A+ A A-


 

av:  Kjell Arntzen                       foto:  Arne Strand

De fleste har et forhold til den voldsomme utbygningen som skjer i bydelen vår. Det har Ranheimsavisa også. Stort sett synes vi det er bra det som skjer. Områdene vil vel etter hvert bli flotte og en ønsket forskjønnelse av Ranheim som bosted og bydel. Etter en runde rundt om på de nye områdene kan vi slå fast at det er et stykke igjen for flere av utbyggerne. Er det et område som skiller seg fordelaktig ut i forhold til de andre, peker Grilstad Marina seg klart ut. Her er det rett og slett blitt flott!

Et flott område for en spasertur

På områdene ved de bebodde blokkene synes alt å være på stell. Beboere forteller oss at slik var det da de flyttet inn. Faktisk var det en fryd for øyet å spasere gjennom det bebygde området mot Hasselbakken. Bygningene kledd i flott teglstein som gikk godt til området og skapte et rent og vakkert boligfelt. Her var det grønne og flotte plener uten skjemmende ugress. Vakre beplantninger og alt så trivelig ut. Det var gangveier og brolagte stier, flere lekeområder for barn, sandvolleybane, hvilesteder for voksne og barn, en kunstig bekk (vannspeilet?). I tillegg var hele området rent og ryddig.grilstad-marina-vannspeilet

Sugeanlegget for avfall var også intakt og ble benyttet. Beboerne koste seg på plattinger og balkonger denne fine sommerkvelden. Mange var også ute på spasertur i omgivelsene mens de nøt den fine kveldssola. Noen grillet, andre nippet til et glass vin og andre bare nøt livet i sin nye bolig. Alle de vi snakket med var veldig fornøyde med området, bygningsmassen og leiligheten.

Grilstad Park også godkjent

Vi var også en tur på Grilstad Park. Her ser det også veldig bra ut. En stor del av dette området har vel hatt noe lengre tid på å utvikle sine uteområder, men blokker og rekkehus er bygd omtrent på samme tid som de andre boligfeltene. Disse områdene fikk også godkjent av oss. Ranheimsfjæra er godt på vei med å få ting i orden, men fortsatt gjenstår det mye for å nå opp til de kvaliteter vi så på Grilstad.

Nedre Humlehaugen henger etter

Ranheimsavisa har som en av sine viktigste oppgaver å framsnakke Ranheim. Det har vi rettet oss etter helt siden vi kom på nettet i april 2012. Men framsnakk har også sine begrensninger. Når ting ikke blir slik bydelen og beboerne ønsker, er det vår oppgave å bemerke dette. Derfor får området Nedre Humlehaugen og Maja Eiendom denne "salven". Vi håper de tar dette til seg og ordner opp i forholdene.

Nedre Humlehaugen er dessverre det området som henger en god del etter. Området er, - og ser fortsatt ut som en byggeplass. De blokkene som har fått farge framstår som pene i området, men de betongfargede rekkehusene og eneboligene gjør også sitt til for at området ser uferdig ut. Nå reises det et større bygg mot Ranheimsveien som ser ut til å bli mørkt brunt eller svart. Hva gjør en så dyster farge på et helt bygg i dette området?

Det kunne også ha vært en fordel om utbygger hadde gjort seg helt ferdig med et byggetrinn før de tok fatt på neste? De plener og gressområdene som er ordnet er langt unna det vi kan forlange. De grønne områdene er preget av ugress, løvetann og er langt fra noen plen. Kanskje Maja burde ta seg en tur til Grilstad Marina for å se hvordan det skal være når nye beboere flytter inn og hvor flott nye bygninger kan passe sammen?

Sugeanlegget for avfall er heller ikke kommet i drift. I følge de som jobber på sentralen for anlegget, vil det være driftsklart i løpet av sommeren. Vi får håpe at det medfører riktighet. Det er absolutt ikke så dekorativt med alle de avfallscontainerne som står ved hver blokk.