A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Sølvi Kvam/arkiv

Eirin p sprkkafeen 2

Eirin deltok både på "Språkkaféen" og på Frivillgsentralens grilling for "Gå-gruppa". Hun blir å treffe i frivillighetsarbeidet til høsten også

Vi har tidligere skrevet om Eirin Myrvang Berg, jenta fra Jakobsli som har kvalifisert seg for finalen i kåringen av «Miss Norway 2017». Finalen skal avholdes i Oslo lørdag 29. juli og vi tipper dette blir en spennende finale med Eirin som en av de 15 finalistene. Her er det folkets stemmer som avgjør det meste og stemmene fra oss i Trondheim, særlig de østre deler av byen, vil telle kraftig. Vi har bare å ta telefonen fatt, send en SMS slik: MISSU 5 til 1963 og du har gitt «vår kandidat», Eirin, din stemme. Det er anledning til å sende en slik SMS flere ganger! Hver stemme koster 10 kroner. Det er heller ikke for sent å bli en av hennes samarbeidssponsorer i konkurransen. Ta kontakt med Eirin på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Første møte med Eirin

Mitt første møte med Eirin hadde jeg på Romantica sent i mai måned. Jeg innrømmer gjerne at slike missekonkurranser aldri har vært det som har interessert meg, men etter min timelange samtale med Eirin på Romantica fikk jeg en forståelse av at disse kåringene har endret seg mye. Nå er det virkelig innhold i dette med engasjement, frivillig arbeid, personlighet, interesser man har, trygghet på seg selv og at man «bryr seg» som gjelder. Eirin fortalte meg den gang at det for lengst var slutt med mål av bryst, stump, lår og se lekker ut. Jeg hadde kanskje ikke fulgt godt nok med i utviklingen som hadde skjedd i disse konkurransene?

I samtalen den gang pekte jeg på at hun kanskje burde oppsøke Ranheim Frivilligsentral for å ta et tak. Kanskje kunne et slikt engasjement føre til at cv `n foran konkurransen ble styrket?

Eirin på «Språkkaféen»

En onsdag her i juni dukket Eirin opp på «Språkkaféen». Eirin hadde fått med seg en annen «Trondheims-kandidat» og finaledeltaker, Caroline Bjørkås Birkelund. Jeg tror de ble overstrømmende begeistret for det som møtte dem? – Her trivdes vi begge fra første stund, sier Eirin. – Tenk, her ble vi tatt så godt imot av noen voksne, hyggelige damer som hadde mer enn nok å gjør med vaffelsteking. De skulle jo gjøre alt klart for de fremmedspråklige som var ventet å komme, men de hadde tid for oss som kom «trengende på».

-        Vi fikk en grei orientering av Sølvi Kvam som er leder for Frivilligsentralen på Ranheim om hva denne «Språkkaféen» dreide seg om. Her var målet at alle som ønsket det kunne møte opp for å prate norsk med andre. ,

Eirin p sprkkafeen 1-       Både Eirin og Caroline syntes det var flott og interessant å være med på "Språkkaféen".  De kommer nok tilbake etter ferien.

     Dette må da være en utmerket måte for å bli kjent med andre kulturer og språk, samtidig som vi fikk høre noe om livet deres i hjemlandet og hvordan de hadde det her i Norge.  – Nå skal det være sommerstengt her, men jeg kommer garantert til å komme tilbake etter sommeren for å være med på dette og flere av de aktivitetene frivilligsentralen driver med.

Grilling for «Gå-gruppa»

Allerede tirsdag i uka etter var Eirin og Caroline på plass igjen. Nå var det Frivilligsentralens «gå-gruppe» som skulle ha et arrangement. Hver tirsdag klokka 11.00 møtes mellom 20 og 30 godt voksne mennesker for å gå en tur i nærområdet. Tirsdagsturene tilrettelegges slik at alle kan være med. Turen avsluttes gjerne med kaffe og kaker inne i Folkets Hus. Denne tirsdagen var planene endret. Planen var opprinnelig at turfølget skulle ta turen ned til fjæra og tenne grillen der for et hyggelig og godt grillmåltid. Været satte en stopper for det. Tur ble det selvfølgelig, men ikke til fjæra.

-        Vi hadde gledet oss veldig til å være med ned til fjæra for å grille, sier Eirin. – Når det regner som nå er det vel ikke det mest innbydende været vi kan ha for en slik tur, innrømmer hun. – Her må løsningen være at vi arrangerer noe tilsvarende her ved Folkets Hus, noe inne og noe ute. Caroline og jeg begynte med å lage vaffelrøre og steke vafler. Samtidig delte vi opp noen deilig kaker som vi fikk forståelsen av måtte være med på bordet. Jeg tror det var fyrstekaker som var av det uunnværlige slaget, ler hun.

Ute var det Sølvi som fikk råde grunnen og grillen. Noe hjelp fikk hun også av de mest kvalifiserte «grillkokkene» i gruppa. Her ble det grillet både hamburgere og pølser. Alt sto ferdig til turfølget kom tilbake.

-        Det var mange her som spekulerte i hvem vi to var, sier Eirin og Caroline i kor.

-        Sølvi fortalte hvem vi var, hvorfor vi var her og hva som skulle skje framover. Det var faktisk ting som gjengen i gruppa viste interesse for, smiler de begge. – Vi fikk mulighet til å fortelle litt om «Miss Norway», det vi har jobbet med og hatt fokus mot på veien til finalen den 29. juli. Dagene har vært hektiske, men innholdsrike og morsomme. Jeg tror de tok godt imot det vi hadde å fortelle, konkluderer Eirin.

-        Dette har vært to flotte opplevelser for oss, sier Eirin. – Jeg garanterer at jeg kommer tilbake og deltar i frivilligarbeidet på Ranheim til høsten. Dette ga virkelig mersmak og når jeg hører på de planene sentralen har for den kommende tiden så frister det ekstra å kunne få være med på dette, avslutter Eirin.

Stem på Eirin

Jeg regner nesten med at dere som deltar på «Språkkaféen» og dere som er med i «Gå-gruppa» er klare for å stemme på Eirin. I tillegg er vi jo mange her på Ranheim og på Jakobsli som ønsker at ei jente fra bydelen får en sjanse til å vinne. Det følger en lang rekke store opplevelser med en seier i den norske finalen, blant annet deltakelse i den internasjonale konkurransen: MISS UNIVERSE 2017.

Send SMS til: MISSU 5 til 1963. Det koster kr. 10,- pr. stemme.