde faktisk 3,5 km med sandstrand å boltre oss på om lysten var der. Nærheten til Middelhavet og flott strand gjør Calella til et populært reisemål for mange, sier Synnøve. – Vi hadde det stort sett på G under hele oppholder der nede. Det ble knyttet nye vennskap og vi fikk høre mange konserter rundt om i gammelbyen med sin katalanske stil.

Alt innenfor gangavstand

Synnøve forteller videre at det meste av konserter, andre forlystelsessteder og vår base i Calella lå innen gangavstand. – Det gjorde at vi kunne kombinere konserter og andre arrangement med rolige spaserturer gjennom den vakre og historiske gammelbyen.

-       At det hele var så kompakt gjorde at vi fikk god kontakt med andre sangere også. I det hele tatt ble oppholdet der nede en skikkelig god opplevelse. Når vi i tillegg fikk så mye ros og god omtale var dette bare en kjempeopplevelse.

En stor festival

Når 28 land og hele 68 ulike kor ønsker å delta i «Canta al mar» forteller det mye om at dette er en attraktiv og stor korfestival. Selve konkurransene var oppdelt i klasser. Her var det klasse for blandakor, for kvinnekor, for mannskor og ungdomskor. Spesiell fokus var denne gang lagt på «folklore» og «pop». Det var klasser med høy kvalitet. Reppe Blandakor deltok i klassen «pop».

De sang til GULL

reppe-blandakor-1Av korets 68 sangere deltok 47 av disse under festivalen under ledelse av korets energiske dirigent Bjørn Sigurd Skjelbred. Å benevne Bjørn Sigurd som energisk er bare den halve sannheten. Han er super-energisk! Jeg kan også nevne at han har vært korets dirigent nå i 17 år! Det skulle fortelle alt om trivselen mellom kor og dirigent. Det blir som Rosenborg i glanstiden, - den gang vi snakket om kontinuitet. Det er sikkert også noe av nøkkelen til korets dyktighet og suksess?

Det ble GULL nivå 2 i klassen Pop. Poengsummen ble gode 21,77 av 30 mulige. Poengsummen koret oppnådde er uhyre sterk. Poengsummen 30 er nærmest umulig å oppnå. Etter det jeg kan se er Reppe Blandakors poengsum den høyeste som noen gang er gitt i denne klassen.

Koret framførte

Den sterke poengsummen ble gitt etter korets framførelse av: «Det finaste eg veit», «Chili Con Carne» og «Fever». Vi som har hørt koret framføre disse tidligere er ikke det minste forbauset over at dommerne ga høye poeng og at de som satt i konsertsalen klappet og jublet etter hvert nummer.

Synger sammen med «Bettan»

Korleder Synnøve Hammer røper at Reppe Blandakor skal synge sammen vår alles kjære Bettan i Olavshallen i februar. Her er det bare å følge med på dato for konserten og når billettsalget starter.

Reppe Blandakor på åpningen av Pettersenfjæra?

I samtalen med Synnøve ga jeg uttrykk for at det ville være kjempeflott om Reppe Blandakor sang noe fra sitt store repertoar under den offisielle åpningen av Pettersenfjæra til våren. Det var godt å få dette svaret fra Synnøve: «Det har vi lyst til og vi snakkes nærmere om det.» Det vil sette en skikkelig spiss på et åpningsarrangement med en GULL-vinner fra Spania!

Tenk en åpning av Pettersenfjæra med ordfører Rita Ottervik, Reppe Blandakor, Ranheim Musikkforening, Ranheim Skolekorps og kveldsdans til «Knoll og Tott»!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

1 poeng fra Fredrikstad

14-08-2022 Hits:138 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell Arntyzen De 10 første minuttene av ettermiddagens kamp var Ranheims. Så kom FFK bedre med og overtok føringen og sjansene i omgangene. Oppsummert, kampene sett under ett, så må...

Les mer...

Ingen stor kamp, men 3 poeng

08-08-2022 Hits:181 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Etter kampslutt gikk jeg min vante rute ned fra tribunen. På veien passerte jeg en av en av de fotballkyndige vaktene som Ranheim benytter under kampene. Han ga...

Les mer...

Tafatt, men 3 poeng

31-07-2022 Hits:191 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det startet så forrykende, men det ble noe kleint etter hvert. Erlien kom alene mot Rasmus Sandberg allerede etter 2 minutter. Skuddet satt ikke som det skulle...

Les mer...

3 poeng med hjem fra Oslo

25-07-2022 Hits:175 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst:. Kjell A. Arntzen Det ble en ny kamp der Ranheim hadde stort ballinnehav. I løpet av kampens første kvarter var KFUM nærmest ikke nær ballen. På tross av et sterkt...

Les mer...