A+ A A-

"PAPIRARBEIDEREN" står i Stasjonsparken

av: Kjell A. Arntzen med mye tekst av Per Svendsen       foto fra byarkviet

Gamle Ranheim 1

Gamle Ranheim har mye å fortelle. Les Historielagets årbøker gjennom åra fra 2002. Årbøker er å få kjøpt i museets åpningstid på søndager.

Ranheimsavisa merker at mange av våre nye venner på Ranheim vil vite mye om ulike sider av Ranheimsamfunnet. Mange har fått med seg noe om Ranheim, men de ønsker å få vite mer. «Byfolk» som har flyttet hit på sine eldre dager har et nært forhold til Ranheimslukta, ei lukt som varslet godvær i byen. Fotballagets glanstid først på 50-tallet har sportsinteressert festet til minnet. Det samme har skjedd med Ernst Larsen, Hans Saksvik og Øistein Saksvik. (Jeg beklager at den første utgaven av artikkelen ble lagt ut uten korrekturlesning).

Les mer: "PAPIRARBEIDEREN" står i Stasjonsparken

Tirsdag er det igjen DANS

av: Kjell Arntzen                      foto: Kåre Trulsens arkiv

tirsdagsdansRanheim Pensjonistforening og bandet «Edel Aargang» er igjen på farten med Dans på lokalet. Lokalet er som vanlig bydelens egen storstue, Folkets Hus. Arrangementet finner sted tirsdag 25. februar fra klokka 12.00 til 14.00. I løpet av disse to timene skal de danselystne få svinge seg, og de som ikke er fullt så danselystne skal få slappe av med god sang og musikk.

Les mer: Tirsdag er det igjen DANS

Reppe Blandakors stiftelse

tekst og foto: Berit Rustad                                  foto. Schrøder

Reppe blandakor

Dette flotte koret vi har på Reppe ble stiftet 12. juni 1944. Nå har Berit Rustad funnet 96-åringen som fortsatt holder stand fra de som stiftet dette koret.

12. juni 2019 feiret Reppe Blandakor 75 år. Og koret feiret jubileet gjennom hele 2019 med jazzkonsert med Magnolia Jazzband, konsert i Pettersenfjæra, NM i kor og julekonsert. Reppe Blandakors koreventyr startet da 10 ungdommer med pågangsmot og tæl og et sterkt ønske om å synge, møttes på "Taterflata" på Ranheim den 12. juni 1944.

Les mer: Reppe Blandakors stiftelse