A+ A A-

 

av: Kjell Arntzen                                 foto: Ranheimsavisa

Søndag 31. januar er det igjen klart for Trøndersk mesterskap for korps. Tradisjonen tro deltar både Ranheim Musikkforening og Ranheim Skolemusikkorps i konkurransen. Ranheim Musikkforening deltar i 1.divisjon og vil være første korps ute i den store konkurransen i Olavshallen. Allerede klokka 10.00 svinger Sindre Skauge taktstokken og dirigerer korpset fram til et hederlig resultat. Skolemusikkorpset er denne gang med for 3. året på rad og ser med spenning på om de gjentar prestasjonen fra 2015 da de vant 3. divisjon. Dermed ble det opprykk til 2. divisjon og trolig noe sterkere konkurranse?

Skolekorpset opp fra 3. til 2. divisjon

mann edited 1

Primus motor Tommy Eide gleder seg stort til søndag

Tommy Eide som er leder i vårt utmerkede skolekorps ser med spenning og forventning fram til søndag. – Dette tror jeg blir en flott opplevelse og mesterskap. Dette er det tredje året på rad vi er med og har gjort det bra. I 2014 ble det 6. plass i 3. divisjon og i 2015 skjedde det vi håpet på, men kanskje ikke trodde helt; vi vant 3. divisjon! Seieren medførte at vi i år spiller i 2. divisjon, forteller en stolt Tommy.

-        Denne gang er det 26 korps fra hele Trøndelag som deltar. Av disse deltar 7 korps i vår divisjon. Konkurransen blir nok knallhard, men framfor alt blir det morsomt og spennende. Det skal vel noe til om vi skal gjenta resultatet fra i fjor, men vi får se. Vi har i alle fall øvd mye på det vi skal framføre. Hele januar har vært viet mesterskapet. I løpet av måneden har vi også hatt et helgeseminar på skolen hvor programmet er terpet og terpet, sier Tommy.

Skolekorpsets program

Skolekorpset skal spille i Olavshallens «Lille sal» sammen med sine konkurrenter i 2. divisjon. Ranheim Skolemusikkorps er ute som nummer 5 av de korpsene som spiller i divisjonen. Det hele starter klokka 10.00 med Melhus Skolekorps. Ranheim starter klokka 11.20 og avløses av Åsheim Skolemusikkorps klokka 11.40.

Hvert korps har 15 minutter fra første til siste nummer. Dette er tiden korpset har til disposisjon for hele sine framføring inkl. oppholdene som naturlig følger mellom hvert nummer. Det er viktig å holde tiden. Overskrides denne gis det poengstraff. 1 poeng blir trukket for det første minuttet, deretter trekkes 1 poeng for hvert påbegynte halvminutt.

Korpset stiller selvfølgelig med et helt nytt program til årets mesterskap De starter med et utdrag fra musikalen «West Side Story». – Her spiller korpset en moderne versjon av «Romeo og Julie» fra 1960-tallets New York som består av «America», «Tonight» og «Mambo», fortsetter en spent Tommy.

-        Deretter får dommerne og de andre korpsene høre «Pavane pour une Infante Defunte». Det er en rolig dans som Ravel aldri fikk sakte nok. Han bestemte derfor at den dansende prinsessen var død. Dette arrangementet som er laget av vår egen dirigent, Geir Ove Aslaksen, har tatt utgangspunkt i skolekorpsets besetning og komponistens piano-original. Dette framføres for første gang under Trøndersk mesterskap, fortsetter Tommy. – Vårt siste nummer er «I wanna be like you» og er hentet fra Jungelboken. Dere som har vært speidere eller har lest Jungelboken vet nok hvem Mowgli var. Her er Mowgli tatt til fange av apene som vil at han skal lære dem kunsten å lage ild.

Aspiranter med på Festkonserten

Det Trønderske Mesterskapet avsluttes med premieutdeling og festkonsert. På festkonserten spiller et stort sammensatt aspirantkorps under ledelse av den kjente Jan Magne Førde fra Brass Brothers. I dette aspirantkorpset deltar 14 av skolekorpsets dyktige aspiranter. Det blir noe å se fram til og høre på!

Første divisjon

Som tidligere nevnt deltar Ranheim Musikkforening i 1. divisjon. 1. divisjon spiller i Olavshallens «Store sal» med musikkforeningen som startkorps klokka 10.00 I denne divisjonen har korpsene 20 minutter fra første til siste nummer. Tiden inkluderer også opphold mellom numrene. Ved overskridelse av spilletid blir korpsene trukket poeng etter en bestemt skala.

Der er tøff konkurranse også i 1. divisjon. Her får vårt korps bryne seg på blant andre; Musikkforeningen Nidarholm, Bispehaugen Ungdomskorps, Ila Brass Band og Politiets Brass Band. I 1. divisjon er det også 7 korps som deltar.