A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2110

Her rulles det ut naturgress for å gjøre hele området til en perle for beboerne.

Søndag 1. juli fikk Start fra Kristiansand æren av å spille den siste Eliteseriekampen på det gamle kunstgresset på Extra Arena. For Start ble det sikkert ingen hyggelig avskjed etter 2-0 tapet, men spillerne var sikkert glad for at de slipper dette underlaget når de en gang kommer tilbake. Nå vil det gamle kunstgresset få et nytt liv som underlag for barn og unge på Vikåsen og Markaplassen. Da Ranheimsavisa stakk oppom dugnadsgjengen en kveld i forrige uke ble jeg møtt av et 20-talls ivrige beboere i ferde med å legge siste hånd på verket før kunstgresset kommer. Dette vil gi gode forhold for unge fotballspillere og foresatte. Hele området blir istandsatt som en familieplass med ei balløkke som det sentrale.

Mange med på dugnad

Jeg hadde en avtale med primus motor for prosjektet, Yngve Belsvik, om å ta en tur opp til Markaplassen 60 en kveld det var tillyst dugnad. Løkka hadde jeg besøkt en gang tidligere i forbindelse med et hinderløp for kaniner. Den så ikke veldig bra ut den gang der den lå, humpete og dekket med dårlig grus.

IMG 2114

Opp mot boligene på østsida blir det også lagt ferdigplen

Selv om området ennå ikke var ferdig var det både triveligere og større aktivitet for å gjøre løkka og området rundt til et godt fritidsområdet for beboerne i området. Velforeningen hadde allerede plassert ei redskapsbu ved balløkka og skråningene opp mot de nærliggende husene ble forsynt med ferdigplen. I følge Trond Elvheim som også var en av «generalene» der oppe, var de nå i ferd med å legge ut hele 600 m2 med ferdigplen i ruller.

Yngve forteller at de har satt opp en plan for dugnadsarbeidet. – Vi har satt opp en stram plan for dette fordi vi ønsker å få det raskt ferdig. Jeg tror at en lang dugnad før prosjektet står ferdig vil virke lammende på arbeidet. Folk går lei om det drar i langdrag. Nå er vi mellom 20 og 30 på hver dugnadsdag og alle vet hva som skal gjøres den enkelte kveld. Nå er det som du ser utrulling av plen, både i skråningene og på det flate området mot øst. Det regner vi å bli ferdig med i kveld, forteller Yngve før han går over til å fortelle hva som skal gjøres i morgen.

-        I morgen skal vi legge kantstein mellom plenene og gangveien vi ordner til gjennom området. Kantsteinen ligger der, sier han og peker på den store haugen med tung kantstein. - Benker og bord har vi allerede fått tak i og de ligger bak målet der. De vil også bli montert med det første.

Grunnarbeidet på balløkka

-        Vi har fått tak i så mange gode hjelpere at det stimulerer alle for jobbene som må gjøres. Som du ser har vi startet med å rette av og gruslegge løkka før kunstgresset kommer i uke 27. Jeg er ikke sikker på om vi er helt i rute her, men vi skal være ferdig til rundt 7. juli.

-        Vi har et kyndig firma til å gjøre denne avgjørende jobben. Her kan vi ikke fuske, grunnen må være så bra som den kan være før kunstgresset legges. Jeg er for øvrig ikke i den minste tvil om at dette blir perfekt, sier han.

Mange støttespillere

IMG 2116

Også potensielle senere Ranheimspillere tok del i jobben. Her ser vi fra venstre Martin, Ola og vese Tian.

Yngve skryter også av den hjelpa som Trond Elvheim bidrar med. - Ikke nok med at han er en viktig brikke i dugnadsjobbingen, han stiller også bil til disposisjon for kjøring av materiell og utstyr til den jobben som gjøres. Yngve takker for de tilskuddene de hadde fått av Ranheimsavisa og Ranheimspatrioten. - Disse tilskuddene var faktisk svært avgjørende for den videre pengeinnsamling. Nå kunne vi vise til at vi allerede hadde fått 25.000 av organisasjoner på Ranheim. Du kan si at det løsnet litt på giverviljen. Nå har vi fått tilskudd fra Bunnpris Vikåsen, Rema 1000 på Vikelvfaret, Rindal Sparebank, SpareBank 1 og en rekke andre. 

Vi har fått kansteinen fra Heimdal Granitt, grus fra Ramlo og hjelp fra Arntstein Sørgaård, sier han og smiler fornøyd. – Det er også mange andre som har vært velvillige, men det fører for lagt å nevne alle. Men det er fortsatt anledning til å bidra med både praktisk hjelp på feltet og med noen kroner til prosjektet. Kontoen vi bruker er: 0531 09 79823 (merk innbetalingen med «balløkke Markaplassen).

-        Så må jeg røpe at vi planlegger en stor og staselig åpning av anlegget den 18. august. Dette dugnadsarbeidet og langspleisen for å få til dette trivselsanlegget for mange her på Vikåsen, fortjener så absolutt en åpningsmarkering av klasse, avslutter Yngve.