A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

Reppe bk 2Headingen er kanskje for enorm? Jeg har aldri vært noen profesjonell teateranmelder, bokanmelder eller for den saks skyld ikke noen anmelder i det hele tatt. Når jeg har valgt UTROLIG så har det sammenheng med avisas mål om framsnakk av alt det som bør framsnakkes i bydelen vår, alt det flotte som gjøres og finnes her på Ranheim. Blant disse sakene er Reppe Blandakor og den revyforestillingen de nå viser på Fykenborg! Vi hadde den gleden å få være med på premiereforestillingen fredag kveld. Det ble en opptur av det sjeldne! Liker du sang, liker du store prestasjoner av alle deltakerne i en organisasjon og liker du Reppe Blandakor så må du bare forøke å skaffe deg billett til denne forestillingen.

Fra tirsdag den 28. februar og til den 10. mars

Jeg var tilstede på store deler av korets øvelse tirsdag den 28. februar og det var 10 dager til premieren. Det meste av det jeg da så var at de nok en gang satset på en revyforestilling oppe på Reppe. Innholdet var genialt og mye basert på blandakorets ypperste kvalitet, sang. Men, - jeg klødde meg mange ganger i hodet i det mylderet av artister som var på scenen, i salen og rundt omkring i de flotte kulissene. Jeg iakttok også instruktørenes strev etter oppmerksomhet og presisjoner på den trange scenen. Min egen konklusjon var; dette klarer de aldri å få til før den datofestede premieren fredag 10. mars klokka 20.00. Det kunne ikke være mulig!

Det ble mulig!

Ikke vet jeg hva som har skjedd fra det jeg mente var «det umulige» til at det ble mulig, men en ting er sikkert; instruktørene, dirigenten og koret har jobbet knallhardt for å få det til. Det som ble fortalt meg under øvelsen: «Du får vente og se neste fredag, da er alt på plass. Dette har vi gjort tidligere, så du får garantert se noe helt annet på premieren,» sa flere av kormedlemmene.

Teksten fra Idar Lunds DDE-skive: «Vi vesst at det va mulig det umulige. Vindmølla gi tapt for Don Quijote. Vi trudd på det utrulige, på Soria Moria slott.» lød gjennom hodet.

En forestilling med en fortelling og mye sang

IMG 1283

Det var en lettet stemning i garderoben etter første akt. Etter andre akt var alle strålende fornøyde

Forestillingen var ulik de tidligere oppsetningene blandakoret har hatt. De mange morsomme sketsjene var erstattet med en fortelling om «Vrangsida borettslag», kordannelse og hendelser rundt ferdigstillelse av området og livet i borettslaget.

I programmet for forestillinger skrivere Ingeborg Ratvik, som er leder for Reppe Blandakor: «Vi hører til i en bydel som endrer seg raskt og har et sterkt økende innbyggertall. Uten at vi har fått det med oss hver gang, er veier lagt om og nye boligblokker bygget. En kan spørre seg hvor de kommer fra alle menneskene som etter hvert får postadresse til Ranheim. Hvem er det som bor der nede i fjæra? Hva vil dette bety for nærmiljøet med alle de nye boliger på Reppe? Hvilke muligheter vil forandringen by på for koret vårt?

I Vrangsida borettslag er det mer oversiktlig. Her bor det per i dag bare korsangere, og årets forestilling forteller historien om hvordan det ble slik. Reppe Blandakor som forteller denne historien består av vel 60 muntre sangere i sin beste alder.»

Den historien de forteller er både fornøyelig, tankevekkende og morsom på samme tid. Konklusjonen er vel at et slikt kor som Reppe Blandakor i et nærmiljø er av de ting som er viktig når det skal skapes kultur, gode relasjoner og et byggende nærmiljø.

Mange kjente sanger

Gjennom forestillingen får vi høre mange kjente sanger. Vi får kinesernes «Hjertemedisin», «California Dreamin», «Rock Around the clock» og en helt ny og spennende versjon av Åges «Lys og varme».

Otto Nielsens «Litjvisa mi» har de også skrevet om til «Korvisa mi». Det er mange viser utover disse som framføres. Noen av hele koret, andre av solister eller mindre grupper. Både solistene, gruppene og koret var gode. Det er vanskelig å framheve noen av sangerne, men jeg tør si at unge Maria Larsens framføring av «Can`t help falling in love with you» var et glansnummer! Da Hennes Majestet Mette Marit kom og åpnet Vrangsida borettslag følte vi at vi var med på noe stort. Kristin Pallesen behersket dialekten og var direkte fornøyelig å høre!

IMG 1292

Bjørn Sigurd var slett ikke misfornøyd med premiereforestillingen!

Vrangsida Blandakor opptrådde som Reppe Blandakor da hele koret var med. Vi har en skatt i dette koret på Reppe og vi har en skatt utenom det vanlige i dirigenten Bjørn Sigurd Skjelbred. Hele koret er glad i Bjørn Sigurd. De som satt i salen ble også begeistret over den blide karen og de fektende armene. Som korlederen også skriver i programmet: «Vi har mye å takke vår kjære dirigent for, og i forbindelse med forberedelsene har han stått på sent og tidlig, - en feiende flott innsats som vi absolutt ikke kunne klart oss uten!»

Vi hadde med oss gjester

Ranheimsavisa hadde med seg 14 gjester til denne forestillingen. En kort oppsummering fra disse var: «Kjempebra! Dette er vi veldig glad for å få være med på.» Til forestillingen fredag 17. mars skal vi ha med 16 gjester. Det er fullt mulig for interesserte å sende en mail til redaktøren, - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Kanskje blir du den veldig heldige som får se revyen på «vår regning». Dere andre bør sjekke mulighetene for billetter på https://rbk.hoopla.no/sales