A+ A A-

tekst: Olav Paulsen

Arboka 2019

Årbokas omslag viser Ranheim Samvirkelag med bakeriet. Det er i disse lokalene Romantica Restaurant nå driver.

Nå kan vi gledelig melde at Historielagets årbok for 2019 er kommet og lagt ut for salg. Dette er en kjempeflott julegave for alle som er interessert i Ranheim. Olav Paulsen har sendt oss en kort artikkel som forteller litt om årboka. Det er mange av oss som har alt og som ikke har de store julegaveønskene lenger. Årets årbok kan være midt i blinken som julegave for mange. Det gjelder både til de som bor her og til utflytta Ranheimsbygg. Allerede på søndag 8. desember kan dere har unnagjort flere julegavekjøp i bydelsmuseets åpningstid. 

Ordet går nå til Olav Paulsen:

Ranheim Bydels Museums Historilags årbok for 2019 er nå til salgs på Coop Extra Grilstad, Prix Olderdalen, REMA 1000 Vikelvfaret, diverse andre steder og selvfølgelig på museet.

Prisen er som tidligere kr. 150, og da får du mye interessant lesestoff for pengene.

Årets bok har som vanlig bidrag fra de «gamle traverne» Per Svendsen, Knut Skjervold, Knut Solem, Karl-Ove Bjørnstad og Olav Paulsen. Nye bidragsytere i år er Harald Walldén og Knut Kittelsaa.

De to siste beskriver på en meget lesevennlig måte sine opplevelser fra Ranheim på 1950- og 1980-tallet, mens boka ellers dekker over 300 års allsidig Ranheimshistorie.

Ellers kan jeg nevne noe av innholdet: Gården Overvik og familien Selmer, En kunsthåndverker - Arne Kvarme, Minner fra Ranheim Samvirkelag, Historisk sveip fra bibelhistorie - Ranheim kirke og dens symboler, Sagn på Ranheim og Losje Sagatun av IOGT. Boka inneholder også andre artikler.

Boka kan også bestilles hos Astri Siim på tlf. 993 06 485 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Ved postforsendelse kommer porto i tillegg.

Dette er den 19. årboka som utgis. Tidligere utgaver er fortsatt til salgs på museet.