A+ A A-

av: Asbjørn Olsson                foto: Per A. Johnsen

smaabaathavn.ritaLørdag ble Grilstad småbåthavn offisielt åpnet.  Trondheims ordfører, Rita Ottervik, foretok den offisielle åpningen med klipping av snor. Første gang vi hørte om småbåthavn i Grilstadfjæra var i begynnelsen av 60-årene. Den gang var det Anton Jenssen som sendte et forslag til Trondheim kommune, men dette forslaget ble aldri behandlet av kommunen.

ordfører Rita Overvik åpnet båthavna på Grilstad Marina

Ordføreren takket alle naboene som har vært tålmodige under utbyggingen av området, og de må vel være tålmodige i enda noen år. Men tilbake til Grilstad småbåthavn. Trondheim kommune har overlatt driften til Trondheim Båtforening. Når alt er utbygd så vil den inneholde plass til 800 båter. I denne omgangen er det ferdigstilt 150 plasser og nye 105 plasser vil bli ferdigstilt innen kort tid. Disse skal disponeres av Trondheim Havn i forbindelse med prosjektet «Ren Havn». Disse vil bli frigitt senere.

Smaabaathavn

Ranheim og Trondheim har fått ei flott småbåthavn ved Grilstad Marina.

 

Ranheimsavisa fikk anledning til å gå en runde på småbåthavnen sammen med båtforeningens daglige leder, Jan Terje Strømsnes. Han var som alle kan skjønne en meget glad mann denne dagen. Dette er en småbåthavn i «RollsRoyce-klassen» ifølge daglig leder. Utleggene er produsert i Tyskland mens alle plastenheter er produsert i Norge. Det gjelder flyteelementene, fenderne for hver båt og holderne til nødstigene. Hvert utlegg er utstyrt med 2-3 nødstiger. Disse er montert slik at dersom man faller i vannet vil det være enkelt å komme seg opp igjen.

Daglig leder kunne også fortelle oss at denne småbåthavnen er vedlikeholdsfri. Utleggene er produsert i galvanisert stål og gangarealet består av et kompostmateriale som ligner tremateriale. Han var også stolt over å kunne fortelle at ved monteringen av småbåthavnen var det klargjort 2 plasser for rullestolbrukereog det vil bli klargjort flere etter behov. Det er noen prisforskjeller mellom båtplassene. Prisene for en båtplass er:

Bredde båtplass 3 meter   kr. 40.000   Havneleie pr. år er kr.  5.500,-

Bredde båtplass 4 meter   kr. 60.000   Havneleie pr. år er kr.  7.500,-

Bredde båtplass 5 meter   kr. 80.000   Havneleie pr. år er kr. 11.000,-

Vi traff familien Bastiansen fra Tiller, det er en familie som er glad i sjøen og som har skaffet seg en båtplass. De hadde bare gode ord om anlegget og planene var klare for å skaffe større båt og etter hvert kanskje flytte til området. Selvfølgelig var båtselgeren på plass med sin båt for å selge flere båter. Han kunne fortelle at denne småbåthavnen hadde gitt en økning i etterspørselen. Båtforeningens daglige leder kunne også fortelle at de allerede har fått 100 nye medlemmer.

Det var noen hundre mennesker tilstede under åpningen, og de koste seg i finværet og med kaffe og pølser tilberedt av Ranheim fotballs supporterklubb, Forza Ranheim. Ranheim Musikkforening  underholdt med fin musikk.