A+ A A-

Grøntplan for Trondheim og Ladestiens forlengelse

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Kjell Arntzen,Trondheim kommune o.a.

storskarv hoved

Bystyret ville at vi fortsatt skulle ha storskarven og havørn på Værestanda og Musøra

Det var en interessant og spennende opplevelse å være tilhører til bystyrets forhandlinger på torsdag. For meg var det langt fra noen overraskelse at denne kommunen har mange dyktige politiker i de fleste partier. Torsdagens møte fortalte meg at de er opptatt av byen sin, mange av dem er visjonære og tar jobben sin som våre ombudsmenn og ombudskvinner med stort alvor. At de tidvis er uenige med hverandre, at jeg er tidvis er uenig med flere av dem og at jeg tidvis kan bli helt oppgitt av enkelte, det får stå sin prøve. Det er slik det er; ytringsfriheten og det demokratiet vi er så heldige å ha her i landet. Politikeren er ikke så håpløs og ille som vi ofte betrakter han/hun som. De representerer ulike samfunnssyn, ulike miljø og forskjellige partier. Vi kan ikke til enhver tid være enig med alle. Slik er det også med rådmannen og hans stab, dyktige folk med kunnskap, et demokratisk sinnelag og det jeg kan kalle «folkelighet».

Les mer: Grøntplan for Trondheim og Ladestiens forlengelse

Ladestien skal følge pilegrimsleden!

tekst og foto: Kjell Arntzen

Marek Jasinski

Marek Jasinski var ikke med på Camp Nou, men han var i bystyret

Jeg vet ikke om man med årene drømmer oftere enn det man gjorde i yngre dager? Vel, i natt kom en helt absurd drøm seilende i hodet og hele kroppen. Ranheim hadde spilt seg fram til gruppespillet i Champions League. Verken mer eller mindre, - Champions League den gjeveste av alle turneringer for klubblag! I natt var det første kamp i gruppespillet og det mot selveste Barcelona på Camp Nou. Stappfullt, utrolige 99.354 fotballelskere hadde fått plass på de enorme tribunene. Blant disse var Asbjørn og undertegnede fra Ranheimsavisa. Du snakker om en opplevelse. Bare det å være der i en slik setting; Barcelona vs Ranheim!

Les mer: Ladestien skal følge pilegrimsleden!

I morgen avgjør bystyret Ladestiens forlengelse

tekst: Kjell Arntzen

Torsdag blir en spennende dag for mange av oss på Ranheim og andre steder i byen. Miljøforkjempere, unge som gamle, beboere og vi mange som er glad i strandsonen som den ligger der har en vond klump i magen, men også et håp om at flertallet av bystyrets medlemmer er med oss og sier NEI til rådmannens lite framtidsrettede forslag med en opparbeidet forlengelse av Ladestien over Grytbakkstranda og Værebukta. Innerst inne har artikkelforfatteren en tro på at byens politikere ikke vil naturen så vondt som det rådmannen har foreslått. Det hele avgjøres altså i morgen og Ranheimsavisa vil selvfølgelig følge debatten fra bystyrets galleri for tilhørere. Det hadde vært flott om vi fikk selskap på galleriet. Bystyret starter klokka 17.00 og kan vare fram til 22.00. Mest sannsynlig er det gjort vedtak i «vår sak» i god tid før dette. Vi ønsker hverandre og framtidige generasjoner; TVI, TVI

Les mer: I morgen avgjør bystyret Ladestiens forlengelse