A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

5603

Reppe Blandakor sang for oss under åpningen av Pettersenfjæra

Vi bor i en del av Trondheim som må være en av de aller fremste bydelene når det gjelder folkelig kultur. Her har vi i tilfeldig rekkefølge Ranheim Musikkforening, Ranheim Pikekor, Reppe Blandakor, Ranheim Skolemusikkorps, Ranheim Mannskor, Ranheim Veterankorps og så stjeler jeg til oss; Vikelvens Jazzband. I denne omgang dreier det seg om Reppe Blandakor og korets forestående julekonserten i Charlottenlund kirke søndag 10. desember klokka 18.00.

Ingen må bli fornærmet når jeg hevder at blandakoret på Reppe er av juvelene i hele byens kulturliv. Amatørene i Reppe Blandakor synger seg til internasjonale priser og berømmelse, samtidig som de setter opp og spiller lystige revyer på Fykenborg til glede og trivsel for mange, ikke minst dem selv!

Julekonsert i Charlottenlund kirke

I flere år har Reppe Blandakor arrangert julekonserter i forkant av julehøytiden. De seks siste åra har de framført konsertene i Charlottenlund kirke. Tidligere har de holdt disse konsertene i Ranheim kirke, Bratsberg kirke og i Ranheim Folkets Hus. Når de nå har havnet i kirka på Jakobsli har det sammenheng med at i disse lokalene kommer koret mest til sin rett, akustikk, publikumskomfort og øvrige forhold som gjør en bydelskonsert god, er også bedre her enn i de andre lokalene koret har benyttet.

IMG 1911

Fra øvelsen på Fykenborg i forrige uke. De er klar for julekonserten!

Ranheimsavisa tok en tur til Fykenborg og ble med på deler av korets øvelse i forrige uke. Vi ankom litt sent, men koret var i full sving da vi ankom. Storsalen var fylt opp med glade sangere og i midten «veivet» korets sjarmerende dirigent, Bjørn Sigurd Skjelbred, med begge armer for å få koret den vei han ønsket. Kommunikasjonen mellom dirigent og kor syntes fortsatt å være som den skal etter et samvær siden 1997. Samarbeidet feirer i år 20-års jubileum noe som i et parforhold betyr Poselenbryllup.

Et så anerkjent og flott kor har selvfølgelig sin informasjonsansvarlige. På Reppe treffer jeg Grethe Nesse. Hun er korets Espen Graff, Gro Eide eller hva det måtte være fra skiidrettens verden. I så måte slipper hun å fronte saker mot Petter Northug, laguttak og andre kjedelige problemstillinger. Hun har koret og korets virksomhet å ta hånd om. – Hyggelig at du tok deg tid til å komme, sier hun når jeg trer inn i storsalen. – Som du både ser og hører så er vi godt i gang med finpussen foran julekonserten vår neste søndag. Disse konsertene er noe av det flotte vi har i Reppe Blandakor. Jeg skulle jo ønsket at vi hadde et kulturhus på Ranheim som egner seg for noe slikt, men det har vi dessverre ikke. Vi må ta dette på alvor og flytte litt bort fra bydelen, men ikke lenger enn til Jakobsli. I Charlottenlund kirke trives vi og kirkerommet gir konserten både atmosfære og god lyd. Det er jo heller ikke så langt hverken fra Reppe, Vikåsen, Væretrøa, «Ner» Ranheim, Grilstad eller Marinaen og opp til Charlottenlund kirke, sier Grethe som håper at mange av dere tar turen opp og blir med på konserten.

Tradisjonelle julesanger, men også mye annet

IMG 1292-        Det er vanskelig (umulig) å skrive noe om Reppe Blandakor uten å ta med et bilde av dirigent Bjrøn Sigurd

     Repertoaret vi vil gå gjennom er variert, forteller Grethe. – Selvfølgelig er det mest julesanger og det vi kan si er «julesvisker». Men koret har også mange nye sanger på sitt repertoar som vi ønsker å gi publikum smakebiter på. Jeg tør garantere at dette blir bra, bra pluss om du vil skrive det, sier hun med et smil.

Reppe Blandakor har mange fremragende solister, antyder jeg overfor Grethe. – Ja visst, repliserer hun. – Mange av våre dyktige solister vil dere få høre under konserten. En av dem er Maria Larsen som du hørte under revyen i høst. Nå skal hun framføre «Home for Christmas» som bare hun kan. Det blir vakkert! Så har vi Ida Solberg Berg som skal være solist på «O helga natt». Det blir ingen jul uten dette nummeret, fortsetter Grethe. Det er utrolig vakkert. Jeg må også få nevne at Ida og Marit Belsås Østby skal framfører «Pie Jesu», et nummer det også må sees fram til.

Også guttene som solister

Det er ikke bare jentene i koret som er glimrende solister. Som publikum under tidligere konserter og framføringer av Reppe Blandakor har jeg undret meg over hvilket spekter de har i stemmer og mennesker. Det må nesten være slik når de presterer på høyt nivå om det gjelder sang eller revy?

På konserten den 10. vil vi få høre Jan Olav Stokke framføre «Hjem te jul» og Jon Helge Seljeseth med «It`s Beginning to look a lot like Christmas». – Jeg må vel få skyte inn her, lyder det fra «informasjonssjefen», - det blir ikke jul uten disse numrene heller!

Det gjelder å sikre seg billetter

Reppe Blandakor henger heller ikke etter i utviklingen når det gjelder billettkjøp og betalingsformer. Billettene kjøpes enklest på Vipps til 105288. Billetter som evt. ikke blir solgt før konserten starter blir solgt ved inngangen. Ved inngang tas kontanter, det kan betales på vipps og gjennom kortleser.

Prisene som er satt er av de man kan betrakte som en «julegave til folket». For barn og honnør er prisen kr. 150,-. Voksne må ut med kr. 200,-. Konserten varer ca 1 ½ time. Charlottenlund kirke har 350 plasser. Det kan altså være lurt å ordne seg med billetter i god tid. Det vil være dumt å miste denne konserten i adventstiden.