A+ A A-

barnekor 14intro

Tekst: Vibeke Ulstad Akersveen      Foto: Per-Arne Johnsen

Mange glade ranheimsbarn på scenen 

Søndag 14. februar var ca. 70 barn fra Ranheimsområdet samlet på Ranheim skole for å underholde med korpsmusikk, drill og sang. Junior, aspirant og drillgruppa i Ranheim skolemusikkorps arrangerte konserten, og de hadde bedt med seg Ranheim barnekor som gjester. Barna viste fram fram det de hadde lært og ga publikum en flott opplevelse!

Det var en fullsatt festsal på Ranheim skole som fikk gleden av å se og høre musikk, dans og sang denne søndagskvelden. Etter velkomst av leder for korpset, Tommy Eide, startet konserten med drilljentene. De er første-og andreklassinger, og noen har kun drillet i seks måneder. Jeanette K. Wilhelmsen og Christine Teien er drilljentenes instruktører. Drillerne sjarmerte og imponerte med dans og drill til sanger som bl.a. “Du gjør mæ så gla” og “Jentekveld”.barnekor 13

Noen av numrene var rene dansenummer, mens de i andre innslag brukte drillstav, flagg og dusker. Dansegleden kom tydelig til syne i avslutningsnummeret til sangen “What makes you beautiful. Det var glede og energi som smittet over på publikum! Aurora Støre og Marie Dahle Rønne er begge drilljenter, og går i henholdsvis 2. og 1. klasse. Aurora fortalte at de hadde øvd lenge og Marie syntes det var artig å ha konsert og at det er kult å drille. 

barnekor 11Neste post på programmet var Ranheim barnekor under ledelse av Vibeke Ulstad Akersveen. De er såpass nystartet at de ikke har bestemt navn enda, men synes det er ok å bli kalt Ranheim barnekor. Medlemmene er skolestartere (5 eller 6 år) og de fleste av dem startet å synge sammen i høst. De fikk publikum til å le med sangen “Mamma, jeg må tisse” og videre sang de bl.a. to sanger av “Rasmus og verdens beste band”. I anledning Valentinsdagen framførte de en flott versjon av “Mor og far sin sang”.

De hadde lært seg masse tekst og hadde mye bevegelse til sangene. Etterpå kunne Oline Lian fortelle at de som var med for å se og høre på henne hadde sagt “Så flink dokker va!” Iben Sagen har vært med siden oppstarten av koret, og hun syntes det var morsomt å synge på konsert. Dette var korets andre opptreden. Koret var glad for å bli spurt om å bli med på konsert sammen med korpset.

barnekor 12Aspirant- og juniorgruppene i korpset hadde fem fine sanger på programmet sitt. Siden det var Valentines Day hadde alle låtene en eller annen tilknytning til kjærlighet. Publikum fikk bl.a. høre. “Fader Jakob”, “Yesterday” og “Love me tender”. Omtrent halvparten av musikantene har spilt i kun seks måneder på sitt instrument, og det var imponerende å høre hva de fikk til! Både Siv Randi Kolstad og Merethe Jenssen dirigerte barna. Her var det barn mellom 8 og 11 år, og de spiller til sammen hele ni ulike instrument. I korpset får de venner på tvers av alder og kjønn, og når de er sammen med hovedkorpset teller de 98 medlemmer i alderen 6-18 år.

Ifølge dirigent Siv Randi Kolstad er det spesielt artig å spille sammen med de som eldre og som har gått lengre og spilt på sitt instrument. Frida Hugubakken, Thea Dale Rønne og Rebekka Meyer Johansen er tredjeklassinger som har vært med i korpset helt siden de gikk i første trinn. De startet som drilljenter, men har nå spilt instrumenter i aspirantgruppa i litt over et halvt år. Frida spiller fløyte, Thea spiller klarinett og Rebekka har saksofon som sitt instrument. I tillegg til øvingene med korpset har de spilletimer sammen med et par andre som spiller blåseinstrumenter. 

Som avslutning på den fine konsertopplevelsen var det to fellesnummer. Det første var et samarbeid mellom koret og korpset, og sangen kaltes “Sang om kroppen”. Den endte i en stor prompelyd som blåseinstrumentene laget! Ifølge Helle Akersveen i barnekoret var dette den morsomste sangen å synge.

Helt til slutt kom “Vi-sangen” som handler om at alle barn skal stå sammen. Da var alle aktørene sammen på scenen i et rørende avslutningsnummer. Dette var favorittsangen til både Frida Hugubakken og Hedda Natvig (koret). Etter konserten var det kaffe, kaker og saft, og ifølge Astrid Skjæveland Jøssing og Iben Sagen fra barnekoret var det godt å slappe av litt og spise deilig kake etter konserten. Alle barna hadde virkelig gjort seg fortjent til en god pause etter en fantastisk innsats!