A+ A A-

Mange har lokalhistorisk materiale liggende

tekst: Per Svendsen

Det er stor bevegelse blant mange av oss. Med dette mener jeg at det er stadig flere av oss som velger å flytte inn i en mer tilpasset leilighet etter hvert som årene går og vi blir eldre. Det medfører gjerne rydding i loft, kjeller, uteboder og ellers i huset som snart skal bli noen andres. I slike situasjoner er det ikke sjeldent at vi går hardt til verks og kaster det meste av det vi kommer over. Blant det som kastes kan det være noe som er av lokalhistorisk verdi, enten i form av skriftlig materiale, fotografier, protokoller, redskaper eller annet.

Les mer: Mange har lokalhistorisk materiale liggende

En miljø-TAKK til Vikåsen-elevene på 6.-trinn

tekst: Per Svendsen                 foto: Trondheim kommune

Et «oppsiktsvekkende» grottefunn ved Tjønnstuggu. Slik ble en nyhet presentert for oss lesere av Ranheimsavisa for noen dager siden. En nyhetens «innertier» for en gammel mann som har levd et langt liv med Tjønnstuggus historie. Fra dugnadsarbeid i 1939 sammen med mine foreldre, rydding og planering av tomta, skirenn og fester. Jeg kan også legge til; artikkel og foredrag om hytta i regi av historielaget, museets årbok og bydelsvandring.

Les mer: En miljø-TAKK til Vikåsen-elevene på 6.-trinn

Sagn fra Ranheim

av: Olav Paulsen

stein6 1506775 7 1487000087447

Ved søk på Gjeterjentesteinen fant jeg dette bildet. Dette er nok ikke den gjeterjentesteinen som ligger ved Tjønnstuggu, men et sagn forteller at ei gjeterjente fikk denne steinen over seg.

I kjølvatnet etter de historiske artiklene vi har hatt de senere dager ser vi at dette er noe som omfattes med interesse. Den spennende grotta Vikåsen-elevene oppdaget er lest av over 2.000, artikkelen vi repeterte fra gammelkirka og over til dagens kirke ble lest av over 1.000, Per Svendsens artikkel er også godt lest. Nå sist skrev Olav Paulsens en artikkel om muren som plutselig dukket opp ved Trægråden. Den er også godt lest. Vi gir historier fra gamle dager nye sjanser. Denne gang forteller Olav Paulsen litt om to sagn som går igjen, - Gjeterjentesteinen ved Tjønnstuggu og Gullvognhaugen ved stien fra Fossen. Over til Olav:

Les mer: Sagn fra Ranheim