A+ A A-

Trivselsbydelen på Overvik

tekst og foto: Kjell Arntzen og arkiv                

IMG 2343

Nå er det snart klart for bygging på Overvik. Utsikten skal det ikke være noe å si på?

Det har gjennom de 10-15 siste åra vært en betydelig misnøye når det gjelder Ranheims utvikling. En bydelsplan har vært etterlyst i mange år. Det har vært tøffe diskusjoner om dyrka mark som omreguleres til boligformål, «snusket» politisk opptreden i reguleringsbehandlinger, og at våre politikere og planmyndigheter har latt utbyggerne legge premisser og planer for utvikling. Bane Nors båndlegging av store områder som er tenkt å bli et bydelssenter, metrobuss, strandsonen og trase for Ladestien er også tema som har vært av de mest høylytte i avisspaltene og diskusjonene her på Ranheim.

Les mer: Trivselsbydelen på Overvik

Endelig, Kaffekroken åpner i dag!

tekst og foto: Kjell Arntzen

Bakeriet

Slik så det ut engang på 1950-tallet. Da var de nye kafélokalene et bakeri der Alfred Fredriksen og de andre bakerne bakte brød og kaker. Ikke all deigen gikk til brød, noe deig ble gitt til ungene gjennom vinduene  NI dag åpnes det kafé i det gamle bakeriet!

Ranheims nye tilvekst på kafésiden, KAFFEKROKEN, åpner i dag. Vel, vel, noe tilvekst er det nok ikke for vi har ikke hatt noen kafé siden Nidaros Lysstøperi la ned sin kafé i Trægården. Etter denne nedleggelsen har Lavendel tilbydd kaffe og vaffel i pappkoppper rundt noen kabeltromler som bord, etterhvert rundt skikkelige bord. Horizont har tilbudt kaffe, men ikke i et kaféprospekt. Land & Strand har også forsøkt seg, men heller ikke her som et kaféprosjekt. Nå endelig starter Romantica en skikkelig kafé i de nyoppussede lokalene etter det gamle bakeriet i Ranheimsveien. Det er i egne lokaler i bygningen der Romantica Restaurant holder hus. I dag åpnes kaféen klokka 10.00 med gratis kaffe utover dagen. Kaféen stenger klokka 14.00.

Les mer: Endelig, Kaffekroken åpner i dag!

Hva vil DU med Ranheim?

tekst: Kjell Arntzen                             foto: ukjent

Hva vil vi med RanheimJeg vet ikke om det er Ranheims-ungdommen som har gjort sin innmarsj i Ranheim Arbeidersamfunn eller noe annet som er årsak til at arbeidersamfunnet nå er ute etter å høre hva DU vil med Ranheim? I alle fall snapper jeg opp at i morgen, tirsdag 30. oktober, innkalles det til et åpent møte i Folkets Hus om dette temaet. Her har du en god mulighet til å fremme dine ønsker for bydelen, og få de diskutert! Ranheimsavisa hilser initiativet velkommen og håper flest mulig av dere tar turen innom møtet.

Les mer: Hva vil DU med Ranheim?