A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                            foto: Ingrid Almås m.flere

MP 2

Her er alle barna samlet i trappa i skolens festsal. Vi gleder oss til å se og høre dere!

Sist søndag var Ranheimsavisa innom Markaplassen skole for å ta en titt på Ranheim Barnekors øvelse på sin egen musikal; «Vi vil ha fri !». Da vi kom hadde de lagt en lang lørdagsøvelse bak seg og var midt inne i ei ny hard økt denne søndagen. Vi har mer eller mindre fulgt dette barnekoret siden fødselen i 2015. Utviklingen har vært formidabel på disse fire årene! Nå står de foran sin egen ilddåp med en selvskreven musikal. Den framføres tirsdag 4. juni og onsdag 5. juni. Begge dager klokka 18.00 på Markaplassen skole. Nå skal disse barna entre den samme scenen som Markaplassens avgangselever benytter til sine suksessfulle musikaler. Dette blir stort!

Mange barn er med

Bak sceneteppet vil det stå 36 barn fra første til sjette klasse klare for å blåse liv i musikken fra TV-klassikeren «Vaktmesteren» som ble sendt på TV så tidlig som i 1988. Kai Kiil som også er kjent fra det nord-norske bandet «Banana Airlines», er opphavsmannen bak musikken sammen med Sverri Dahl.

Vi som står bak dette barnekoret er stolte over at vi nå har skrevet en ny musikal med sanger som de gamle klassikerne «Når du blir gammel», «Vi vil ha fri» og «Kjempebæsj». Vi har stor tro på at dette vil løfte Ranheim Barnekor til nye høyder!

Ikke bare å starte med dette

Mangt og mye har opphavsrett og eierskap innen slike bransjer. I fjor sommer fikk Vibeke Ulstad Akersveen lyst til å lage en større forestilling for koret hun startet i 2015 på Ranheim skole. Når ideen først var sådd dukket en annen mamma fra koret opp. Det var «ei pi fra Lofoten», Marit Krossvoll Pettersen, som hadde vokst opp med sangene fra «Vaktmesteren». Hun hadde også lenge lekt med tanken om å bruke sangene til et eller annet. Hva var da mer naturlig enn at de to sluttet lag?

Som nordlendingen er det lite som stoppes når de får ferten av noe. Marit ble heller ikke stoppet denne gang. Hun hadde for seg at sangene til Kai Kiil var for gode til å ligge i en skuff. De var faktisk så bra at de kunne brukes til den musikalen Vibeke og hun så for seg.

Hvordan reagerte så Kiil når han fikk høre at sangene hans hadde begynt å leve et nytt liv her på Ranheim? Vesterålingen ble henrykt over at hans musikk og viser var gjort levende igjen på Ranheim!

Kanskje kommer «kongen»

Kai Kiil

Kanskje kommer flykapteinen i Banana Airlines til musikalen? Kai Kiil i full uniform

Kongen i denne sammenheng er Banana Airlines` Kai Kiil. Det er slett ikke umulig at han selv dukker opp på Markaplassen skole på premieredagen tirsdag 4. juni. Barnekoret har lært inn hele 7 sanger fra Kiils omfattende karriere. Vi vil møte figurene Surmo, Willy Bolle, Bølla, Nøtta, Rockedoris og mange flere fra Kiils rike flora av mennesketyper. Det er bare å glede seg!

Stor frivillig innsats

Som det meste av det som foregår på Ranheim ligger det også en enorm frivillig innsats bak dette prosjektet. Flere foreldre stiller opp i dette som blir høydepunktet for korets medlemmer så langt. De som har skrevet musikalen er to av de ledende skikkelsene i barnekoret, Vibeke Akersveen og Marit Krossvoll Pettersen. Begge har selvfølgelig egne barn med i koret. Jeg må også nevne Trine Hogsand som har vært med som frivillig helt siden starten. Hun jobber i barnehage og har et kjempeforhold til barn.

Vår evigunge Ingrid Almås er også å se i salen på Markaplassen skole. Selvfølgelig sitter hun bak pianoet. Vibeke forteller at Ingrid har vært lett å spørre, og de to siste åra har hun vært en suveren musikalsk støttespiller. Ingrid har også gleden av å ha et barnebarn med i koret.

Det var ikke vanskelig å se at den andre av de som hadde forfatterskap til musikalen, Marit Krossvoll Pettersen, hadde skuespillererfaring. Hun har selv to av sine barn med i oppsettingen og arbeider en god del med barneteater.

Alle barna får vise sitt talent

IMG 2583

Klassen var nok mer opptatt av å få fri enn å følge undervisningen

Alle barna som innledningsvis står bak sceneteppet får mulighetene til å vise sitt talent. At noen av disse kan bli skuespillere, revyartister, sangere eller noen av de vi senere vil bli underholdt av, er jeg rimelig sikker på. Etter å ha overvært øvelsen på søndag tør jeg si at det er utrolig at man kan få lært disse småskoleelevene å framføre noe slikt. De har riktignok fått hjelp fra 10 jenter fra 5. og 6. klasse, men de aller fleste er fra første- til tredjetrinn.

Det blir fulle hus

Det er ganske så sikkert at denne musikalen vil fylle festsalen i Markaplassen skole i de to forestillingene som er satt opp. Det er forhåndssalg av billetter på e-mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Fortell her hvor mange billetter du vil kjøpe og merk din melding med navn og telefonnummer. Prisen på billettene er overkommelig for alle; Kun kr. 75,- må dere ut med per billett.

Når dere får en bekreftelse på at billettene er ordnet og dere har plass, vippses eller overføres pengene til barnekorets Vipps: 88313 eller bankkonto: 1503 86 51304.