A+ A A-

tekst og foto: Asbjørn Olsson

IMG 0114

Stolte spillere har hentet sine T-skjorter etter endt kamp. Det til stor applaus fra et tallrikt publikum.

Sist helg sto Ranheim IL for en stor fotballcup på lagets breddebaner. Cupen hadde navnet «Eat Move Sleep-Cup» og var en turnering for gutter og jenter i alderen 6 – 12 år. Målet for cupen var ikke bare å arrangere en fotballfest for store og små, men også å slå et slag for folkehelsa, sier kommunikasjonsrådgiver Christer Madsen i Norges Fotballforbund. Han forteller at NFF som landets største særforbund har et stort ansvar for folkehelsa.

Ranheim gjennomførte med glans

IMG 0123 001

Her venter ivirge Ranheimsgutter på at deres 7-årslag skal spille. På bildet ser dere: Sander, Amund, Viljar, Erlend og Jonathan

Vi var vel aldri i tvil om at Ranheim IL skulle klare å arrangere en så stor turnering for barn og unge. Gjennom flere år har de frivillige innen breddefotballen fått god erfaring i arrangement av store turneringer og samlinger. Denne gang var det 252 lag fra 40 klubber fra Trøndelag og Møre som deltok.

Som ambassadørklubb for «Eat Move Sleep» ble Ranheim tildelt dette arrangementet i 2018. Dette var for øvrig det andre året Ranheim har fått denne oppgaven. Samarbeidspartnere var NFF og Bama og målet var, foruten fotballfesten, at dette skulle være en fotballturnering uten brus, sjokolade og kaker. Det ble i stedet servert frukt, juice, bon Aqua, havrevafler, hamburgere og fiskeburger.

Ca. 300 frivillige, ledere og tillitsvalgte

Ranheim stilte med 170 frivillige denne helga. Disse var hovedsakelig foreldre og foresatte. I tillegg kommer lagledere, trenere og annen frivillig hjelp som tilslutt utgjorde et korps på rundt 300 personer.

Mange kamper

IMG 0124 001

Det var yrende liv på breddebanene og Extra Arena i hele helga

Når 252 lag deltar i en slik turnering blir det mange kamper. Det ble spilt kamper med 3 i lagoppstillingen, 5 i lagoppstillingen og 7-er fotball. Det var stor aktivitet på absolutt alle banene i breddefotballområdet og på Extra Arena. Vi så det lyste ekte glede av småguttene og jentene da de entret Eliteserie-arenaen. Det var tydelig at å få slikt kunstgress under sålene var en stor begivenhet.

Etter kampene fikk alle spillerne utdelt T-skjorter fra scenen med tilhørende fanfarer og egne heiarop.

Det var stor aktivitet på banene og trafikk rundt de «sunne» kioskene. Jeg observerte på min vandring rundt på anlegget at i klubbhuset var det 6 vaffelpresser som leverte den ene havrevafla etter den andre. Både frukt, juice og havrevafler gikk unna som «varmt hvetebrød».

 

IMG 0130

Fornøyde smågutter får fortjent hyllest. Kanskje ser vi noen kommende Eliteseriespillere her?

Vi ba «sjefen» for arrangementet, Kristin Wigum Karlsen, si noe om dette arrangementet: - Vi er kjempestolte over å få være en av de 37 klubbene som har blitt tildelt dette arrangementet. Dette gir oss en rik anledning til å profilere klubbens mangfold og de tilbud vi har til unge fotballelskere. «Eat Move Sleep-Cup» er for oss et av årets største arrangementer, og jeg trenger vel ikke å fortelle at vi har gledet oss i lang tid til denne helga. Det er kjempemoro å få vise alle besøkende hva vi står for og den innsatsen som bydelsklubben legger ned for å få til en slik turnering, avslutter en strålende fornøyd lokal sjef for arrangementet.