A+ A A-

Ranheim har også en forfatter i Italia

tekst: Kjell Arntzen                             foto. Forlaget

Lissandrin 2

"Vår" forfatter i Nord-Italia, Tonje Andresen Lissandrin, smiler fornøyd etter utgivelsen av Venteromsnoveller.

Vi har tidligere omtalt vår krimforfatter på Være som en positiv tilvekst til norske krimforfattere. I kjølvatnet av dette dukker det opp en ny «Ranheimsforfatter», ei jente som er bosatt i Italia. Navnet er Tonje A. Lissandrin. Hun vokste opp på Jakobsli, hennes familie er fra Ranheim med farfar Johan Andresen i spissen. De aller eldste av oss vil kanskje kjenne til navnet? Farfar Johan ble født allerede i 1905. Om han sies det at han var «barnearbeider» på Papirfabrikken, han spilte i 10 år på Ranheims fotballag på 1920-tallet i «Sing-Sing-draktene». I tillegg har jeg fått høre at han var Ranheims Magnus Carlsen i lyn-sjakk. Tonje forteller meg at hele slekta på Ranheim var fotballinteressert. Snorre Sæther var en av dem og det samme er hennes slektning Solfrid Rustad. Jeg fikk via Solfrid tips om å ta kontakt med henne og på telefon mellom Ranheim og Nord-Italia lot det seg gjøre å få en god prat med henne. Hun starter slik for å få meg til å forstå litt av hennes tilknytning til Ranheim:

Les mer: Ranheim har også en forfatter i Italia

Hege Rasmussen Silderen - Ranheim Maleklubb

tekst og foto: Kjell Arntzen

Hege S

Hege Rasmussen Silderen er ei dame med mange jern i ilden. Vi takker for den generøse gaven til Ranheim-Kvissen.

Hege Rasmussen Silderen er en aktiv dame med mange talenter. En side av hennes talent er kunst og malerkunst. Det er nokså naturlig at hun leder det som nå er blitt Ranheim Malerklubb med tilhold i «Fiber´n» i underetasjen i Folkets Hus. Her er de 18 damer som driver med sin hobby, kunstmaling. Hege forteller at her møtes de hver tirsdag kveld, hygger seg og maler. Jeg var på besøk der forleden og kunne selv se 12 voksne damer med stativ, paletter og pensler. Dette var seriøse greier, og mange av de verkene som sto mer eller mindre ferdige ville prydet enhver stuevegg.

Les mer: Hege Rasmussen Silderen - Ranheim Maleklubb

Ranheim-Kviss den 24.05. - VÅRENS SISTE

Annar og AlmaJeg starter denne gang med Alma og Annar Kirkvolds kosestund med 6,5 kg. serranoskinke som de vant på kvissens årelotteri før påske. Det ble kos til hele familien og akevitt til de to eldste! Koselig bilde og sikkert ei fin påske med mye serranoskinke! Trøbbel med mailboksen medfører at dette interne "bladet" blir publisert i Ranheimsavisa. Det beklager jeg.

Kvissen fredag 24. mai blir så ubetinget vårens siste Ranheims-kviss på Romantica. Kun 12 lag er så langt påmeldt, og det er i minste laget. Når jeg allikevel velger å gjennomføre denne fredagens kviss skyldes det at oppgavene er gjort klar og kopiert opp til lagene som kommer. Om trenden blir 12 til 15 lag utover høsten så overleverer jeg oppgaven til en annen som kan være interessert i dette. Det er fortsatt tid til å melde seg på. Plass har vi til 22 lag.

Les mer: Ranheim-Kviss den 24.05. - VÅRENS SISTE