A+ A A-

Isbjørnen og Ranheim Kraft på fabrikktaket

av: Kjell Arntzen     foto: Per Arne Johnsen

Ranheim kraft hoved

Dette skiltet forteller noe om en stolt industrihistorie her på Ranheim. 

Dette er en artikkel Ranheimsavisa publiserte i 2013. Det var da snakk om å ta ned det kjente «landemerket» for Ranheim som står på taket av fabrikkbygningen, - Isbjørnen på tømmerstokk og Ranheim Kraft. Vi tar den i reprise for de mange nye lesere vi har fått siden den gang:

Ranheimsavisa registrerer stor frustrasjon og tilløp til sinne når det «bestemmes» at Ranheims landemerke på fabrikkbygningen skal tas ned. Verken Ranheimsavisa eller Ranheim Bydels Museum og Historielag syns bestemmelsen er god. Ranheimsavisa har sagt at denne saken vil vi følge opp. I første omgang har vi tatt saken opp med byantikvar Gunnar Houen.

Les mer: Isbjørnen og Ranheim Kraft på fabrikktaket

Kaia på Ranheim - reprise

av: Olav Paulsen                                 foto: Ranheim Nytt

Olav intro

Artikkelforfatteren er vår lokalhistoriker Olav Paulsen

Vi tillater oss å gjenoppfriske minnene som Olav ga oss i sin artikkel fra 2014 om kaia i Ranheimsfjæra. Her kommer artikkelen som gir verdifull påfyll til de som ønsker å vite mer om Ranheim og bydelens historie.

I vår serie «Historiske tilbakeblikk» har Ranheimsavisa fått tillatelse til å publisere en artikkel fra Historielagets årbok for 2013. Vi tror denne artikkelen kan være av interesse for våre nye innflyttere og folk som har bodd på Ranheim i årevis. Artikkelen er som tidligere nevnt å finne i årboka for 2013. Årboka er fortsatt å få kjøpt på Ranheim Bydels Museum.

Les mer: Kaia på Ranheim - reprise

Brev fra gammeltida i Olderdalen - aprilbrev

av: Per Svendsen                              foto: Alida Domaas

Per jordbr introNå er det snart grotid for Per og Inger i Olderdalen. Det betyr en liten pause i brevskrivingen.

Når jeg slår de første bokstaver til ord og setninger på PC-en min - det som skal ende opp med en april-hilsen fra gammeltida i Olderdalen- velter fortsatt snøen ned i store mengder. Ikke en enkelt forsinket vinterhilsen som tidligere år på denne tida, bløte filler som smelter på vårvarmt gress. Nei, helt tørr og iskald snø som legger seg godt til rette på et tykt lag av gammel vintersnø. Det var sikkert ikke en slik vårmåned Bjørnstjerne Bjørnson opplevde da han skrev «Jeg velger meg april».

Les mer: Brev fra gammeltida i Olderdalen - aprilbrev