A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                  foto: Arne Strand

5574Undertegnede er vel en smule inhabil i dette? Jeg tør allikevel ta sjansen med å hevde at den offisielle åpningen av Pettersenfjæra ble både stilig og innholdsrik. Sola skinte som fortjent over arrangementet, men en smule kjølig var det. Ganske kaldt etter hvert også for de som ikke hadde kledd seg godt nok. En grovopptelling av antall frammøtte ga et resultat på litt i overkant av 500. Vi kan vel ikke si annet enn at oppslutningen ga oss inspirasjon til å gjøre flere arrangementer utover sommeren og høsten. Takk til dere som var der, og takk til dere som vil benytte Pettersenfjæra på turer langs det flotte fjærastrekket vi har på Ranheim.

Vi hadde vært så heldig å få journalist Mari Svenning til å lede arrangementet. Det gjorde hun med en sikker hånd og full kontroll over det som skulle sies, tidsskjemaet og det hele. I tillegg kan vi vel legge til at å være så lite "oppkavet" som Mari var under arrangementet, var en befriende lettelse for alle oss i arrangemnetskomiteen som stresset rundt. Vi håper vi kan bruke Mari også ved senere store arrangement i Pettersefjæra. Etter at hun hadde gitt oss en kort orientering om fjæra overlot hun scenen til varaordfører Knut Fagerbakke for å foreta åpningen.

Knut Fagerbakke var den heldige som fikk foreta den offisielle åpningen av vårt store dugnadsprosjekt. Det gjorde han på «ein framifrå måte». Fagerbakke tok utgangspunkt i de lange dugnadstradisjoner Ranheim har. Fra tidlig på 1900-tallet med dugnadsbygging av Folkets Hus, bygging av Tjønnstuggu, det svært velutviklede organisasjonslivet, vårt dugnadsdrevne bydelsmuseum, pensjonistenes store engasjement fram til dagens store dugnadsinnsats. Her ble både idrettslaget og vi som har holdt tradisjonene i gang med kirkegårdsstakittet og Pettersenfjæra framhevet.

 

5477La det med en gang være klart; Dette var et stort øyeblikk for Ranheimsamfunnet. Når et dugnadsarbeid som krones med denne onsdags ettermiddagen får NRK Midt-Nytt til å være tilstede for direktesendt TV, skjønner vi noe av det som er utført. Når Trøndelagssendingen i NRK-Radio også stiller opp med direktesendt radio fra arrangementet, er vi overbevist om at dette har interesse langt utenfor bydelens egne grenser.

Varaordføreren var svært begeistret for det området som nå var satt i stand til å bli en idyll langs fjorden. Han berømmet innsatsviljen og arbeidet som er gjort, og la stor vekt på at dette hadde vi gjort selv uten den store innsatsen fra kommunens side. Vel sa han noe som er viktig i en slik sammenheng: kommunen ved sin avdeling for Bydrift har vist oss stor tillit ved at vi har fått lov til å gjennomføre våre planer for Pettersenfjæra, planer som ble skissert for dem for ett år siden. De har også svart ja på det meste av de forespørsler som vi har rettet mot dem. Det er slik det kan være om viljen og forhodene ligger til rette for det, mente Fagerbakke. – Her på Ranheim vet vi at det som loves utført, blir utført, og det i en god kvalitet. Jeg er mektig stolt over det som er utført her i Pettersenfjæra. Dette er blitt en flott tilvekst til de opplevelser vi får når vi spaserer Ladestien. Jeg er ikke i den minste tvil om at dette stedet vil bli flittig benyttet og satt pris på.

Deretter foretok varaordføreren den offisielle åpningen av Pettersenfjæra ved å klippe over det røde silkebåndet som var spent opp over scenefronten. Ingen ting manglet. Her lå en «gullsaks» klar på en flott pute klar til å bli benyttet av Fagerbakke. Etter varaordførerens åpningstale og snorklippen overleverte lederen av Hansbakken Velforening, Sølvi Kvam, han en stor og fin blomsterbukett som takk for de gode ordene har ga oss.

5593

Det ble mye folk etterhvert

Etter at den offisielle åpningen var foretatt var Ranheim Skolemusikkorps klar for å spille. Hele korpset var med, både hovedkorps, drillkorps og aspiranter. Det var en stor gest for oss som var tilstede. De gjorde jobben sin og holdt folk i varmen. Det ble trampet takt, nynnet med og korpset ble gitt sin velfortjente applaus. Vi håper å få møte skolekorpset flere ganger i Pettersenfjæra. Stedet egner seg aldeles utmerket til korpskonserter med et stort publikum. En flott blomsterbukett ble også overrakt korpsets dirigent Geir Olav Aslaksen.

Ranheim har mye «å slå i bordet» med, blant annet Europas beste blandakor. Reppe Blandakor stilte velvillig opp med sine sangere under dirigent Bjørn Sigurd Skjelbred. Det var bent fram vakkert da de stilte seg opp i bergskråningen og sang for oss. Vi klarte dessverre ikke å gi koret den rettferdighet de fortjente, den flotte sangen nådde dessverre ikke alle. Dette beklager vi på det sterkeste. Publikum hadde fortjent å fått høre «Kinesernes» Dørstokkmil sunget av Reppe Blandakor, kanskje framført bedre enn «Tre små kinesere» selv gjør?

5603

Reppe Blandakor fant seg en ideell plass i berget

Korets leder, Synnøve Hammer, takket for at koret fikk anledning til å medvirke på dette arrangementet. – For oss er dette en fin måte å møte publikum på. Kanskje blir det anledning for oss også ved en senere anledning til å få mulighet til å synge her i den flotte fjæra som er skapt? Koret framførte tre nummer av høy kvalitet. Som seg hør og bør ble også Bjørn Sigurd overrakt en velfortjent blomsterbukett.

I pausen fikk publikum anledning til å handle kaffe, pølser, vafler og kaker. «Butikken» var det Hansbakken Velforening og Ranheimspatrioten som sto for. Overskuddet av salget går selvfølgelig tilbake til formål her på Ranheim. Når Ranheimsavisa benyttet anledningen til å overrekke Ranheimspatrioten en sjekk på kr. 10.000,- så var det en takk for det arbeid alle patrioter hadde lagt ned i Pettersenfjæra. Ranheimsavisa ga uttrykkelig beskjed om at disse pengene ikke skulle fordeles til spesielle formå på Ranheim. Gavesjekken inneholdt et beløp som skulle brukes til innkjøp av nødvendig verktøy og redskap for deres videre arbeid, og ikke minst skulle noe av pengene brukes til en sosial sammenkomst med bespisning for den aktive dugnadsgjengen. Det har de så absolutt fortjent.

Etter pause fikk vi flere opplevelser. Først i ilden var den svært talentfulle Thale Kummeneje. Vakker sang av ei flott jente varmet et publikum som var noe frosne. Det gror godt blant unge også i bydelen. Det var Thale et levende bevis for.

5635Deretter ble scenen overtatt at Øyvind By Rise. Øyvind spilte gitar og sang, bl.a. en egenskrevet vise som virkelig hadde innhold. En veldig flott stemme, sammen med hans utmerkede gitarspill, gjorde denne stunden umistelig. Jeg er skråsikker på at vi får høre mere til både Thale og Øyvind.

Så var Rune Volden fra NRK Trøndelag klar for sin direktesending på Midt-Nytt. Vi som sto midt opp i dette kan slå fast at dette var en rimelig stressende stund. Sannsynligvis har dette noe å gjøre med at vi ikke er vant til direktesendt TV fra Ranheim. Her lærte vi imidlertid noe når det gjelder slikt; alt må «times» slik at det kommer inn i sendingen på riktig tid. Vi måtte bl.a. passe på at vi fikk «Edel Årgang» til å spille bydelens egen nasjonalsang; «Ranheim, Ranheim» på riktig tid i NRKs sending. Intervju med ei innfødt Ranheims-pi måtte også inn i den samme settingen. Dette gikk heldigvis som smurt, mest takket være NRKs egen Rune Volden.

5637

NRKs Rune Volden i prat med Wenja Kvam

I tillegg til det direkte innslaget var det gjort opptak av skolekorpsets innmarsj, varaordførerens snorklipping og et intervju med Fagerbakke. Samlet sett vil jeg tro at dette ble en bra PR for Ranheim og dugnadsarbeidet i bydelen. Kanskje smittet det over til andre bydeler også? Jeg kan i alle fall fortelle at NRKs folk, både i TV og radio, var svært fornøyd med innslagene og syntes dette var en særs hyggelig opplevelse.

Så var det de evigunge guttene i «Edel Årgang» som tok full kontroll over scenen. De spilte opp til god dansemusikk og danseplatten måtte ryddes for bord og stoler slik at de dansende parene fikk nødvendig plass. Både bandet og de som danset fikk vist at denne danseplatten er egnet for sitt bruk. Utover sommeren vil det nok ble anledning for flere til å svinge seg på denne danseplatten, den største utendørs danseplatten på østsiden av byen!

5643

Edel Årgang høstet velfortjent applaus

Når det hele var over rundt klokka 19.30 var det klart for rydding. Selv om ikke alt ble nedtatt etter «åpningsfesten» gikk dette hele greit og fort. Alle som bidro satt igjen med en god følelse. Dette hadde gått veldig bra. Ranheimsavisa takker publikum, de medvirkende, arrangementskomiteen og dugnadsgjengen for denne flotte opplevelsen. Vi kommer nok tilbake med flere flotte arrangement i Pettersenfjæra!