A+ A A-

Metrobussen - Hvor vanskelig kan det gjøres?

tekst og foto:: Kjell Arntzen

Metro 2Etter å ha fått tilgang på en klage som er sendt AtB om det nye rutetilbudet så skjønner jeg godt at Ranheimsavisa ikke har fått svar på sine spørsmål fra 1. juni. Jeg har fått tillatelse fra «klageskriveren» til å gi våre lesere et innblikk i AtBs håndtering av innsigelser. Når de ikke klarer å svare på det innsenderen spør om, er det helt på det rene at AtB ikke klarer å svare på det Ranheimsavisa har spurt om. Så langt jeg forstår det er det bare de som bor fra Peder Myhres vei til Grilstadkleiva og de på Reppe som tjener på omleggingen? Det er veldig mange som har uttalt enighet med det Ranheimsaivsa hevdet i gårsdagens artikkel.

Les mer: Metrobussen - Hvor vanskelig kan det gjøres?

Hvem gleder seg til metrobussen kommer?

tekst og foto: Kjell Arntzen

Metro 1

Jeg blir nesten skremt når jeg ser de voldsomme anleggene som metrobussen krever. Her ved holdeplassene i Peder Myhres vei.

Nær på 3.000.000.000 kroner er nå brukt på det nye kollektivtrafikksystemet i Trondheim. Tallet som står her er tre milliarder norske kroner. Pengene er tilført fra regjeringen, fra kommunens egen miljøpakke og bompenger. Vi har alle vært med på å betale kalaset, så vi får endelig håpe at det blir vellykket. Men hva eller hvem blir det vellykket for? Blir det vellykket for de som må skifte buss 3 til 4 ganger før de kommer til bestemmelsesstedet, de som er opptatt av trafikksikkerhet og sikkerhet for busspassasjerer eller trafikanter som må gå lengre for å nå en stasjon? Dette får vi nok ikke et svar på før etter det hele er satt i drift den 3. august.

Les mer: Hvem gleder seg til metrobussen kommer?

Nå må ord gjøres til handling!

av. Kjell Arntzen

Det er fortsatt ikke tatt synlige grep om skolesituasjonen på Ranheim. Vel har «gammelskolen» i Ranheimsveien (Jakobsli skole) fått en viss ansiktsløfting og snart stikkes vel spaden i jorda for tilbygget til Ranheim skole, men for ny skole på Overvik (ny Jakobsli skole) og ny ungdomsskole på Granås har det ikke skjedd stort annet enn at prosjektene er utsatt i tid. Samtidig vokser bydelen for hver dag som går. Noe boligbygging er redusert på grunn av manglende skolekapasitet, men vi blir flere og flere allikevel.

Les mer: Nå må ord gjøres til handling!