A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2612

Det oser av trivsel og god kaffe inne i lokalene på Dromedar

Hva skal man gjøre en lørdags formiddag når sola steiker, parkeringsplassene i fjæra er opptatt, hytta er 12,5 mil unna og man i tillegg er knyttet opp til oppgaver i byen? En formiddagstur med Golfen ble løsningen, men ikke uten et velfungerende klimaanlegg som forsynte oss med avkjølende luft. Allikevel ga sola fra seg varme nok til at gradestokken i Golfen viste 28 grader. Det ble en relativt kort tur rundt på Ranheim.

Stakk innom Dromedar på Overvik

IMG 2615

Selv om det ble mye skygge på dette bildet viser det at det er koselig med en kopp kaffe også oppe på terrasen.

Vi kjørte opp Presthusveien i retning Dragvoll og Jonsvannet, som var et av de målene vi hadde for turen. Ikke langt ovenfor Presthus Gård fikk vi øye på en liten, men flott bygning på høyre side. Opp mot bygningen var det anlagt en kjørbar hvitdekket vei med flere parkeringsplasser utenfor.

Det kunne ikke være noe annet enn den kaffebaren vi en stund har hørt snakk om, men aldri besøkt. Golfen svingte av og dro seg opp mot bygget. Jo, det var Dromedar! Det samme «Dromedar-konseptet» som vi finner i mer urbane strøk som Trondheim sentrum.

Det er å overdrive at det var fullt inne i lokalene. Det var tidlig lørdags formiddag, stekende sol, ferietid og et tusentall ranheimere i fjæra. For oss hadde det slett ikke noe å si. Hele etablissementet sto til vår disposisjon. Den hyggelige jenta bak disken – baristaen – viste oss rundt, fortalte om stedet og de muligheter dette gir for folk her i bydelen.

Ranheimsfolk har jo i lang til etterspurt en kafé. Noe er prøvd, som ved Romantica, ute på Flipper og på blomsterbutikken Lavendel. Så langt har vel Lavendel tatt en ledelse? Kaffekroken ved Romantica er nedlagt pga. svakt besøk, noen klager over «for lang vei» til Flipper og andre kvier seg for å ta formiddagskaffen i en blomsterbutikk.

Dromedar bør kunne løse behovet

Etter vårt besøk dro vi fram mange plusser med Dromedar på Overvik. Lokalene var tidsmessige, lyse og med store vindusflater mot Ranheim og Strindfjorden. I første etasje var det gode bord og stoler som rommet oss to og mange flere. Her var disken hvor handelen skjedde og Dromedars velkjente kaffe ble traktet.

Toalettforholdene var optimale og var plassert i bygningens første etasje, godt tilpasset gjester med gangbesvær. En ståltrapp førte oss opp i 2. etasje. Her var det plass både inne og ute. En god balkong ga oss den beste utsikt over byens flotteste bydel. Her var det også bord og stoler som var tilegnet stedets kaffegjester.

En prøvetid på 3 år

IMG 2614

God utsikt over vakre Ranheim fra 2. etasje

Jenta bak disken fortalte at Dromedar hadde inngått en avtale på 3 år med Overvik Utvikling for sin tilstedeværelse. – Det er ikke sikkert at vi alltid blir liggende på denne plassen, sier jenta. – Kafébygget er tilrettelagt slik at det kan flyttes til andre steder i området ettersom utbyggingen skrider fram. Enn så lenge blir vi her og håper at flere vil søke hit for en knallgod kaffe. Vi mikser de fleste varianter, smiler hun.

Det skal i alle fall sies om kaffen de har på Dromedar: Her i byer er ingen over og heller ingen ved siden. Vi konkluderte med at dette var kaffe av høy kvalitet. Så var det også slik at du kunne få kjøpt med deg utmerket malt eller umalt kaffe hjem til hjemmebruk.

Vårt besøk var en slik god opplevelse at vi gjerne tipser dere andre om stedet og kaffen de serverer. Det er verd å ta seg en tur opp til Dromedar i Presthusveien.

Begrenset åpningstid

Foreløpig er åpningstiden noe begrenset. På mandager og tirsdager holder de åpent fra klokka 07.00 og fram til 10.00. Onsdag er det forlenget åpningstid fra 07.00 til 14.00. Det er en tid som kanskje passer de fleste av oss som søker samvær over en kopp god kaffe?

Torsdag og fredag er de tilbake til åpningstiden for mandag og tirsdag, 07.00 til 10.00. Lørdag og søndag holder de åpent fra klokka 11.00 til 15.00.