A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 2852 1000 b

Dette beløpet fikk vi 100 ganger mer av til bruk i Ranheimssamfunnet.

For rundt fjorten dager siden mottok jeg en telefon fra et ukjent nummer. Normalt så tar jeg ikke telefoner fra ukjente numre, men av en aller annen grunn tok jeg mobiltelefonen opp av lomma og svarte. I den andre enden hørte jeg: Er det Kjell Arntzen, redaktøren i Ranheimsavisa jeg snakker med? Jeg kunne ikke si annet enn at det var det. Det viste seg å være en person som fortsatte med å spørre: «Kan du tenke deg å motta et pengebeløp som Ranheimsavisa fordeler til virksomhet på Ranheim»? Jeg visste slett ikke hva jeg skulle tro. Var det noen som «køddet» med meg eller…?

Ikke noe «kødd»

Da telefonsamtalen hadde synket inn og jeg hadde fått noe av fatningen tilbake, slo den som ringte til med en ny melding. Det var en melding som slo meg fullstendig ut. Nå skal det sies, det er ikke så veldig ofte at jeg blir «slått ut» på en slik måte. Denne gang fikk jeg faktisk ikke skikkelig tak på det vedkommende fortalte. Det ble nevnt et beløp, men det syntes som jeg hørte et beløp som lå et godt stykke utenfor min «rekkevidde». I øyeblikket kom jeg nok bort i en tast på mobilen slik at kontakten brått ble brutt.

Jeg satte meg ned i godstolen, grublet en god stund før jeg kom fram til at jeg måtte ringe opp det ukjente telefonnummeret. Som sagt så gjort. «Jeg beklager at vi ble brutt, men jeg ble nok satt helt ut», startet jeg. «Hvilket beløp ble det snakket om»? I den andre enden ble det sagt: - Jeg nevnte et beløp rundt 100.000 kroner, ble det svart. Sjokk på sjokk altså! «Dette må jeg få snakket nærmere med deg om», sier jeg. Vedkommende ga meg sin adresse og veien gikk raskt ned til kjelleren for å hente sykkelen. Jeg kunne jo ikke gå rundt og gruble på dette hele dagen?

100.000 blanke kroner

Vel framme ved den oppgitte adressen ble jeg ønsket velkommen inn. Jeg ble anvist plass ved salongbordet og servert kaffe. Det var gjort klart til en spennende og oppmuntrende prat. «Jeg må nesten få beklage at jeg kom så fort», startet jeg. «Dette var så inspirerende og voldsomt at jeg ikke kunne vente». – Jeg eller vi har fulgt med Ranheimsavisa og deg over en lang periode og sett hva dere har gjort med annonsepengene som dere har hentet inn. At Ranheimsavisa nå har klart å tilbakeføre rundt 1,9 millioner til formål på Ranheim er jo bare helt fantastisk. Det er jo ikke bare beløpet dere har gitt ut som imponerer, men den vurderingen og tanken Ranheimsavisa har gjort rundt de mange bevilgningen er tillitsskapende. For meg er det også et poeng at du selv har lagt ned et stort og ulønnet arbeid over flere år for å styrke lokalsamfunnet. Kort sagt så ønsker jeg/vi nå å overføre 100.000 kroner til Ranheimsavisa slik at dette beløpet også kan videreformidles til ideelle organisasjoner og tiltak i bydelen. Dere bestemmer hvor og til hvem. Politisk virksomhet er også et felt der jeg ikke vil ha pengene rettet mot.

-          Så har jeg et ønske til, sier giveren: - Jeg ønsker at denne giveren skal holdes anonym. Dette er penger som ønskes formidlet gjennom dere sammen med de pengene dere skaffer gjennom annonser. Det er helt uinteressant hvem som står bak dette. Kanskje kan det være et hint til andre om å overføre penger til dere for videre formidling i Ranheimssamfunnet? Dere er jo i god kontakt med Ranheimsmiljøet, Presthus frivilligsentral, Ranheimspatrioten og kjenner selv til noe av behovene, så dette er jeg trygg for at dere finner ut av. Kanskje er det noe som bør gjøres for ungdom her på Ranheim?

Pengene er på konto

Så var det langt fra noen som drev ap med meg. Nå er pengene kommet på Ranheimsavisas konto og vi skal sørge for at de kommer i virksomhet. Det vi kunne ha tenkt oss å få vurdert er tiltak som rettes mot ungdom. Er det f.eks. en speidergruppe som er i virksomhet eller som kan tenke seg å starte opp på Ranheim. Kan ungdom etablere en eller flere «miljøpatruljer» som rydder jevnlig i våre strandområder, savnes det et sted å spille brettspill eller «henge»? Jeg håper det er noen av dere unge som har forslag på aktiviteter som savnes. Kanskje har dere forslag til hvordan slikt kan organiseres og løses?

Når jeg i dag ser på kontoutskriften for Ranheimsavisa kan jeg konstatere at beløpet er overført til vår konto. Vi takker for den tilliten som er vist oss og lover å forvalte beløpet til beste for bydelen slik giveren ønsker!