A+ A A-

First Lego League - Ranheim skole

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

Lørdag 9. november er det klart for den lokale finalen i den årlige konkurransen mellom elever på skolenes 7. trinn. Vinneren går til den norske finalen i Oslo. I fjor var det Ranheim skole som vant den lokale konkurransen med sitt prosjekt «North Star». I finalen gikk de ikke til topps, men fikk med seg en hederlig omtale for innsatsen. I år stiller de med prosjektet «Ril Shapes» og oppfinnelsen «House lift».

Les mer: First Lego League - Ranheim skole

En prat med Even var oppmuntrende

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2643

Ranheimsavisa besøkte Even hjemme på Markaplassen torsdag kveld. Det ble en hyggelig time med en hyggelig gutt!

De aller fleste som har fått diagnosen Downs syndrom har en utviklingshemming. Jeg leser meg til at Downs er til nå den mest vanlige enkeltstående årsak til utviklingshemming. Så er det slik at graden av utviklingshemming varierer. Noen klarer seg godt både på skole og i arbeid, noen ikke fullt så bra. Ranheimsavisa var så heldig å få avlegge Even Aakvik på Markaplassen et besøk. Even har Downs, men er fullt i stand til å ta et tak der det trengs.

Les mer: En prat med Even var oppmuntrende

"Vi vil ha fri" for fullsatte saler

tekst: Ingvill Aune                   foto: Anita Krossvoll Pettersen

Barnekoret A

Her ser dere hele ensemblet med Banana-Airlines egen Kai Kiil.

I starten av juni trakk Ranheim barnekor fulle hus da de satte opp musikalen «Vi vil ha fri» på Markaplassen skole. Musikalen er basert på tekstene og musikken til Kai Kiil og Sverri Dahl som mange husker fra Barne-TV-serien «Vaktmesteren» på 1980-tallet. Publikum dro kjensel på kjente låter som «Kjempebæsj», «Når du blir gammel» og «Vi vil ha fri». Kort sagt; alle de som møtte opp på Markaplassen skole under musikalen storkoste seg!

Les mer: "Vi vil ha fri" for fullsatte saler