A+ A A-

tekst og foto: Sigmund Aagaard, lærer/instruktør Markaplassen skole

Boksing 1 alle

Jan Mark Parena og Gabriel Eide Græsli i en vennskapelig nærkamp

 

Hvert år (uke 6) arrangerer vi på Markaplassen skole noe vi kaller “Aktivitetsuka”. Denne uka kan elevene velge ulike aktiviteter ut fra egeninteresse. Skolen tilbyr elevene blant annet matkurs, vinterovernatting, sjakk, musikal, tegneseriekurs m.m. I tillegg tilbyr vi elevene grunnkurs i boksing.

Norsk skole har ingen tradisjon for å tilby boksing som aktivitet, så det er veldig artig at vi på Markaplassen kan gi elevene dette tilbudet. Dette året deltok 18 elever fra 8.-10.trinn. Noen få hadde litt erfaring fra kampsport, men de fleste var nybegynnere. Vi var så heldige at vi fikk benytte lokalene til Bokseklubben av 1930 på Rosten i Trondheim, noe som var spennende for elevene.

Spennende å trene boksing hos B-30

Boksing

Her er hele gjengen fra Markaplassen skole klar for boksetrening i B-30s lokaler

Det blir noe annet å tilbringe 5 dager i en ordentlig bokseklubb med alt utstyr fremfor å måtte være i en liten gymsal!

I løpet av uka ble det gjennomført 5 økter à ca 90 minutter, der elevene fikk en liten smakebit av boksesporten gjennom blant annet trening på teknikk, styrke, taktikk, sandsekk og puter. I tillegg fikk de prøve seg på lett sparring. En av B-30s beste boksere, Dennis Hofstad, gjennomførte en gjestetrening som en del av sin egen trenerutdannelse, noe som satte en ekstra spiss på uka for elevene.

Elevene utviklet seg mye i løpet av uka, og evalueringen i etterkant ga oss gode tilbakemeldinger på at dette både var et spennende og populært tilbud. Vi takker B-30 for lån av klubblokalet og håper vi også neste år kan gjenta årets suksess!

Vi takker

Det er ikke hver dag Ranheimsavisa mottar slike referater av ting som skjer i bydelen. Vi er mottakelige for forhåndsomtaler og referater fra tiltak som det vi nå publiserer fra Markaplassen skole. I utgangspunktet er alt som skjer på Ranheim interessant stoff for oss. Det er helt umulig for oss å fange opp alt som skjer, så vi er avhengig av hjelp fra dere. Denne gang takker vi Sigmund og Markaplassen skole for omtalen av bokseundervisningen.