A+ A A-

av: Asbjørn Olsson                            foto: Arne Strand

160 aar korRanheimsavisa ble invitert til å delta i Ranheim skoles 160 årsjubileum, noe vi selvfølgelig takket ja til. Det ble en heidundrende bursdag med sang og musikk av elevene. Rektor Maj-Britt Kartum ønsket alle innbudte velkommen og bød på en nydelig lunsj. Taffelmusikken på fiolin sørget Jonas Koch Wuttudal for, og vi fikk en liten smak av Prøysenforestillingen til 2.-trinn. Vi må igjen få nevne den fornøyelige Helene Harefrøken, skuespill av høy kvalitet.

En takk fra skolen til samarbeidspartnere

Maj-Britt benyttet anledningen til å takke de forskjellige organisasjonene og samarbeidspartene på Ranheim for det gode samarbeidet de har med skolen. Spesielt takket hun pensjonistene som har deltatt i undervisningen hele denne uken. Maj-Britt understreket viktigheten i dette samarbeidet for å opprettholde de gode oppvekstsvilkårene for våre unge

Festforestilling i friidrettshallen

160 aar janMEtter lunsj ble vi invitert til idrettshallen hvor alle elevene var benket til festforestilling. Forestillingen startet med «Nightmare before Christmas» spilt av Ranheim skoles musikkorps. Korpset hadde for anledningen Jan Magne Førde som gjestesolist. Han har 30 års erfaring fra musikklivet og konserter i den store verden. Det ble en forrykende oppvisning hvor publikum også ble med på sang og klapp.

Marte Løvik, leder i oppvekstkomiteen holdt tale fra Trondheim Kommune i Rita Otterviks sykefravær. Hun gikk igjennom noe av skolens historie og kikket også litt inn i fremtiden. - Det har vært en rivende utvikling på Ranheim. Ved innflytting i den nye skolen var det 300 elever. Til høsten er det 700 som starter og noen av dem vil bli å finne i den “gamle Ranheim skole” mens vi venter på at den nye skolen ved Chamonix blir ferdig, forhåpentlig i 2019, sa Marte Løvik. Vi fikk ikke vite hvem som skal benytte den gamle skolen.

Elevene imponerte med sin opptreden

Deretter opptrådte 2., 5. og 7. klassetrinn med sang og dans som imponerte oss alle. 2. klassetrinn ga oss smakebiter av sin Prøysenforestilling. 5.-trinn sang bursdagssangen til skolen sin. Imponerte gjorde også Eskil Bruaset med sikkert spill på sitt keyboard. Med litt mere rockede toner sørget bandet Psychic med vokalist By Rise for at det svingte skikkelig i hallen.

160 aar greaseVi fikk en overbevisende forsmak på vårens oppsetting av musikalen Grease. Det hadde vært fint om denne oppsettingen hadde blitt tilgjengelig for alle innbyggerne på Ranheim.

Fra kulturskolen kom det tre sirkusartister. Kristian Urdalen som ballsjonglør imponerte med sin kontroll av 8 baller i samtidig bevegelse. Alvin Nygaard Nilsen viste sine kvaliteter som slangemenneske, og han utførte bevegelser som var av ypperste kvalitet. Han gjorde bevegelser med kroppen sin som det er umulig å beskrive. For å antyde hva denne gutten gjorde med kroppen sin, han så ut som en blåknute. August Rohde Aas med diablo. Det er nesten utrolig at snorene han sjonglerer diabloen med ikke floker seg. Deres oppvisning var fantastisk og står ikke tilbake for noe av det vi har sett fra profesjonelle aktører.

160 aar turnerDet siste nummeret som ble framført var en urpremiere. Da ble den nye skolesangen framført. Sangen ble framført av noen elever og etter hvert så ble hele hallen med. Den var frisk og lett slik at alle kunne synge med. Idrettslagets Lars Brobakk, likte den så godt og at han har allerede besluttet at den skal synges på kampen mellom Ranheim og Brann til høsten.

Barna fikk pølse og is, mens vi måtte nøye oss med nydelige kaker til kaffen.

Det vi sitter igjen med er at det er synd at resten av beboerne her på Ranheim ikke får den gleden som vi har fått ved å overvære dette jubileet på samme måte som oss.

Ranheimsavisa sine medarbeidere er mektig imponert over hva elever og lærere har klart å få til i forbindelse med dette jubileet. Vi takker for innbydelsen og bukker ærbødig.