A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                 foto: foreldre i skolekorpset

rennebu 2

Unge drilljenter i Ranheim Skolekorps gjorde jobben sin  i Rennebu

Ranheim Skolemusikkorps har i flere år deltatt i det årlige «Rennebuspæll». Dette er et arrangement for korps fra hele Trøndelag. Det sier seg selv når det er snakk om Trøndelag, nivået er høyt! Hele arrangementet er en musikk- og showkonkurranse. Her gis det poeng både for den musikalske prestasjonen og underholdningsverdien. I høst deltok 12 korps fra Trøndelag, derav flere fra Trondheim. Korpsets leder, Tommy Eide, er strålende fornøyd med korpsets innsats under Rennebuspællet. Til Ranheimsavisa forteller han at dette er en av de store begivenheter i korpsets årlige program.

Best av de beste

Nivået blant korpsene som deltok var høyt. - Det er ingen grunn til å stikke det under noen stol, forteller Tommy. Trøndelag er god på korpsmusikk, det gjelder både voksenkorps og skolekorps. Nok en gang fikk vi vist at Ranheim Skolekorps er av de aller beste. I årets konkurranse var vi suverent best i kampen om «Underholdningsprisen». Her fikk vi klart den høyeste poengsummen av alle, forteller Tommy og er synlig stolt. – Vi fikk dessuten den nest høyeste poengsummen for musikk og program. Det ga en klar 2. plass sammenlagt. Vi var kun et halvt poeng bak Lade Skolekorps som tok sammenlagtseieren.

-        Våre nære venner i Brundalen / Charlottenlund tok en velfortjent 3. plass. Vi må jo regne Lade skole som en østbyskole, sier Tommy, - det betyr at korpsene fra østbyen gjorde rent bord under årets Rennebuspæll. Som seg hør og bør var det stor stemning på bussen hjem. Her var vi sammen med Brundalen / Charlottenlund, sølv og bronsevinnerne!

Det ligger mye øvelse bak

rennebu 1

Hele korpset på scenen under avslutningen

Vi er alle kjent med at det ligger mye øvelse og trening bak prestasjoner. Det gjelder i idrett, fotball og de ulike kultursjangere. Skolekorps er intet unntak. – Vi har øvd gjennom hele denne høsten for denne konkurransen, forteller Tommy. – Jeg kan garantere at det ligger mange timer og hardt arbeid bak fra alle. Vi hadde i forkant av denne «treningsperioden» et helgeseminar på Frosta skole med over 100 barn og voksne i sving. Dette var et utrolig teamarbeid der mange foreldre var med for å hjelpe oss. I tillegg hadde våre tillitsvalgte regien på det som skulle gjøres, og sette sammen programmet for våre innslag under høstens Rennebuspæll. Jeg må få skryte av vår framragende dirigent, Geir Olav, som hadde arrangert aller numrene vi spilte i Rennebu. Mye arbeid ligger bak, både av dirigent, korpsmedlemmene og foreldre.

«Party-Party»

Temaet var «Party-Party». – Dette var utfordrende, forteller Tommy videre. – Jeg mener vi taklet utfordringen på en flott måte gjennom vårt opplegg. Det ble satt sammen «partymusikk» fra 5 tiår, noe både publikum og dommere tydelig satte pris på. Vi startet på 70-tallet med «Supertiton» av Stevie Wonder. Her fikk våre aller ferskeste drilljenter være med og gjorde det flott. Deretter var vi innom 80-tallet med «Its tricky», fortsetter Tommy. – Dette var en rap der våre tøffe jente-rappere Nora, Ronja og Anette tråkket skikkelig til og skapte trampeklapp fra salen. Dette var skikkelig moro, ikke bare for jentene, men hele gjengen.

-        Du har kanskje danset Macarena selv, sier Tommy til meg. Det må jeg bekrefte selv om jeg nok ikke var en kløpper på det området. – Vel, fortsetter Tommy, vi fortsatte 90-tallet med nettopp å spille «Macarena». I dette nummeret hadde vi med alle fra aspiranter til juniorer. Mange hadde kun spilt instrument i knapt 2 måneder, men det gikk veldig bra.

Brede tok alle med storm

rennebu 3

Brede tok alle med storm under årets Rennebuspæll

Fra 2000-tallet fikk vi høre «Resistance». – Her påførte Brede oss skikkelig gåsehud. Hans solo var helt fantastisk. Jeg må innrømme at vi følte oss litt snytt for at vi ikke fikk solistprisen for Bredes innsats sammen med korpset. Det var kort og godt en fantastisk prestasjon, slår Tommy fast.

-        Vi avsluttet med et nummer fra den neste 10-årsepoken. Da var det klart for «Uptown Funk» av Bruno Mars. Her må jeg få framheve Eivind som var en strålende funky sangsolist! På slutten av dette nummeret tok alle korpsets musikere og drilljenter plass på scenen til stor applaus

Vi presterer sammen

Tommy understreker at hele skolekorpset er en samlet prestasjonsgruppe. – Dette er likt som et fotballag, fortsetter Tommy. – Det er uhyre viktig for oss at vi presterer sammen. Alle er viktige for et godt resultat og gode prestasjoner. En slik erkjennelse betyr at vi har med alle korpsmedlemmene ut, blant annet til Rennebu. Jeg registrerte at de fleste korpsene lot de yngste bli hjemme, men det å få til et slikt show som vi maktet denne gang med alle på scenen, gir en fantastisk opptur og er den formen for «lagbygging» som vi ønsker. Tenk deg hvor flott dette måtte være for alle! Alle fikk være med, de som nettopp hadde begynt å spille og drille og hovedkorpset. Jeg tror vel ikke mange andre fritidsaktiviteter samler gutter og jenter i aldersspennet 5 til 18 år på samme stevne eller scene som i vårt tilfelle.

Stor feiring på skolen

Det var 91 korpsmedlemmer som var med til Rennebu. Alle fikk ta del i den «seiersfesten» vi hadde onsdag 21. oktober i skolens festsal. Her ble det delt ut blomster, gitt ros og heder til de mange som har brukt mye tid og krefter på dette i høst. Som på andre fester ble det også her kakespising, rosende ord til hverandre og gjensyn av showet på video. Å få sett showet på video understreket at prestasjonen korpset hadde gjort under årets Rennebuspæll var enorm.