A+ A A-

tekst: Tine Haseth Balestrand   foto: Vibeke Ulstad Akersveen

Barnekor DancingQueen

Ranheim Barnekor under framførigen av "Dancing Queen".

Ranheim barnekor er et kor for barn i Ranheims området med formål om å skape sangglede, mestring og fellesskap. Per i dag har koret 48 medlemmer fra førskolealder opp til sjette trinn. Barna kommer fra Ranheim skole, Solbakken skole, Vikåsen skole og Jakobsli skole, samt Grilstad FUS Barnehage. Søndag den 3. april smeller de til med en oppvisning på Markaplassen skole.

Barnekoret elsker å opptre

Ranheim barnekor elsker å opptre med sang, dans og skuespill, og søndag 3. april er de klare for å vise publikum en ny forestilling. Koret har laget sin helt egen oppsetning, hvor kreativ leder og dirigent er Vibeke Ulstad Akersveen. Sammen med musiker Ingrid Almås og medhjelper Trine Hogsand har de jobbet fram en spennende sammensetning av flotte sanger og samspill. I tillegg har de eldste medlemmene i koret fra 5. og 6. trinn vært med og skrevet replikker til alle som er med.

ABBA og Sound of Music

Barnekor jubel

Barnekoret møter applausen med vill jubel.

Selv om historien som fortelles er ny, vil publikum få høre kjente sanger fra ulike musikaler, blant annet Dancing Queen fra musikalen Mamma Mia, Do-re-mi fra Sound of Music og Beinhardt liv fra Annie. Handlingen er lagt til et barnehjem, med mange barn som drømmer om et bedre liv. De drømmer om å få gå på skole, synge og danse og å slippe ut av barnehjemmet. Det er mange barn som gleder seg til å stråle på scenen og vise fram det de har øvd på i lang tid. Med seg har de en pianist, samt lyd og lys, slik at det ligger an til en proff forestilling.

Til vanlig øver koret på Kulturtribunen hver torsdag, og koret er åpent for barn mellom 1. og 7. trinn, samt barn som går siste halvåret i barnehagen. De eldste er gode til å passe på de minste, og sammen har de øvd intensivt for å sette sammen forestillingen.

To forestillinger på Markaplassen skole

Koret holder hele 2 forestillinger på Markaplassen skole på søndag, første forestilling er kl. 15.00 og den andre starter kl. 1700. Billetter til kun 60 kroner kan kjøpes via: https://ranheimbarnekor.hoopla.no/sales/

Koret vil gjerne underholde på Ranheim

Ranheim Barnekor har eksistert i 6 år, men har dessverre vært mindre synlig i Ranheimsmiljøet nå under korona pga. strenge restriksjoner for kulturelle tiltak. Men nå som samfunnet har åpnet opp vil koret gjerne opptre rundt om på Ranheim igjen. Om det er noen som har et arrangement eller lignende hvor det passer at koret kommer og synger, så er det bare å ta kontakt med koret på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..