A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                 foto: Ranheimsavisa

Skolekorps introDen aldri hvilende lederen av Ranheim Skolemusikkorps, Tommy Eide, er på telefonen. Etter den vellykkede jubileumskonserten er det klart for å rekruttere nye musikanter til skolekorpset. Du trenger ikke være en fullkommen musiker når du melder deg på. Her lærer du underveis og ender gjerne opp som dyktig musikant i et godt miljø. Akkurat nå står skolekorpset foran den siste dagen i korpsets instrumentprøving, men artikkelen kommer tidsnok til at du kan være med om du er kjapp nok.

Vi ønsker rekruttering

Hva er det Tommy har på hjertet denne gang? Selvfølgelig har det noe med skolekorpset å gjøre, men samtidig har det kanskje også noe med deg å gjøre? – I disse dager holder vi på med rekruttering, starter Tommy. – Det er for så vidt noe vi alltid holder på med, men nå ønsker vi å samle unge til instrumentprøving på skolen. Vi bruker mye tid og energi på rekruttering, men det er verd all den kraft vi legger i det, fortsetter Tommy.

-        Det er ikke så dumt å få musikalsk undervisning. Forskning har vist at slik undervisning gir barn fortrinn både i språk og matematikk. Å spille et instrument som barn skal også styrke hukommelsen. I tillegg til dette er det slik at når man spiller i korps er det plass til alle uansett forutsetninger. I skolekorpset har vi ingen reservebenk, forklarer Tommy. – Her blander vi barn og ungdom i alderen 6 til 19 år. En slik blanding av «spillerne» gjør hobbyen ganske unik i forhold til mange av idrettsaktivitetene og fotballen som er delt inn etter kjønn og alder. Jeg ønsker slett ikke å snakke ned andre aktiviteter, men håper å få fram forskjellene slik at flere også velger musikk som hobby. Det er faktisk en hobby du kan ha livet ut, fastslår Tommy.

Blås i SFO

blomster

Korpsets dirigent og "stå-på-mann" Geir Olav Aslaksen får fortjent blomster av korpsmedlemmer (tidligere anledning)

Tommy forteller at de gjennom hele året driver et prosjekt som kalles «Blås i SFO». Dette er et samarbeid mellom korpset, kulturskolen og Ranheim skole. Korpsets dyktige dirigent, Geir Olav Aslaksen, har gjennom flere år vært drivkraften i dette arbeidet. Prosjektet er godt opplagt og utviklet av lærerne ved kulturskolen.

-        Her får barna spille instrument og øve samspill i tiden mens de går på SFO uten at det er noen forpliktelser forbundet med dette, fortsetter Tommy. – Håpet vårt er klart, vi ønsker jo selvfølgelig at de som er med på dette skal fange interesse for korpsmusikk og at de får lyst til å fortsette med musikk. Jeg vil gjerne fortelle at de tilbakemeldinger vi får fra disse SFO-barna er veldig gode og oppmuntrende. Tommy fortsetter med å fortelle at skolekorpset har vært aktive i skoletida de siste ukene. Etter den store jubileumskonserten i Olavshallen har korpset hatt flere konserter på skolen for 1. til 5. trinn. Disse konsertene ble veldig godt mottatt av skolens elever.

Instrumentprøving

Vi har også hatt elevene på 2. trinn på instrumentprøving av korpsinstrumenter i skoletida. Alle de 105 elevene skolen har på dette trinnet fikk prøve ulike instrumenter under kyndig veiledning av lærere fra kulturskolen. Vi kjører nå to onsdager med instrumentprøving for interesserte. En ble gjennomført onsdag den 20. april og det kommer en den 27. april. Forrige onsdag var det mange som var innom for å melde sin interesse, sier Tommy. Jeg håper det blir mange innom denne onsdagen også. Vi fortsetter nå onsdag fra klokka 17.15 til 18.00 på Ranheim skole. Her er alle interesserte velkommen innom for å høre mer om skolekorpset vårt og prøve noen av de instrumentene vi har.

Økt medlemstall

image1

En korpstur til Østerike er et minne for livet

Ranheim Skolemusikkorps kan vise til en hyggelig økning i sitt medlemstall de siste årene. Korpset teller nå 95 medlemmer, men det er fortsatt plass til mange flere. Tommy forteller at de opplever at korps som fritidsaktivitet har et ufortjent dårlig rykte hos foreldre med tanke på dugnadene som gjennomføres. Tilbakemeldingene som gis av foreldre og foresatte forteller at det er mindre å gjøre som forelder til barn i korps enn mange av de andre aktivitetene som barna er med på.

Ranheim skole har et høyt elevtall. Sett på bakgrunn av dette skulle det være store muligheter for økt rekruttering til korpset. – Det er stor entusiasme i korpsmiljøet på Ranheim, så jeg garanterer at det blir moro og spennende for alle som vil være med oss, avslutter Tommy som håper ditt barn/din ungdom stikker innom på skolen førstkommende onsdag.