A+ A A-

Novemberbrev fra "gamlingen" i Olderdalen

av: Per Svendsen                                      foto: Ranheimsavisa og Per-Sverre Svendsen

Per svendsen intro

"Gamlingen" i Olderdalen vil komme med månedlige erindringer i Ranheimsavisa

Ranheimsavisa har vært så heldige å få «gamlingen i Olderdalen», Per Svendsen, til å bidra med månedlige brev om forhold vi hadde i gamle tider her i bydelen. Dette har han lovet og jeg stoler på at det kommer til å skje. Vi starter noe på etterskudd med november, men lover å være i rute med artikler i desember og de månedene som kommer. Som redaktør og nær «aleneskriver» er jeg umåtelig glad for dette. Slike initiativ har jeg etterspurt og håpet på i flere år. Det er så fantastisk flott å få gamle skildringer fra Ranheim og fra en tid de fleste av oss ikke har opplevd eller hørt om. Her kommer «gamlingens» første bidrag:

Les mer: Novemberbrev fra "gamlingen" i Olderdalen

Adventskonsert i Ranheim kirke med Ranheim Mannskor

av: Kjell Arntzen                                 foto: Kjell Arntzen/Arne Strand

Kirka intro

Den 10. desember står Ranheim Mannskor for nyttårskonserten i kirka

I år er det Ranheim Mannskor som står som vertskap for den tradisjonelle julekonserten i Ranheim kirke. Søndag 10. desember er det klart for denne Adventkonserten som startet så tidlig som i 1959. Før den tid hadde Ranheim Mannskor, Ranheim Musikkforening og Ranheim Skolemusikkorps avholdt konserter på 1. juledag under begrepet; «Vi synger og spiller julen inn.» Denne tradisjonen går helt tilbake til sist på 1930-tallet. Ranheimsavisa syns det er fantastisk at denne tradisjonen holdes i hevd og oppfordrer dere til å være med også denne gang.

Les mer: Adventskonsert i Ranheim kirke med Ranheim Mannskor

Museumslaget ble Ranheimsmester i kviss

av: Kjell Arntzen

romantica 2

Dogan og de andre servitørene ønsker oss velkommen til årets siste kvisskveld

Fredag 8. desember markeres slutten på «Ranheims-kvissen» i 2017. Da er det selvfølgelig kvisskveld på Romantica, men en annen type kvisskveld enn det vi har hatt gjennom året. Gjennom 2017 har åtte fredager inngått i «Ranheimsmesterskapet i kviss». Alle omgangen er gjennomført på Romantica. Hele 24 firemannslag har deltatt og sju av de åtte omgangene har telt med i mesterskapet. Denne fredagen vil det kvisses over fire tema, kveldens beste lag blir premiert og det blir premieutdeling for 2017. I forkant av dette har godt over 50 meldt seg på til et felles måltid med julemat, andre har meldt at de kommer til kvissen starter. Serveringen starter klokka 18.15. I dag tidlig er det registrert 16 deltakende lag til fredagens kviss. Det er plass til ytterligere fire lag.

Les mer: Museumslaget ble Ranheimsmester i kviss