A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

Bakeriet

Slik så det ut engang på 1950-tallet. Da var de nye kafélokalene et bakeri der Alfred Fredriksen og de andre bakerne bakte brød og kaker. Ikke all deigen gikk til brød, noe deig ble gitt til ungene gjennom vinduene  NI dag åpnes det kafé i det gamle bakeriet!

Ranheims nye tilvekst på kafésiden, KAFFEKROKEN, åpner i dag. Vel, vel, noe tilvekst er det nok ikke for vi har ikke hatt noen kafé siden Nidaros Lysstøperi la ned sin kafé i Trægården. Etter denne nedleggelsen har Lavendel tilbydd kaffe og vaffel i pappkoppper rundt noen kabeltromler som bord, etterhvert rundt skikkelige bord. Horizont har tilbudt kaffe, men ikke i et kaféprospekt. Land & Strand har også forsøkt seg, men heller ikke her som et kaféprosjekt. Nå endelig starter Romantica en skikkelig kafé i de nyoppussede lokalene etter det gamle bakeriet i Ranheimsveien. Det er i egne lokaler i bygningen der Romantica Restaurant holder hus. I dag åpnes kaféen klokka 10.00 med gratis kaffe utover dagen. Kaféen stenger klokka 14.00.

Pappa og svigerfar står bak

Pappa`n til Hatice Aka og svigerfar til Aysegul Aka som er gift med «Joker» Ahmed er de som har iverksatt tiltaket. Oguz Aka viser meg stolt rundt i det kombinerte selskaps- og kafélokalet. For å si det som det er; det er flott!

Lokalet er lyst med store vinduer ut mot Ranheimsveien og har egen inngang ved inngangen for henting av pizza, kebab og hva det måtte være. En egen inngang medvirker også til å se lokalene som de er, og ikke en del av restauranten. Stilen og miljøet er mye roligere her. Det er relativt lavt under taket noe som gjør at det ikke skapes så mye larm hverken fra prat eller musikk. Gulvet er belagt med lys flis, det er egen toalettavdeling og garderobe. Gode stoler og flotte bord gir oss god sittekomfort.

Serverer kaffe, kaker, salater og enkle småretter

Vi tok en tur innom kvelden før åpning og møtte to jenter som var i full sving med å forberede åpningen. Hatice Aka var i full gang med å rydde unna tomkasser etter plassering av varer, Aysegul Aka vasket og tørket i baren. Alt var nå på plass til mandags formiddag.

Hatice var klar på at det på åpningsdagen skulle serveres gratis kaffe og snacks. Kaker, salat og lunchtallerken fås kjøpt. – Dette har vi lyst til å gjøre, sier hun med et smil. Det er ikke den minste tvil om at de to jentene gleder seg til å starte denne kaféen. – Vi vil være våre egne sjefer og håper at det etter hvert kan gå så bra at vi kan hente ut lønn. Vi har forhåpninger om at dere på Ranheim besøker oss med jevne mellomrom. Vi har jo ikke unngått å høre at det savnes en kafé på Ranheim. Nå forsøker vi, så får vi se hvordan det går, smiler hun.

I følge de «prognoser» Ranheimsavisa kan lese ut av antall liker-klikk på vår artikkel om denne kaféen er det ikke tvil om gjestegrunnlaget. Det synes å være stort. Vi ønsker de to unge jentene lykke til samtidig som vi lover å benytte dette tilbudet med jevne mellomrom.