A+ A A-

tekst: Karianne H.

hjerteVi hadde tidligere i denne uka mottatt et innlegg fra Inger Margrethe Moa. Samme dag som hennes innlegg ble publisert kom det et innlegg fra en ung leser av Ranheimsavisa. (Kanskje er det hennes mor som leser Ranheimsavisa?) Jeg har mottatt brevet hennes og er veldig glad for det. Karianne forteller i sin melding at hennes mor hadde bedt henne om å fortelle hvordan hun har hatt det under den langvarige Covid-19-pandemien. Det hun skrev kunne hun videreformidle til Ranheimsavisa. Brevet har vi gladelig tatt imot og oppfordrer også andre skoleelever til å fortelle oss noe om sin egen hverdag. Jeg gir nå ordet til Karianne H.:

«Jeg går i femte klasse og trives godt når jeg får være på skolen. Vi har også hatt undervisning hjemme uten å være på skolen og det synes jeg ikke err morsomt. Jeg sitter alene og de andre i kohorten min sitter hjemme alene. Alice som er min bestevenn, synes også at det er trist. Når vi er på skolen så er vi sammen alle sammen og det er mye artigere å leke sammen i friminuttene og være sammen i klassen.

Det jeg syns er verst nå er at jeg ikke kan besøke bestemor og bestefar som bor på sykehjem. Der er det ikke lov til å komme inn for meg eller mamma. Snart har det gått et helt år siden jeg fikk gi dem en klem. Kanskje er det å få klemme bestemor og bestefar det jeg savner mest. Mamma forteller at de er vaksinerte men det hjelper ikke oss. De på sykehjemmet er sikkert redd for at vi skal bringe korona inn til dem. Det vil i alle fall ikke jeg.

Det er lenge til mamma og Finn blir vaksinert. Jeg tror ikke at jeg skal vaksineres. Om jeg lever så får jeg se. Mamma og jeg går noen ganger en tur på Ranheim og til Tjønstugu. Der er det også andre mennesker. Mamma bruker munnbind når vi går tur og på butikken. Det gjør ikke jeg for da blir det vanskelig å puste. Jeg tror ikke det blir ferie i Spania i sommer. Det har Finn og mamma bestemt. Jeg har heller ikke lyst til det når de sier at det kan være farlig. Kanskje blir det en biltur til tante Oda i Fosen i stedet.

Det er fint å være til tante for hun bor på en gård hvor de har kuer og sauer og geiter. Høner har hun også. De legger masse egg så det er egg til frokost hver dag. Jeg bruker å være med tante i fjøset når hun skal melke. Det lukter fælt men jeg liker å snakke med kuene så lukta får jeg bare klare.

På tv sier de at i sommer er alle vaksinert. Det gleder jeg meg til for da får jeg gitt klemmer til bestemor og bestefar og alle andre som jeg er glad i.»

(Det er mamma som har skrevet brevet mitt på PC og sendt det til deg.)