A+ A A-

av: Jan Morten Zahl Thue                                    foto: Arne Strand

17.mai jenteDet meste er nå klart for 17. mai-arrangementet. Korpset har i år hatt et hektisk program før 17. mai med spilling under åpning av Pettersenfjæra, 1. mai og konfirmasjoner. Vi er derfor svært godt forberedt til en lang og hektisk dag. Som tidligere år håper vi at dere følger med oss og deltar på vårt arrangement på skolen klokka 16.00. Der blir det som vanlig mye gøy og moro, - og selvfølgelig vil skolekorpset spille. Så skal jeg heller ikke glemme mulighetene dere har for å spise middag eller ta en kopp kaffe med kaker til.

17. mai er årets store is-dag

Nummer 37 ut i skolenes flaggtog

Ranheim Skole er i år nummer 37 av 50 deltakere i barnetoget. For korpset er det møtetid i Tinghusgata klokken 10.10. Derfra er det beregnet at vi går klokka 10.40. Korpset har i år øvd på formasjon som de vil vise frem et par ganger under marsjeringa i byen.

Før den tid skal både skolemusikkkorpset og Ranheim Musikkforening ut å marsjere på Ranheim. Så kl. 06.30 vil de som fortsatt sover bli vekket av flott korpsmusikk. Musikkforeninga starter i Olderdalen og skolekorpset fra Askeladdveien via Grilstad Park og ned til skolen. Den tradisjonelle flaggheisingen på skolen er klokka 08.00. Her blir det velkomsthilsen og tale for dagen, noe kanskje lesere av Ranheimsavisa ønsker å være med på?

Klokka 09.00 drar vi til byen med oppsatt buss for korpset og andre elever som har skrevet seg på «busslista».

Ettermiddagsarrangement Ranheim Skole

17mai korpsetFra klokka 15.15 er det igjen marsjering på Ranheim hvor skolemusikkorpset starter i Olderdalen. Ranheim Musikkforening starter på Grilstad i Anton Jenssens vei. Vi oppfordrer flest mulig til å bli med i togene for å bidra med flaggvinking og hurra-rop og vifte.

Innmarsj er på Ranheim Skole hvor resten av feiringen vil finne sted. Skolekorpset tar imidlertid en snartur oppom sykehjemmet for å gi beboerne en liten konsert. Dørene på skolen åpnes litt før 16.00 slik at vi kan ta imot innmarsjerende tog. Her vil det bli akiviteter og mulighet for å kjøpe seg både mat og drikke. Vi håper selvsagt at værgudene er med oss denne gang også slik de har vært de to siste åra.

Barnas dag

17. mai er først og fremst barnas dag med ballonger, is, brus og aktiviteter. Nytt av året er sukkerspinn, riktignok ikke fra spinnemaskin. Korpset vil gjøre sitt for at både små og store skal få en god dag. Vi har i år som tidligere år satt opp en rekke boder ute med aktiviteter. Inne vil det være kafeteria og ute vil det være både stoler, benker og bord slik at dere kan feire dagen sammen med Ranheimsbygg og ande. Det er Ranheim Fotball, Folkets Hus og Sjøskogbekken Barnehage som har vært behjelpelig med bord og benker.

Mat og aktivitetsark

Av erfaring som forelder så vet man at det blir en del spørsmål om penger til det ene og andre. Fjorårets nyvinning med aktivitet og mat/drikke-kort fortsetter vi med, noe som kanskje kan gjøre det litt enklere å være forelder. Arkene selges ved bankterminalen inne på skolen og koster 100 kroner stykket. Til orientering er kortets verdi høyere enn å betale enkeltvis.

Korpset selger selvsagt også ballonger. Prisen er 100 kroner for de små ballongene og 120 kroner for de store. Dette er kanskje byens billigste? Når vi vet at inntektene fra ballongsalget går til skolekorpset, er et ballongkjøp en god sak som gleder både barna og oss i korpset.  

Servering

17mai skolegårdenUnder fjorårets arrangement prøvde vi oss på en skikkelig varmrett, Biff Stroganoff. Dette ble så godt mottatt at vi slår til med dette i år også. Det vil selvsagt bli servering av både saft, pølse, kaffe og kaker. Så får vi se om årets beholdning av brus og is holder tritt med besøkende, noe som holdt hardt i fjor.

Ranheim Skolemusikkorps ønsker alle nye og gamle Ranheimsbygg en flott 17. mai! Vi håper at mange av dere vil besøke Ranheim Skole og være med oss utover ettermiddagen. Vel møtt alle sammen!

 

 Program for dagen

06.30   Vi vekkes av Ranheim Musikkforening og Ranheim Skolekorps

            Musikkforeningen går Olderdalen, Presthusveien til Ranheim skole.

            Skolekorpset går Dalsminde, Grilstad Park, Ranheimsveien til Ranheim skole

08.00   Flaggheising ved Ranheim skole

            *          tale ved korpsleder Tommy Eide

            *          tale for dagen ved elevrådsleder Ada Næsgaard

            *          diktlesning ved Kristine Selven fra 4. trinn

09.30   Ranheim Skolemusikkorps marsjerer fra Sentralstasjonen til Tinghusgata

10.10   Seneste oppmøte for alle.

15.15   Store og små oppfordres til å gå i de lokale 17. mai-togene.

            Musikkforeningen starter ved Anton Jensens vei og følger Ranheimsveien til skolen

            Skolekorpset starter ved legesenteret i Olderdalen, går ned Presthusveien og til skolen

            Barnehagene er hjertelig velkomne til å gå i tog!

16.00   17. mai-arrangement på Ranheim skole.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en flott feiring!

  • Loddsalg, tombola, lykkehjul og fiskedam
  • Salg av pølse, popcorn, brus, kaffe, kaker og is
  • Salg av byens billigste gassballonger, pris kr. 100,-/120,-.