A+ A A-

tekst:  Kjell Arntzen                             foto:  Anja Valsø Nicolaisen

fykenborg-bilde-1For 25 år siden startet foreldre i nabolaget til Fykenborg på Reppe sin egen barnehage. Årsaken var at det slett ikke var noe barnehagetilbud der oppe og det var stor tilflytning av yngre par som etter hvert fikk behov for et tilbud for barna. Barnehagen var ikke ferdig med en gang. Her tok de seg tid og bygde ut steg for steg ettersom behovet for plass økte. Fykenborg barnehage er en foreldreeid, privat barnehage som ligger flott til på Reppeplatået. Barnehagen har en del av forsamlingshuset som sitt areal. I tillegg har de et stort uteområde med massevis av flotte lekeapparater og areal.

En skikkelig plakat fortalte oss at her kommer du til en barnehage som har levd vel i hele 25 år!

25 år som foreldreeid barnehage

25 år som foreldreeid barnehage på Reppe er verd en markering. På FN-dagen den 24. oktober slo de til med en flott jubileumsdag. Det var nok ikke tilfeldig valgt at feiringen skulle skje på FN-dagen. Barnehagen markerte nemlig dagen med salg av arbeider barna hadde laget i barnehagen. Det kom inn hele 1.660,- kroner som skulle går til «FORUT» sin barneaksjon.

FORUT`s barneaksjon er et pedagogisk opplegg som dekker aktuelle læringsmål i skolen og barnehagene. I opplegget legges det vekt på solidaritet med hverandre, toleranse overfor andre, livssyn, forskjeller i ulike kulturer og ulikhetene i fordeling av verdens ressurser. Dette har altså barnehagen på Fykenborg tatt grep om. Med stolthet kunne barna overlevere en stor slump penger til denne aksjonen.

Ethvert jubileum skal ha sin jubileumsmiddag

fykenborg-bilde-12Fykenborg barnehage var særlig klar over dette. 25 år som foreldreeid barnehage kunne ikke markeres uten at det var middag til alle. En nydelig «biff stroganoff» med tilpasset tilbehør smakte helt perfekt!

Etter middagen var det barnehagens barn som skulle underholde. Barna sang med innlevelse «Soltrall», «Lille Måltrost», som måtte være med her inne i skogen, og den flotte «Barn av regnbuen». Det var jo FN-dag og barnehagebarna er jo barn av regnbuen.

Dagens overraskelse var besøket av tryllekunstneren Hans Henrik Verpe. Han tryllet og leverte magi som de fleste skjønte lite av, men moro var det, Det var slett ikke bare barna som var opptatt av hans tryllerier. Voksne satt også forundret og så på mens de klødde seg i hodet.

Det ble en kjempeflott og hyggelig markering med et kjempestort oppmøte. Ranheimsavisa sier; Vel overstått og lykke til i de neste 25 år!