A+ A A-

En himmel full av stjerner av skolens 2. trinn

tekst og foto: Kirsten Beate Saksvik

På Ranheim skole har 2.trinn jobbet med jorda, månen, himmelen og stjernene i lang tid. Vi har virkelig drevet med dybdelæring. Her har vi lært fra a til å, fra astronauter, apollo, asteroider, aurora borealis, galakser, Karlsvogna, kometer, melkeveien, meteorer, meteoritter, månen, planetene, sola, solsystemet, stjernene, svarte hull til universet,verdesrommet og årstidene. Elevene har lært på mange måter gjennom lesing, faktafilmer, fortellinger, dramatiseringer, skriving av egen faktabok om planetene, samhandling ved å lage veggaviser om jorda, stjernene, sola og månen, sanger, danser, vært på besøk i Planetariet på Vitensenteret og hatt mange formingsoppgaver. 

Se bilder som Kirsten B. Sasvik legger ut på Ranheimsavisas venner.

Les mer: En himmel full av stjerner av skolens 2. trinn

Klubben i mitt HJERTE

tekst og foto. Kjell Arntzen/aksjonen

Klubben i mitt hjerte

Ranheimsavisa oppfordrer alle som er glad i Ranheim og Ranheim Idrettslag til å stemme på idrettslaget. Mange frivliige gjør en helt utrolig jobb for våre unge! Dere kan avgi flere stemmer.

Jeg tror at de fleste som bor her på Ranheim har en «klubb i sitt hjerte»? Den klubben er trolig RANHEIM for mange av oss. Siden vi også bor i en by som huser landets suverent beste eliteserielag, Rosenborg, har vi gjerne to lag i våre hjerter. Disse er for noen Ranheim og Rosenborg, for andre er rekkefølgen Rosenborg og Ranheim. Alle som driver med idrett har også en eller flere klubber som har spesiell plass i hjertet. Vi vil her konsentrere oss om RANHEIM. Ranheim Idrettslag er den lokale grunnsteinen i arbeidet med å skape god aktivitet, positive miljøer, idrettsglede og fellesskap. Idrettslaget har hatt stor betydning for Ranheim siden stiftelsen i 1901.

Les mer: Klubben i mitt HJERTE

3.trinn på Ranheim skoles TV-aksjons-forestilling

tekst og foto: Kirsten Beate Saksvik

i0000011

Elevene hadde pyntet vinduene med nasjonsflqgg og aksjonstegn

Jeg kommer ut fra skolens festsal med tårer i øynene og en klump i halsen. Tradisjon tro inviterer 3.trinn til samling på Ranheim skole med tema  Årets TV-aksjon. I år støtter Tv-aksjonen UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikt. Årets TV-aksjon HVERT BARN ER EN MULIGHET skal gi skolegang og håp til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang.

Les mer: 3.trinn på Ranheim skoles TV-aksjons-forestilling