A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                 foto: Ranheimsavisa

Kulturdag plakatVærutsiktene for helgas store happening i Pettersenfjæra er glimrende. Været blir nøyaktig slik som en stor tilstelning i Ranheim Musikkforenings regi fortjener. Ikke minst fordi dette er en del av korpsets feiring av sine første 110 år her på Ranheim. Gjennom alle disse åra (kanskje med et unntak for krigsåra) har Ranheim Musikkforening vært en av de absolutt toneangivende her på Ranheim på kulturfeltet. I dag kan vi vel også være enige om at hele byen har nytt godt av dette korpsets tilstedeværelse og innsats. Lørdag 28. mai er det mulighet for alle å oppleve korpset i fri dressur i Pettersenfjæra sammen med flere av sin nærmeste musikkvenner og forventningsfulle Ranheimsbygg. Gjennom vår deltakelse denne lørdagen vil vi kunne vise vår takknemmelighet overfor Ranheim Musikkforening og det korpset har betydd for bydelen og oss gjennom generasjoner.

Lørdag 28. mai

Førstkommende lørdag i strålende sol og med gode 17 grader i skyggen, vil alt ligge til rette for en opplevelse for oss alle. I følge primus motor for arrangementet, Knut Torsethaugen, har arrangementskomiteen stått på for å få dette arrangementet på plass. – Vi har lenge hatt et inderlig håp om at denne «Kulturdagen» kunne bli arrangert ute, og da selvfølgelig nede i bydelens egenbygde område i Pettersenfjæra. Vi har jo forstått det slik at de som har stått bak utbyggingen av dette området har gjort det for at området skulle bli brukt til ulike arrangement, også et arrangement som dette, sier Knut.

-        Nå er det ingen ting som kan stoppe oss! Det meste av det som finnes av musikkrefter i bydelen har sagt ja til å være med oss, det samme har han der oppe, smiler han mens pekefingeren går opp mot himmelen. – I alle fall har værdamene på TVn og Yr.no lovet oss et godt konsertvær. Det skulle passe alle de som skal bidra under konserten, fra de yngste til de eldste. Noe av det som er veldig moro med dette arrangementet, sier Knut, - er at de aller fleste av de som nå er i Veterankorpset, i Ranheim Storband, Vikelvens Jazzband eller Musikkforeningen kan vise tilbake til sin musikalske start i Ranheim Skolemusikkorps. Dette forteller med all tydelighet at det gror- og har grodd godt i musikermiljøet her på Ranheim.

Gratis inngang

-         Vi ønsker at flest mulig av dere skal delta under arrangementet på lørdag, fortsetter Knut. – Vi starter klokka 16.00 med en formell åpning av det hele. Til å foreta åpningen har vi vært så heldige å få tak i lederen av Trondheim kommunes kulturkomite, Svein Otto Nilsen. Det passer jo særs bra når den samme Nilsen er Ranheimsbygg så god som noen med sin bopel på Vikåsen.

-       Ranheim Skolemusikkorps er et naturlig gjestekorps når musikkforeningen inviterer til konsertimage3 small

     Etter åpningen vil Ranheims Skolemusikkorps følge opp med sin flotte skolekorpsmusikk. Her får vi se drillerne, aspirantene og hovedkorpset i hver sine sekvenser og samlet. Skolekorpset gleder seg virkelig til endelig å få spille i godt korpsvær og god «korpstemperatur» så dette blir kjempebra, fortsetter en veldig entusiastisk Knut. – Så går det fra de yngste til de eldste musikantene våre. Oppmerksomheten skal nå rettes mot våre veteraner i Veterankorpset! Mange av dere har sikkert hørt de spille tidligere, enten ved bydelsmuseet eller andre sammenkomster i bydelen. Jeg tror dette blir første gang dere opplever deres musikk i fjæra en god forsommerdag? Kanskje vil denne opptreden fra Veterankorpsets side føre til at de blir å se i Pettersenfjæra senere også i sommer?

Vikelevens Jazzband

vikelven 8900

Nå får vi høre Vikelvens Jazzband ute!

Det er vanskelig å utnevne noe innslag som Kulturdagens «høydepunkt». Mange av dere som har hørt Vikelvens konserter i Ranheim kirke, på «Olavs-puben» og/eller har hørt noe fra deres suksessfulle tur til New Orleans i 2015, vil kanskje si at Vikelvens framføringer blir av de innsalgene som nærmer seg tittelen «konsertens høydepunkt»? Vi i avisa skal ikke forskuttere noe, men slår fast at alt som kommer til å foregå i fjæra denne lørdagen blir høydepunkter som kommer på rekke og rad!

Etter å ha hørt Vikelvens svingende jazzmelodier en halv times til, overleveres mikrofonene til Ranheim Storband. Dette er et Ranheimsband som i år kan feire sitt 25-års jubileum. Her får dere høre god og tradisjonell storbandmusikk, blant annet Count Basie og Duke Ellington. Storbandet er også ettertraktet når ting skal arrangeres. I fjor spilte de en større konsert i Dokkhuset sammen med Sunndal Storband og Trondheim Storband. De har også spilt flere ganger til dans rundt om i fylket.

Ranheim Musikkforening

Det er vel både rett og riktig at 110-åringen, Ranheim Musikkforening, avslutter konserten. Etter programmet skal de starte på klokka 18.00. Det er smått utrolig at korpset har holdt stand i alle disse årene. Bydelen har all grunn til å være stolt av jubilantene. De har brakt mye glede og opplevelser for oss alle gjennom mange år. Hva er vel en 17. mai eller 1. mai uten Ranheim Musikkforening?

Korpset teller nå 40 aktive medlemmer i aldersgruppen 16 til 70 år. Musikkforeningen er et meget anerkjent janitsjarkorps som årlig deltar under janitsjar-NM. Spill har variert mellom 1. divisjon, 2. divisjon og 3. divisjon. I 2015 deltok de i 2. divisjon. Sindre Skauge er korpsets meget dyktige dirigent.

RMF copy

En konsert i fjæra med Ranheim Musikkforenig blir en opplevelse for alle

Korpsets leder, Ragnhild Egtvedt, ønsker å fortelle at korpset har øvelse hver tirsdag i Folkets Hus. – Vi ønsker alle som spiller et blåseinstrument eller trommer/slagverk velkommen til oss. Stikk bare innom en av våre øvelser. Jeg skal garantere at du blir godt mottatt, lover Ragnhild.

Servering av mat og drikke – kun kontant salg

Under arrangementet vil det selvfølgelig bli anledning til å få kjøpt kaffe, kaker, brus og grillmat. Arrangementskomiteen vil ha flere salgsboder plassert i terrenget. Det som er viktig er å huske at her er det ingen bankterminal. Kun kontanter vil være gangbart!

Dans om dere ønsker

Etter at det offisielle programmet er over, kommer anledningen til «å trå danseplatten». Sannsynligvis er det ikke nødvendig med de flotteste danseskoene du har, joggesko eller vanlige spasersko vil passe utmerket på den impregnerte danseplatten. Den er stor nok for mange par på en og samme tid.

DanseparTil dansen vil både Ranheim Storband og Vikelvens Jazzband være de som sørger for at de mange danselystne har god musikk å svinge seg til. Noen avslutning på kvelden er det ikke opplyst noe om, så her danser man så lenge det er pust igjen i musikerne!

Dere er alle velkommen til Pettersenfjæra (forlengelse mot øst fra Hansbakkfjæra) denne lørdagen. 

Ta med partneren med på konsert i fjæra og en dans på platten. Helga er reddet!