A+ A A-

av: Kjell Arntzen                   foto: Arne Strand/Tommy Eide

Det gror godt på Ranheim! Det er nesten slik at vi slutter med å være overrasket nå Ranheimsungdom, elever fra bydelens skoler og organisasjoner gjør det godt. Det være seg i skiløypa, friidrett, som skuespillere, sangere, innen håndball og fotball og ikke minst innen musikk. Også voksne fra Ranheim gjør det kanonbra der de stiller opp! Dette er ganske enkelt en bydel det er verd å vokse opp og leve i.

Siste helga i januar deltok Ranheim Skolemusikkorps i Trønders Mesterskap for skolekorps i Olavshallen. Korpset var kvalifisert for spill i musikkens 3.divisjon sammen med 17 andre trønderske korps. Konkurrentene var med andre ord mange og dyktige.

Stolt korpsleder og dyktige solister

to-jenterKorpsleder Aurora Damstuen var mer enn stolt der hun sto midt blant flere av korpsets medlemmer i første etasje på Ranheim skole onsdag kveld. – I kveld skal vi markere seieren med «champagne» (les: Mozel) og fire kjempestore bløtkaker i skolens festsal. Anledningen er her, pokalen for seieren er på plass og de aller fleste av korpsmedlemmene har møtt fram, sier Aurora tydelig fornøyd. – Jeg er kjempefornøyd med korpset. De var superflinke og ble hedret for det. De framførte tre musikkstykker som jeg faktisk ikke husker alle navnene på i all denne viraken, men korpsets finalenummer «The Nightmare before Christmas» var tidvis et svært vanskelig stykke. Her ble det framført god, morsom musikk som fikk fram dyktigheten til musikerne i korpset, forteller hun.

-       Du må la meg få framheve våre fire dyktige solister i mesterskapet. Det er Kristin Kolstad på klarinett, Brede Sørum Haarberg på sax, Mari K. Aune på kornett og Malin Harr Overland på fløyte. Som korpsleder er jeg meget fornøyd med deres innsats. De var svært delaktig i denne flotte triumfen.

Tommy var ikke minde fornøyd

gutt-jenteMindre fornøyd var ikke lederen for skolekorpset, Tommy Eide. Det går ikke an å smile bredere enn det Tommy gjorde da vi henvendte oss til han. – Ja, huff! Helga var både nervepirrende, spennende og kolossalt morsom. Se den pokalen! Vi vant hele greia i konkurransen med 17 andre skolekorps i divisjon 3. Det var nesten mer enn det vi kunne forlange, smiler og sier han. – Det bruker alltid å være tett blant korpsene i slike konkurranser. Ofte er det bare halvpoenget som skiller vinneren og toeren. Vi fikk hele 93 poeng av dommerne. At vi vant med 2 hele poeng ned til nummer to, syns jeg er en bragd. Jeg skal fortelle at det ligger mye arbeid og forsakelser bak dette resultatet, forteller Tommy.

-       Vi har øvd til dette mesterskapet siden før jul, har hatt et øve-seminar på skolen en helg i januar, og har virkelig merket samholdet og gløden i korpset under oppkjøringen. I korpset har vi ingen reservebenk som på fotballbanene, her er alle like viktige. Det er på tvers av alder, kjønn og instrumenter og det er trolig hovedgrunnen til at vi har et veldig godt miljø i korpset. Stor og liten har det gøy med musikk sammen. Du kan skjønne det blir ekstra morsomt når vi oppnår slike resultater som i Trønders Mesterskap.

Mali og Brede var to av korpsets fire solister under TM.

Solid prestasjon

Dere var jo med i 2014 også, Tommy. Er dette framgang siden i fjor? – Ja, det kan du godt si, svarer Tommy. – Vi var med og var svært fornøyd med den 6. plassen vi fikk. Også i 2014 var det 18 korps med i 3. divisjon og vi ble somsagt det sjette beste. Resultatet var vi fornøyd med den gangen også, men nå ble det et skikkelig steg opp! Vår dirigent gjennom mange år, Geir Olav Aslaksen, har også jobbet hardt og godt med korpset fram mot dette mesterskapet, og vi føler det som en skikkelig lagseier der alle i- og rundt korpset er inkludert. Jeg må vel også si at dirigent Geir Olav hadde tro på at denne gang skulle vi gå helt til topps!

langbord-       Dette er en stor prestasjon av Ranheim Skolemusikkorps. Derfor feirer vi i kveld med store kaker, brus, ballonger og blomsteroverrekkelser. Samtidig skal vi la alle musikerne få kjenne hvor godt det er å «ta på den store pokalen» som de har brakt til Ranheim skole.

Dommernes oppsummering

Her kan dere lese hva dommer Halvor Holm uttalte om skolemusikkens tre nummer og generelt:

«The Great Locomotive Chase»

Litt ruskete første takt, deretter setter det seg fint, med fine soli. Flott oppbygning til 29. Mange fine detaljer, spesielt dynamisk. Litt balanseproblemer der slagverk får litt for stor plass i bildet. Fin og stemningsfull mellomdel. Fra 111 høres ikke temaet i grovmessing/saxer godt nok. Dynamikken kunne vært bedre utnyttet mot slutten.

«Oblivon»

Flinke solister og bra disiplinert akkompagnement gjennom hele stykket. Flott tuttiklang fra 37 (bra horn).

«The Nightmare before Christmas»

Masse flott musisering og energi! Flott klang og teknisk overskudd hos treblåserne. Dynamikken kunne ha vært ivaretatt litt bedre. Mye fin i mellomdel. Intonasjonen stort sett bra. Fin karakter fra 103, men kontrastene kunne med fordel ha vært ivaretatt enda bedre. Flott treblås fra 130, men messing blir litt for sterke. Alt i alt en flott framførelse!

Generelt:

blomsterDere har mange flinke enkeltmusikere i korpset og dere klarer stort sett å utnytte dette på en god måte også i fellesskapet/samspillet. Dere ivaretar de fleste av musikkens små og store virkemidler på en god måte. Selv om hele korpset gjorde et solid inntrykk, ble jeg spesielt imponert over treblåserne! Stå på videre alle sammen!

 

Her får korpsets uunnværelige dirigent, Geir Olav, en flott blomsterbukett for jobben og seieren!