A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 1702

Det er bare 11 dager igjen til den store finalen for Eirin Myrang Berg

Det er knappe to uker til finalen som skal kåre årets «Miss Norway». Midt i det jeg trodde var den mest hektiske forberedelstiden møter jeg «vår» kandidat, Eirin Myrvang Berg i Stugudal og på Tydalsfestivalen. Jeg kan ikke unngå å avtale en «før-finalen-prat» i hyggelige omgivelser på Væktarstua etter første kvelden av årets utgave av Tydalsfestivalen her på Stuguvoldmoen. Sjefen sjøl på Væktarstua, Helge Kvithammer, sørger for at vi får et litt avskjermet bord for vår prat, kaffe og noe å tygge på. Mitt første spørsmål til Eirin må naturligvis være hvorfor hun er her på Tydalsfestivalen nå like før den store finalen i Oslo?

Må ta en liten pause

-        Det har vært mer eller mindre kjempehektisk helt til nå, starter Eirin, men virker nokså avslappet foran finalen den 29. juli. – Selvfølgelig er det mye som skal på plass for meg også før jeg drar til Oslo, men det får ligge til jeg er tilbake i byen på søndag kveld. Tydalsfestivalen må jeg ha med meg, sier hun og smiler. – Familien har hytte her i Vessinglia så det er faktisk en familietradisjon at vi har med venner opp til hytta den helga det er festival her i Tydal. Det er ikke noe unntak i år selv om jeg er blant finalistene i årets «Miss Norway-konkurranse». Nå er det ikke helt slik at jeg kobler helt ut det som skal skje den 29. juli, fortsetter hun. – En avkobling skal det være, men tankene på konkurransen sitter nok i hodet nå i helga også. Jeg kan vel røpe at både PC og høye hæler er pakket med i bagen for å få jobbet litt ved siden av moroa vi skal ha.

IMG 1700

Eirin måtte få med seg Tydalsfestivalen før alvoret starter 

-        Festivalprogrammet er så godt og spennende at vi må være med både fredag og lørdag. Om jeg skulle ha vært her bare en dag hadde det vært veldig vanskelig å velge hvilken dag som er mest fristende. I går var det jo «Kinerserne» (Tre Små Kinesere), «Staut» og den fantastiske svenske artisten Veronica Maggio som vi kunne se og høre. Bitende kaldt var det, men stemningen og konsertene holdt noe på varmen. At det var mindre folk enn det det bruker å være på festivalens første dag får været ta skylda for, ikke artistene. Det regnet jo hele dagen før sola tittet fram, og med det sank temperaturen ned til det ubehagelige. Det var faktisk minusgrader da vi dro hjem litt over klokka ett, forteller hun.

-        Dagen i dag starter med «Rasmus & Verdens Beste Band», mest for barn og familien. Det skal jeg ikke være med på. På hytta har mamma og pappa tradisjon for at vi samler tante og onkel, noen venner og hyttenaboer til et slags «forspell», sier hun og smiler. – Ikke det at det blir så voldsomt, men moro blir det og en god tradisjon er det. Vi drar vel opp til Stuguvoldsmoen ved 18-tida og er framme når Angela Jordan går på scenen. Senere får vi oppleve «Sugarfoot», «Katastrofe», «Staysnann & Lazz.» og ikke minst «Hellbillies». Det er som du skjønner mye å høre på i dag også. Selv gleder jeg meg mest til å høre Hellbililes. I tillegg bruker det jo å være mye liv her, sier hun. – I dag har jo sola vært her fra morgenen av og det skal bli 17 grader i kveld, så kvelden i dag blir topp.

Mye å tenke på

Det må jo være en del som skal gjøres nå før den store finalen, spør jeg. – Ja, det er mer enn nok å henge fingrene i, svarer Eirin. – Det er kjoler som skal være på plass, jeg må finne den perfekte bikinien og catwalk-gangen skal sitte som et skudd. Det er ikke bare-bare å gå på 15 cm. høye hæler for det er jo ikke noe jeg gjør til vanlig.

Samtidig må jeg fortsette å samle så mange poeng som mulig, kontakte sponsorer og selvsagt også få folk til å stemme på meg. Alle deltakerne er veldig avhengig av at folk stemmer på dem. Selvfølgelig håper jeg at dere som leser dette vil ofre 10 kroner på å stemme på meg, smiler hun. – Det kunne jo være morsomt å få en vinner fra Trøndelag igjen. Det er lenge siden en trønder var med og gjorde det godt i en slik type konkurranse, dog var det en konkurranse på et noe høyere nivå. Det var i 1990 da Stjørdalsjenta Mona Grudt ble miss Universe! Uten sammenligning for øvrig er det veldig moro og spennende for meg å være med nå.

-        Jeg vet hva som kreves av oss femten som møter til finalen. Alt skal sitte, jeg må gå fint, jeg må tenke på ansiktsuttrykk og poseringer. Det er slik at de gangene jeg er oppe på scenen må jeg ha fokuset på at dette er min tid og min mulighet til å vise meg fram. Det gjelder å gi alt når det er din tur. Mitt største mareritt er om jeg skulle falle på catwalken med de høye hælene! Det hjelper ikke å komme med unnskyldninger eller bortforklaringer om jeg gjør noe feil. Det er det ingen som bryr seg om der og da. Så hvis føttene verker etter flere timer på høye hæler må jeg bare bite tennene sammen og late som ingen ting. Jeg må bare skru på mitt beste smil og gjennomføre det hele med stil.

Jeg gleder meg

IMG 1703Jeg ser det på Eirin at hun gleder seg veldig til å stå på scenen den 29. juli. Hun har jobbet med dette i snart ett år og er klar for det målet hun satte seg i fjor sommer. – Hele veien fra jeg fikk vite at jeg hadde gått til finalen og fram til nå har vært en opplevelse for livet, forteller Eirin. – Nå er vi femten jenter som står klar på oppløpssiden. Jeg får bare nyte den muligheten jeg har fått. Som deltaker i «Miss Norway» har jeg fått oppleve mye interessant og hatt det veldig morsomt, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg tror finalen på Wallmans i Oslo kommer til å bli den desidert største opplevelsen.

Jeg har fått med meg at i 2017 har arrangøren av «Miss Norway» også fått overtatt lisensen til «Miss World». Hva betyr egentlig dette, Eirin? – Det er to forskjellige typer konkurranser. I «Miss Norway-konkurranser» er det mest de personlige egenskapene, kreativiteten, det å stå fram, ta ansvar og delta i ulike former for aktivitet som er grunnlaget for den som blir valgt. «Miss World» er også en veldig stor skjønnhetskonkurranse i utlandet. Helt konkret betyr dette at det under finalen vil bli kåret to vinnere til internasjonale konkurranser, «Miss Universe Norway» og «Miss World Norway», avslutter hun.

Det er jevnt mellom finalistene

Eirin har fått vite at det er jevnt mellom finalistene 14 dager før finalen. – Jeg skulle ønske at jeg hadde fått noen flere sponsorer. Det er ennå ikke for sent, forteller hun. – Det er faktisk ikke så helt enkelt for en deltaker i en slik konkurranse å kjempe mot fotballklubber, håndballklubber, Kirkens Bymisjon, friidrettsutøvere og veldedige organisasjoner om sponsorkroner. Jeg skjønner godt at firmaer ønsker å profilere seg gjennom kjente folk og kjente organisasjoner, men det hadde vært veldig morsomt om noen kunne ofre noen kroner på et annet sponsorobjekt også, sier hun med et håp.

Det er fortsatt mulig å bli sponsor/samarbeidspartner for Eirin. Så hvis du/dere vil være med på hennes reise i «Miss Norway» ta gjerne kontakt med henne på telefon 980 74 753. Det blir garantert en hyggelig prat med ei våken og flink jente.

Stem på Eirin

IMG 1698

Eirin ser gjerne at du sender en SMS til 1963 og stemmer på henne.

Helt fram til konkurransedagen er det anledning til å avgi stemme. Eirin håper selvfølgelig at så mange som mulig stemmer på henne. Selv mener hun at hun per dato har et potensial for flere stemmer. Selv tenker jeg at om 50% av Ranheimsavisas venner gir henne en SMS-stemme ville det gi 1.000 ekstra stemmer. Om hver av disse anbefalte en venn til å gjøre det samme, hadde vi økt antallet med ytterligere 1.000. Kanskje vi har blitt «tungen på vektskålen», det som hadde vippet Eirin sin vei.

Man kan stemme så mange ganger man selv ønsker helt fram til den 29. juli. Vil du være med på å stemme fram Eirin Myrvang Berg så sender du en SMS til 1963 med teksten MISSU 5. Det koster som tidligere nevnt kr. 10,- pr. stemme og det er anledning til å stemme flere ganger!