A+ A A-

Årbok for historielagene i Malvik - del 2

av: Per Svendsen                            foto: Alida Domaas

Mange av dere har ventet på del 2 i Pers anmeldelse av historielagenes årbøker. I dag kommer hans anmeldelse av historielagene i Malvik sin årbok for 2019. Som han skriver så er denne noe lik vår egen årbok, men selvfølgelig med et innhold som hører Malvik til. Årboka fra Malvik, kommunen som i lang tid var en del av Strinda kommune, markerer på sin første side at den jubilerer i 2019. Boka øst for oss har blitt gitt ut i 20 år, og er et resultat av et samarbeid mellom tre historielag: Historielaget Hommelviks Venner, Historielaget Mostadmark Jernverks Venner og Malvik Historielag.

Les mer: Årbok for historielagene i Malvik - del 2

Bokanmelder av historiske årbøker - del 1

tekst: Per Svendsen                         foto: Alida Domaas

Ranheimsavisa får hvert år ved inngangen av det nye året et nyttårsbrev fra «gamlingen» øverst i Olderdalen. Alltid er disse brevene interessante, velkomne og inspirerende. Måtte flere være slik som Per og levere stoff til Ranheimsavisa. Jeg er i alle fall sjeleglad for at jeg har en over 80 år gammel venn øverst i Sverre Svendsens vei som tar mangt et tak i oppgaver som gjelder lokalsamfunnet og hjelper meg med Ranheimsavisa.

Les mer: Bokanmelder av historiske årbøker - del 1

Historielagets årbok er nå til salgs

tekst: Olav Paulsen

Arboka 2019

Årbokas omslag viser Ranheim Samvirkelag med bakeriet. Det er i disse lokalene Romantica Restaurant nå driver.

Nå kan vi gledelig melde at Historielagets årbok for 2019 er kommet og lagt ut for salg. Dette er en kjempeflott julegave for alle som er interessert i Ranheim. Olav Paulsen har sendt oss en kort artikkel som forteller litt om årboka. Det er mange av oss som har alt og som ikke har de store julegaveønskene lenger. Årets årbok kan være midt i blinken som julegave for mange. Det gjelder både til de som bor her og til utflytta Ranheimsbygg. Allerede på søndag 8. desember kan dere har unnagjort flere julegavekjøp i bydelsmuseets åpningstid. 

Les mer: Historielagets årbok er nå til salgs