A+ A A-

SOLVEIG på Reppestrøen

av: Kjell A. Arntzen – Esther Nordmark

Ranheimsavisas artikkel om rehabiliteringen av husmannsplassen Reppestrøen ble omfattet av stor leserinteresse og mange hyggelige kommentarer. Det har ført til at vi har bladd gjennom historielagets årbøker for å finne noe om denne husmannsplassen.

Les mer: SOLVEIG på Reppestrøen

Mange har lokalhistorisk materiale liggende

tekst: Per Svendsen

Det er stor bevegelse blant mange av oss. Med dette mener jeg at det er stadig flere av oss som velger å flytte inn i en mer tilpasset leilighet etter hvert som årene går og vi blir eldre. Det medfører gjerne rydding i loft, kjeller, uteboder og ellers i huset som snart skal bli noen andres. I slike situasjoner er det ikke sjeldent at vi går hardt til verks og kaster det meste av det vi kommer over. Blant det som kastes kan det være noe som er av lokalhistorisk verdi, enten i form av skriftlig materiale, fotografier, protokoller, redskaper eller annet.

Les mer: Mange har lokalhistorisk materiale liggende

En miljø-TAKK til Vikåsen-elevene på 6.-trinn

tekst: Per Svendsen                 foto: Trondheim kommune

Et «oppsiktsvekkende» grottefunn ved Tjønnstuggu. Slik ble en nyhet presentert for oss lesere av Ranheimsavisa for noen dager siden. En nyhetens «innertier» for en gammel mann som har levd et langt liv med Tjønnstuggus historie. Fra dugnadsarbeid i 1939 sammen med mine foreldre, rydding og planering av tomta, skirenn og fester. Jeg kan også legge til; artikkel og foredrag om hytta i regi av historielaget, museets årbok og bydelsvandring.

Les mer: En miljø-TAKK til Vikåsen-elevene på 6.-trinn