A+ A A-

HEDERSMEDALJE til "Liten" Lauritsen

av: Kjell Arntzen                                 foto: Arve Lauritsen/Kjell Arntzen

Medaljeoverrekkelse 10. jan 2018 II 3

Det var oberstløytnant Frode Tvinnerheim som overrakte Leif Lauritsen medaljen for hans tjeneste  Tysklandsbrigaden.

Det skulle bare bli igjen to gjenlevende i «Brigade 492» i Tysklandsbrigaden fra 1949 før forsvaret fant tid for å tildele dem Hedersmedaljen for tjeneste i de fredsbevarende styrker i Schleswig-Holstein i 1949. I følge Leif («Liten») var de stasjonert i byen Neumünster. Brigaden var på 40 mann fra hele landet. Nå er bare Leif (91 år) og en til igjen fra denne brigaden. Vi er både stolt og glad for at Leif nå har fått den anerkjennelsen har fortjener for innsatsen i et krigsherjet Tyskland etter krigen. Jeg tok meg en tur innom fru Greta og Leif i Prestmoveien for en prat.

Les mer: HEDERSMEDALJE til "Liten" Lauritsen

Per Svendsens februarbrev

dagsposten3Denne gang er Per S. sent ute med sitt februarbrev, men hvilken rolle spiller vel det? Vi venter gjerne på interessant stoff fra "bygdas" historie. Redaktøren har forståelse for at saker og ting også kan oppstå i Pers hverdag. Etter en sykdomsperiode er han endelig tilbake. Det som hender at vi blir satt ut en perioden med sykdom. Dette er også gjeldende for folk i Olderdalen. Selv "gamlingen" (som han gjerne kaller seg selv) unngår heller ikke å få perioder i livet der slapphet og skrivelyst er borte for ei tid. Kjenner jeg Per rett er han den første til å beklage at brevet kommer noe sent, men som nevnt; vi har tid til å vente på historier fra tidligere tider her på Ranheim. Jeg gir ordet til Per og sier til dere: God fornøyelse til dere alle.

Les mer: Per Svendsens februarbrev

Den "nye" kirka på Ranheim

tekst: Olav Paulsen                    foto: Ranheimsavisa

Kirka hoved

Den nye kirka ble liggende på Lisbethaugen, ei tomt som ble gitt i gave fra fabrikken

Det var det store spørsmålet på Ranheim etter at den gamle kirka brant ned natten mellom 25. og 26. januar 1932. Gammelkirka var bygd som ei trekirke i stavkirkeinspirert drakestil og sto ferdig i 1898. Den ble bygget etter tegninger av arkitekt Karl Norum, og kirka hadde 350 sitteplasser. Den lå på det som i dag er kirkegård, rett nedenfor og parallelt med Ranheim Stasjon. Lynet slo ned klokka 23.55 den 25.01.32, og hele kirka brant ned i løpet av natta. Kirketjeneren, Anton Sætervang, var raskt på pletten og fikk berget ut kirkesølvet og noe av det øvrige utstyret.

Les mer: Den "nye" kirka på Ranheim