A+ A A-

Museets årbok og kalender selges nå

tekst: Olav Paulsen                            foto: Olav Paulsen

bydelsmuseet 1

Årboka og kalenderen som nå selges ser slik ut på permene.

Museets årbok 2020 og kalenderen for 2021 legges nå ut for salg. Første salgsdag er lørdag 28. november. Dette er fine julegaver til alle som er interesserte i Ranheims historie. Årboka består som vanlig av et variert innhold fra Ranheims eldre og nyere historie.

Les mer: Museets årbok og kalender selges nå

Skomakerhjørnet i Bydelsmuseet

av: Olav Paulsen                      foto: Per A. Johnsen

skomaker maskinBydelsmuseet er fortsatt stengt pga. den vedvarende pandemien. Koronaen vil ikke slippe taket, hverken på oss i Norge eller i de andre nasjonene. Nå håper vi alle at det snart vil være en vaksine klar, en vaksine som vi kan stole på og som beskytter oss. Selv vil jeg nok ikke «hoppe på» det første tilbudet som trolig kommer fra Putins Russland! Jeg velger å avvente til et av EU-prosjektene foreligger og er sikret. Koronaen gjør noe med oss alle. Selv føler jeg det også går ut over mine daglige gjøremål og lyster, blant annet skrivelysten. Nok en gang må jeg ty til en reprise fra bydelsmuseets samlinger. Det er imidlertid interessant nok. Jeg gir ordet til museumsbestyrer Olav Paulsen:

Les mer: Skomakerhjørnet i Bydelsmuseet

Fra museets samlinger - Bismervekta

av: Olav Paulsen             foto: Per A. Johnsen                        

Bismervekt

Hvor nøyaktig vekta ble den gang bismervekta var i bruk kan vi ikke være sikre på, men den tjente til datidsens formål. Du kan se den på bydelsmuseet når det åpner igjen.

Denne gang henter jeg fram en repriseartikkel fra 18. august 2014. Som vanlig er disse artiklene fra bydelens eldre tider og bydelsmuseet signert av Olav Paulsen. Museet har per dato omtrent 5.000 gjenstander i sine samlinger. Koronasituasjonen har dessverre satt en foreløpig stopper for muligheten til å besøke samlingene, men når situasjonen igjen er under kontroll og mulighetene tillater det, vil museet igjen holde åpent på søndager. Dette blir selvfølgelig bekjentgjort i Ranheimsavisa.

Les mer: Fra museets samlinger - Bismervekta