A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                 foto: Ranheimsavisa

17.mai jenteNeste tirsdag er det bursdagsfest over hele landet, landets bursdag! 17. mai er en festdag av de sjeldne. Våre naboer i øst, svenskene, kommer hit i hopetall for å være med på vår feiring. Noe slikt har de ikke i Sverige så dette er stor stas også for dem. Vi ser turister som er på reise med Hurtigruta stimler seg sammen på Nordre når barnetoget går og beundrer vår evne til å markere vår egen nasjonaldag. De roper HURRA som barna i toget og vi andre som står langs fortauskanten. Dagen feirer vi også til gangs her på Ranheim. Regien har som vanlig Ranheim Skolemusikkorps, korpsets ledere og korpsmedlemmenes foresatte, godt hjulpet av Ranheim skole. For arrangementkomitten har det vært travle dager for å få plass alle de bitene som er nødvendige for en flott dag på skolen og ellers.

 

Snart er det 17. mai og mengder med is og moro på skolen og i byen

Tidlig vekking

17mai korpset

Når arrangemnetet skjer på skolen har korpset vært på farten i mange timer.

På 17. mai er det ikke anledning til å sove lenge. Du finner heller ingen unnskyldning i at du har vært på Lerkendal eller Levanger den 16. mai og sett Rosenborg eller Ranheim. Ranheim Skolemusikkorps eller Ranheim Musikkforening vil finne deg, - og vekke deg!

Allerede klokka 06.30 vil korpsene være i gang. Foreldre og korpsmedlemmer har da vært oppe i minst 2 timer tidligere! Skolekorpset starter i Olderdalen, går Presthusveien og ned til Ranheim skole. De noe eldre i Ranheim Musikkforening starer fra Reppe, går Vikåasen og Væretrøa. Ved skolen skal begge korpsene være på plass til den offisielle flaggheisingen klokka 08.00.

Flaggheisingen

Landets bursdagsfest starter ved flaggheisingen på Ranheim skole klokka 08.00. Primus motor i skolekorpset, Tommy Eide, vil ønske velkommen. Tradisjonen tro holder lederen av elevrådet tale for dagen. Denne gang er det Julie Vik-Mo som er elevrådsleder og som skal holde dagens tale. Sigrid Jørås Larsen vil lese dikt.

Vi drar til byen

Korpsene og skolens elever busses til byen for å gå i det store barnetoget som starter klokka 10.00. Vel framme i byen, nærmere bestemt ved Trondheim Sentralstasjon, gjør skolekorpset seg klare for å marsjere til Tinghusgata der de skal møte skolens elever.

Alle elever og lærere må være på plass i Tinghusgata (gata vest for Trondheim Katedralskole) senest klokka 09.30. I år er Ranheim skole satt opp som nummer 13 av skolene som er med i barnetoget. Vi håper inderlig at vi kan få et skikkelig 17. mai-vær hvor paraplyer og vinterklær kan forbli i skapene hjemme!

Ettermiddag på Ranheim for ALLE

17mai skolegården

Det kommer til å bli nok en festdag på Ranheim skole.

Som opptakt til ettermiddagsarrangementet på Ranheim skole skal korpsene samle opp folk rundt om på Ranheim. Her gjelder det å få med så mange som mulig. Det betyr at vi «går mann av huse» for å være med på skolekorpsets store arrangement på skolegården og inne i skolebygningen.

Dere som bor på Grilstad Marina, Grilstad Park, Grilstad Idyll, Hitra og områdene rundt følger med Ranheim Skolemusikkorps fra Anton Jenssens vei. Dette opptoget går Ranheimsveien fram til skolen.

Barnehagene må også være med

Vi vet jo at det er fridag for barnehagene denne dagen. Tommy Eide ønsker allikevel å få flest mulig av barnehagene og barnehagebarna til å være med i ettermiddagstogene. - Det hadde vært veldig moro om de stilte opp, sier Tommy fra skolemusikken. – Jeg regner jo med at ungene skal på skolearrangementet uansett, så hvorfor ikke la de marsjere i toget sammen med foreldre, søsken, besteforeldre, tanter og onkler og hva det måtte være. Vi ønsker svært gjerne at bilen står hjemme denne ettermiddagen og da er toget et flott alternativ for alle, avslutter Tommy som ønsker å se flest mulig av dere på skolen denne ettermiddagen.

På skolen starter det klokka 16.00

17.mai tone

Det ble en topp dag på skolen for Tone Merete og Nikolai 17. mai i fjor

Det er alltid fornøyelig og koselig å være med på skolekorpsets 17. mai-arrangement. Her treffer du folk du ikke har sett på lenge, du ser mange pent pyntede barn som fryder seg og du får ta del i mange aktiviteter. Alt til inntekt for et skolekorps som alltid har behov for noen kroner.

Hele skolegården er fylt opp med tilbud for store og små. Det er ballkast, fiskedam, loddsalg, lykkehjul og salg av pølser, brus og is. I tillegg selges det gassballonger til en langt rimeligere pris enn de tar for ballongene i byen. Det er satt opp mange bord og stoler ute, samtidig som det inne er rigget til for servering.

Charlotte Berg Slettfjerding fra arrangementskomiteen forteller: 17. mai er først og fremst barnas dag med ballonger, brus og aktiviteter. Korpset vil gjøre sitt for at både store og små skal få en god dag. I år som tidlgere år, har vi satt opp en rekke boder ute i skolegården. Her er det ulike aktiviteter å ta del i. Inne vil det bli kafeteria og ute vil det være både bord, stoler og benker slik at flest mulig kan være med å feire dagen sammen med andre Ranheimsbygg. Jeg er glad for at både Sjøskogbekken Barnehage og Folkets Hus har hjulpet oss med dette, sier Charlotte.

Mat- og aktvitetsark

 - Som forelder vet man av erfaring at det blir en del spørsmål om penger til det ene og det andre, fortsetter Charlotte. - Vi har derfor også denne gang laget "Aktivitetsark" og "Mat og drikkeark" i den tro at dette kan gjøre det lettere for alle. Vi hadde veldig gode tilbakemeldinger på dette i fjor, forteller hun. - Arkene vil vi selge ved bankterminalen vi har inne i skolebygningen og koster kr. 100,- pr. stykk. Arkets verdi er selvfølgelig høyere enn det vil være å betale for aktiviteter enkeltvis. Når det gjelder ballongsalg følger vi suksessen fra 2015 med å selge byens billigste gassballonger. Vi tar 130 kroner for ballonger i mange ulike utførelser, avslutter en spent medlem av arrangementskomiteen.

Uansett vær, dette blir hyggelig og morsomt for alle! I tillegg legger vi igjen noen kroner til vårt utmerkede skolekorps. Vel møtt på Ranheim skole den 17. mai!

Sigrid Jørås Larsen har skrevet dette 17. mai-diktet i programmet:

Jeg ser grønne trær og blomster som gror.

Jeg ser is og pølse og dekkede bord.

Jeg ser bunader og fine klær.

Jeg ser flagg som vaier i luften både her og der.

Jeg ser ballonger i alle farger og former.

Jeg ser alle togene som fra gatene ned stormer.

Og sist, men ikke minst ser jeg de jeg er glad i.

Som jobber og synger for det er 17.mai.