A+ A A-

av Kjell A. Arntzen

Det er ikke bare kommentarene på Facebook som hisser meg opp mot AtB. Jeg ser som alle dere andre at rutetilbudet for de av oss som reiste komfortabelt og raskt med linje 6, nå er blitt verre enn noen gang! De har riktignok gitt oss timesavganger på lørdag og søndag kveld, men det kompenserer på ingen måte for den fraskrivelsen av ansvaret AtB har for å gi oss et akseptabelt rutetilbud øst for Ranheim metroholdeplass.

Invitasjon til møte har kommet

Før jeg fortsetter med det jeg nå har på hjertet forteller jeg at det i dag kom en invitasjon til meg om et møte med Helene Heggheim i AtB. Hun er seksjonsleder for AtBs «rutetilbud by». Hun skriver: «Jeg ønsker å invitere deg til et møte om tilbudsutviklingen i Ranheim-Være området».

Hun åpner også for at jeg kan ta med meg noen av dere lesere som er opptatt av rutetilbudet i det aktuelle området til møtet. Følgende dager er det å velge mellom i tidsrommet 08.00 – 16.00: onsdag 4. mars – mandag 9. mars og onsdag 11. mars. Hun antyder ei møtetid på 1,5 time.

Om et møte på dagtid er vanskelig for dere som er spesielt interessert i å være med, så kan det være mulig med et tidlig kveldsmøte de to onsdagene. 4. mars er den som passer aller best. Jeg antyder at vi kan være: undertegnede pluss 5 blant dere lesere.

Er du interessert?

Jeg ser på Facebook at mange av dere er svært engasjert i dette. Det er altså interesse der ute for å ta en runde med AtB for å få det bedre. Du som er interessert kan sende meg en mail som forteller noe om hvor du bor, hvilket behov du / familien har for en skikkelig bussforbindelse, hvor gammel du er og andre opplysninger som kan være relevante for møtedeltakelsen.

Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring meg en dag mellom klokka 12.00 og 16.00 på telefon 970 41 213.

Linje 44 går bare til Ranheim

De nye rutene forteller at linje 44 nå går bare til Ranheim med overgang til metrolinje 1 for den videre reisen. Det kompenserer ikke for noe. Ranheimsavisa har imidlertid tidligere, i ett av sine mange forslag til forbedringer, foreslått Ranheim som endestasjon i vest på linje 44. Det under forutsetning av at samme buss skulle returnere til Væretrøa og gi oss 30 minutters intervaller. Det har ikke skjedd!

Det ble faktisk avvist allerede i vårt møte med AtB den 9. januar. De passasjertellingene de hadde foretatt sensommeren 2019 konkluderte med at behovet ikke var større en timesintervaller! I tillegg måtte ledig busskapasitet overføres til andre linjer. Kort fortalt bussen som trafikkerer linje 44 skal brukes på line 41 eller andre linjer!

Andre forslag fra oss som ble «vraket»

Både et forslag om at 44 skulle gå fram til Grilstadkleiva slik at den fikk med seg stopp ved idrettsanleggene, biblioteket, sykehjemmet, restaurantene, Folkets Hus og tjenestetibyderne på Grilstad Marina og en videreføring over Rotvoll og Steinerskolen med snuplass på Strindheim, fikk ikke gehør. Det kunne har fjernet behovet for at linje 20 skulle gå gjennom boligområdet på marinaen.

Dette ville koste 2 til 2,5 millioner og de pengene hadde ikke AtB. Vår antydning om at det kanskje var noen penger å hente inn på andre linjer ble ganske enkelt overhørt.

Kanskje noe av dette kan tas opp igjen på det kommende møtet?

Vi kan ikke gi opp

I kontakt med AtB er det nok flere av oss som blir fristet til å gi opp å skape et akseptabelt rute- og intervalltibud øst på Ranheim. Jeg selv er tidvis iblant disse. Det spørsmålet vi må stille oss er: «Hvem skal da ta fighten med AtB, de tause politikerne i kommunen og Trøndelag fylke»?

Et mål må imidlertid være å få Ottervik, Skjøtskift, Moe, Sandvik, Nilsen, Lykke, Hole, Michelsen, Utne, Brøske, Lund Renolen, Berger og de andre til å våkne!

Episoder

  • Linje 44 har fått 20 minutters intervaller fra Ranheim til Væretøra mellom klokka 14.25 og 18.05. I ruten står det ikke at disse avgangene går i retur fra Væretrøa. Her svarer direktør Storrønning «de går tomme tilbake slik at de kommer fort nok for å brukes på annen linje». Andre linjer har mer behov enn oss!!!!
  • Tidligere hadde vi line 6 som gikk fra Væretrøa til Flatåsen uten busskifte. Jeg venter ikke at et slikt tilbud skal vare evig, men se dette: - Om du reiser fra Engstrømbakken og til Flatåsen senter må du reise med 44 – 1 – 2 og 40. Turen tar 1 time og 5 minutter. Du bytter buss 3 ganger og benytter 4 busser på reisen.
  • Om du har time til tannlege, til fysioterapeut eller lege 10.45 – 11.45 eller 12.45. Behandlingen tar 30 minutter. Om du bruker buss må du regne med å være borte fra hjemmet i 2 timer og 20 minutt!

Jeg regner med å få følge med noen av dere i møtet med AtB. Jeg regner med at vi tar en felles prat  i forkant av møtet med AtB.