A+ A A-

teskt og foto: Kirsten Beate Saksvik

vennebenk redigrt

Her kan gode venner sitte sammen i ro og fred. Det er skolens vennebenk!

I forrige uke uka ble den årlige vennskapsuka på Ranheim skole avviklet. Trondheim kommune har tidligere vedtatt at skolene hvert år skal ha ei uke hvor det legges vekt på vennskap og å bli bedre kjente med hverandre. Det er mobbeforebyggende,og det var i et møte elevrådene i Trondheim hadde på Lerkendal for ei tid tilbake at det kom et forslag om å ha ei uke med fokus på aktiviteter som skaper trivsel, trygghet og vennskap. Dette ligger til bunnen for all læring.

I år kunne vi ikke følge helt vennskapsukas motto; - om å bli bedre kjent på tvers av trinnene og gjøre aktiviteter sammen med fadderne fra et høyere trinn. Som alle vet så er det coronnatider. Dette medfører bl.a. at vi var ute i forskjellige soner og til forskjellige tider.

Imidlertid fikk vi til en felles åpning ute i skolegården mandag morgen klokka 08.30. På det tidspunktet er det stor plass, luft mellom elevene og plass nok for de mange elevene som var invollverte.

Jeg er sikker på at denne mandagsmorgenen ble beboerne i Ranheimsfjæra vekket av de mektige strofene fra skolesangen vår:

Nedi fjæra ligg du.

Du er gammel, men du er fortsatt kul.

Mellom himmel og fjord, beste plassen på jord.

Nå skal du få dæ en sang

som handle om alt du har gitt så mang.

For du e Ranheim, du e skolen min,

du lar mæ vokse, lære og leve.

Og her på Ranheim e æ vennen din,

så gi meg handa di,

æ sjer dæ i øyan 

Har du det bra ?

og det smilet du gir mæ,

det gjør mæ glad.

Skolesangen har mange vers og synges høyt av elevene på Ranheim skole.

venneuka 2 red

Her synges skolens sang om RESPEKT. En sang hvor hvert ord teller.

6.trinn hadde stilt opp for å hjelpe til med sangen denne mandagsmorgenen. De yngre eleven blir flinkere og flinkere til å synge med tekst og melodi. De er stolte av sangen som ble skrevet etter innspill fra elever, men laget av to av skolens dyktige lærere, Siri Hansbakken og Marit Lorentzen. Det ble gjort i 2015 etter ei Vennskapsuke.

Etter denne sangen var det styret i skolens elevråd som fortalte litt om vennskapsuka og at elevene kunne glede seg til mye morsomt. Det skulle være alt fra «hemmelig venn», lage vennskapslenker, digitale hilsninger fra fadderne til de yngre elevene og mange ulike aktiviteter som skulle gjøre denne uka ekstra hyggelig.

Rektor holdt også tale hvor hun blant annet sa at hun trengte hjelp fra elevene for å få til at skolens visjon; - om at på Ranheim skole skal alle glede seg til å gå på skolen hver dag. Hun snakket også om hva gode venner er: En god venn er snill, vennen hører på deg når noe er vanskelig, trøster deg, ser deg, heier på deg og holder på hemmeligheter som dere måtte ha.

Avslutningssangen var en annen skolesang som elever og voksne ved Ranheim skole skrev i 2012. Den ligger ute på Youtube og heter «Du gjør mørke om til lys. Min venn du er alt for meg»

Dette er en sang med bevegelser til refrenget og da var det greit å se at de store eleven viste oss hvordan det skulle gjøres. Denne sangen handler også om hvor viktig vennskap er.

RESPEKT for oss som er her

RESPEKT for de som er der.

RESPEKT vi ser,- vi gir - vi tar - vi blir - vi får 

RESPEKT

Så marsjerte alle inn til sine egne rom i skolebygningen. Uka ble ei uke hvor vennskap sto i fokus og at vi skulle gjøre skoledagene litt annerledes.

Vi på andre trinn trakk «hemmelige venner» og lagde kort til dem. Hele denne uka hadde vi fokus på å gjøre hyggelige ting for andre og kanskje fant noen av elevene ut hvem deres «hemmelige venn» var?

Etter litt mat og drikke dro vi i lang-lang rekke til Chamonix for å ake. Her ble det god fart, mye spenning, hyl og glede, latter og noen blåflekker! Noen nye vennskap ble nok knyttet i dag også. - «Friends forever» - Vi er venner uansett vær og klær; «You are my friend when I am lonely».