A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                                            foto: Ranheimsavisa

mann edited 1Kommende helg er ei helg med opplevelser. Ikke minst står en stor opplevelse for døren i Olavshallen på søndag. Ranheim Skolemusikkorps fyller som kjent 70 år, og i denne forbindelse holder korpset sin jubileumskonsert i Olavshallen. – Vi må ty til skikkelige lokaler når vi skal ha en så stor konsert, sier leder Tommy Eide. – Her på Ranheim er det jo ikke lokaler som er store nok. Skolekorpset ble stiftet den 13. mars 1946. Konserten kommer så nært «bursdagen» som mulig. Klokka 18.00 blir det en fantastisk konsert i Olavshallen med et meget dyktig skolekorps.

Tommy Eide håper dere kommer i Olavshallen på søndag. Korpset gleder seg til å få spille for dere alle!

Mye arbeid ligger bak dette

image1

På korpstur til Østerrike. Nå er det konserten i Olavshallen som gjelder

Tommy forteller til Ranheimsavisa at det ligger utrolig mye arbeid bak et slikt arrangement. - Alle i styret har tatt tak i arrangementet og i tillegg har vi vært så heldige å få fire korpsforeldre med i komiteen. La meg få fortelle hvem disse er, sier Tommy, og jeg slipper han gjerne til. – Jeg vil rette en stor takk til disse korpsforeldrene for den innsatsen de har lagt ned. Det er Aurora Damstuen, Hanne Støre, Stina Mostervik og Are Brandt. Alle disse har jobbet hardt siden i høst for å få det hele til. Nå har vi lagt forberedelsene bak oss og er klare for å gi dere en god opplevelse, sier Tommy.

-        Vi har et variert program som skal passe et stort publikum. I det programmet vi har lagt viser vi fram både hovedkorps, aspiranter, juniorer og drillere. I tillegg har vi invitert tidligere medlemmer og veteraner til å være med på avslutningsnummeret, forteller Tommy. – Vi har heldigvis fått en god del som har meldt seg interessert i dette. Jeg må si at dette setter hele korpset pris på.

-        Det er jo aldri slik at man går «rett inn på laget» når man har vært borte ei tid, fortsetter Tommy. – Det gjelder like godt på en korpskonsert som på fotballbanen. Det har også de tidligere korpsmedlemmene skjønt. Som en nødvendig trening og oppkjøring for konserten har de vært med på våre to siste øvelser før konserten.

-         I tillegg har vi også fått med oss et band fra Kulturskolen og vokalist Tore Andre Helgemo, som skal være godt kjent fra bandet «Stargazer». Det blir altså rock og korps i skjønn forening, avslutter en forventningsfull korpsleder.

Fortsatt noen ledige billetter

Enhver arrangør ønsker seg selvfølgelig fulle hus. Her er det ikke unntak for Ranheim Skolemusikkorps. Det meldes fra om at det fortsatt er noen billetter tilgjengelig. Billetter kan kjøpes ved å gå inn på www.billettservice.no. Link til dette ligger også på korpsets facebook-side.

I pausen blir det anledning til å kjøpe kaffe, kaker og brus. Det vil være en kjærkommen inntekt for korpset. Ta derfor turen innom salgsstedene på søndag.

Noe fra programmet

Konserten er i to avdelinger med pause mellom. Av de nummer vi får høre i første avdeling er: «West Side Story», «In The Mood» av Glenn Miller og «The Teddybears Picnic» med hovedkorpset. Under tre av numrene i første avdeling får vi høre instrumentsoloer av korpsmedlemmer. I stor grad er det hovedkorpset som dominerer første avdeling.

I andre avdeling får vi se drillerne i «dusk & flaggdrill» og dans. Det blir «Jentekveld» og «Du gjør mæ så glad» med jentene som driller. Vi får høre aspirantene og juniorene i bl.a. «Love me Tender» og «Aspirantmarsj». Hovedkorpset får vi høre sammen med band fra Kulturskolen og med sangsolist Tore Andre Helgemo i «Notthing Else Matters» og «You Know My Name». Det hele avrundes med alle pluss veteraner og tidligere medlemmer. Da får vi høre «Bandology».

Dette blir bare flott!