A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2005

Liker du krim kan du ikke gå glipp av Jan Boris Stenes "Lucifers Fall"

Etter at Ranheim har fått et lag i fotballens Eliteserie så dukker Jan Boris opp som opprykkskandidat til krimforfatternes Eliteserie. Å rykke opp etter tre krimromaner er nesten utenkelig, men Jan Boris er snart inne blant de beste! For oss som har levd en stund og kjenner hver krok i denne byen fra flere år tilbake, er det en innlevelsesrik bok og en knakende spennende kriminalroman. Det ble vanskelig å legge fra seg boka etter å ha kommet ut til 3. kapittel. Da måtte jeg bare fortsette helt ut. Spør etter boka i din bokhandler!

Med Falkener og dr. Wilberg i Jan Boris´ skikkelse ble jeg dratt med til de vovete ungpiker ute i Ihlen, til de sinnsyke på Tronka og til de utilgjengelige, skumle rom i Frimurerlogen. Jeg fikk den følelse av medvirkning i «Lucifers Fall» som jeg fikk i Jan Boris første bok, «Nådegiveren». I «Lucifers Fall» var jeg også med i hendingene, men ikke så nært at jeg ble involvert i de mange grufulle drap som fant sted. Når det er sagt slo mitt eget etterforskningsarbeid ikke helt til, men nesten.

For en ekte Trondhjemer som liker krim er Jan Boris´ tredje bok et must. Alle vil kjenne seg igjen i områdene de beveger seg i og kan selv lett følge Astor Falkener, doktor Wilberg og oppdagelsesbetjent Bergmann i deres jakt på drapspersonen.

Jan Boris kan være stolt av sin tredje bok, kanskje den beste av de tre han til nå har gitt oss? Jeg registrerer at en krimforfatter som Hans Olav Lahlum, som har vært i krimforfatternes toppserie i mange, mange år, anbefaler Jan Boris Stenes «Lucifers Fall». En bedre anbefaling kan han knapt få.