A+ A A-

Historien om Trægården og Ladestiens forlengelse

av: Kjell Arntzen                                 

Dette er en artikkel som ble skrevet i 2015. Det var to sentrale utfordringer vi sto ovenfor. Den ene vant vi sammen med beboerne på Grytbakkstranda. En knusende seier under bystyrets behanling av Ladestiens forlengelse. Rådmannen klarte å samle 4 stemmer for sitt forslag. Det forslaget vi hadde jobbet fram og forært Svein Otto Nilsen og Kulturkomiteen, samlet resten av representantene! For oss var det viktig å få beholde Romantica på Trægården. Her klarte vi å få utsatt utkastelsen med ett år. 

 

Det er to saker Ranheimsavisa har vært spesielt opptatt av siden starten. Den første og største saken er utbyggingen og reguleringen av Ranheim. Sak nummer to er «Ladestiens» planlagte ferd over Grytbakkstranda og våre gjenværende våtmarksområder. I denne artikkelen knytter jeg noen kommentarer til dette. Det er naturlig å starte med det som nå er blitt dagsaktuelt, reguleringen av Ranheim Senterområde og rivning av Trægården. Avslutningsvis skriver jeg noe som kan betraktes som et forhåndsvarsel om hva som kan skje med «Ladestiens» forlengelse.

Les mer: Historien om Trægården og Ladestiens forlengelse

Kaia i Ranheimsfjæra

av: Olav Paulsen

Vi har nå kommet til året 2022. Vi har ønsket hverandre godt nytt år med et ønske om at pandemien tar slutt. Det er ikke å legge skjul på at pandemien tynger, min egen skrivelyst er laber og livet går liksom ikke den rette veien. Det er mange som sliter ekstra i disse tider. Nå fortjener vi alle ett år som kan bli normalt og sosialt. Jeg skriver at motivasjonen for å skrive ikke er helt på topp. Det har derfor vært rolig i Ranheimsavisa siden nyttår. "Google Analytic" forteller meg sannheten. Fra å ha hatt rundt 1.000 lesere hver dag før nyttår, har de første dagene i år sunket ned til rundt 100. Nå kommer noen artikler i reprise fra avisas første år. Denne er av Olav Paulsen i 2013. 

Les mer: Kaia i Ranheimsfjæra

Livet ved Vikelva

Innledning ved: Kjell A. Arntzen

tekst: Laila Holm         foto: Karl-Erik Refsnes

Fra Knut Kambuås fikk jeg tilsendt en artikkel som sto i Arbeider-Avisa lørdag 3. oktober 1987. Knut spurte om dette kunne være noe for publisering i Raneheimsavisa? Etter å ha lest gjennom Laila Holms artikkel og intervju med Olaug Ebbesen fra en sen julidag i 1987, finner jeg dette som et interessant bilde av forhold på Ranheim for bare 34 år siden. En stor takk til Knut Kambuås for avisartikkelen som gir oss det Olaug fortalte. Her kommer det som sto å lese i Arbeider-Avisa:

Les mer: Livet ved Vikelva