A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: arkiv

Vrkonsert 17042018

 

Det er ikke alle av Trondheims bydeler som er forunt å ha et førsteklasses blandakor, et førsteklasses tradjazz-band og et førsteklasses gospelkor. Jeg tillater meg å strekke Ranheim noe lenger enn de faste grensene med å inkludere Charlottenlund. Kort sagt så inviterer Reppe Blandakor, Vikelvens Jazzband og Charlottenlund Gospelkor til GRATIS vårkonsert i Ranheim kirke tirsdag 17. april klokka 19.30. Dette er din sjanse til å overvære en konsert du sent kommer til å glemme. Ranheim kirke får igjen muligheten til å vise at kirka er et supert rom for denne type konserter. Vi både håper og forventer at kirka fylles under denne konserten!

Reppe Blandakor

reppe blandakor 1

Bildet er fra Catalonia der Reppe Blandakor sikret seg GULL i klassen pop.

Jeg skal ikke legge skjul på at Ranheimsavisa har et «kjærlighetsforhold» til Reppe Blandakor. Koret er så profesjonelt og allsidig at det går ikke an å unngå å forelske seg i den glade og dyktige gjengen i koret. De synger, de spiller revy og de har det morsomt hver gang de møtes, i det hele tatt spiller de på hele vårt følelsesregister.

Etter denne vårkonserten skal koret igjen begi seg ut i en internasjonal konkurranse, denne gang i Slovakias hovedstad Bratislava. Sist koret deltok i en internasjonal konkurranse var i 2014. Da var de i Catalonia i Spania og deltok i «Canto Al Mare» i konkurranse med en lang rekke kor fra over 20 land. Hvordan gikk det? Jo, det gikk så de suste. Det ble GULL på nivå 2 i klassen pop! Resultatet var langt over det noen kunne forvente. Vi har altså med et internasjonalt beæret kor å gjøre.

Nå skal de altså til Bratislava allerede nå i april. Det er også en stor internasjonal konkurranse. Der skal koret delta i to ulike konkurranser, en for kirkelig musikk og en for populærmusikk. Det er stor grunn til å tro at de vil hevde seg godt i begge konkurransene.

Kort om koret

Koret ble stiftet så tidlig som i 1944. Den første konserten hadde de i Ranheim kirke med 115 personer på kirkebenkene. Det har i mange år vært tradisjon for Reppe Blandakor å synge i Ranheim kirke ved konfirmasjoner og andre større begivenheter. Nå syns de det er veldig morsomt å være tilbake i en annen setting og med andre aktører til en minnerik vårkonsert.

I dag har koret vel 60 aktive medlemmer. Dirigenten er den fantastiske og «livate» Bjørn Sigurd Skjelbred. Han har vært den standhaftige og entusiastiske dirigenten siden 1997. Det er altså det 22. året han svinger taktstokken under korets øvelser og konserter.

Koret opptrer gjerne for ulike oppdragsgivere som deg, meg, bedrifter og foreninger. Om noe slik er interessant så kan korets Hilde Wanvik kontaktes på telefon 992 36 528. Hun kan også kontaktes på e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vikelvens Jazzband

Vikelvens Jazzband hoved

Vikelven Jazzband i en tidligere kirkekonsert med Nidarosdomens Guttekor

Mange av oss som har bodd og levd på Ranheim en stund kjenner godt til Vikelvens Jazzband. For oss er de en bit av Ranheim. Bandet består av amatørmusikere, de fleste med bakgrunn fra Ranheim Skolemusikkorps og Ranheim Musikkforening. De spiller tradisjonell jazz med røtter i New Orleans-jazzen. Det er en blanding av swing og blues. Bandets repertoar er preget av standardmelodier innen tradjazz, men også andre melodier i tradjazz-stil som gjerne brukes i samarbeid med kor ved kirkekonserter og andre oppdrag med kor og jazzband.

Koret er kjent i jazzmiljøet. De har vært et fast innslag på Kroks Jazzkafé siden 2005. De har jevnlig vært med på kirkekonserter. Jeg minnes deres sterke innsats og min gode opplevelse i Ranheim kirke både i 2014 og 2016 der de medvirket i kirkekonserter med Nidarosdomens guttekor. De har også deltatt på jazzfestivaler hos søta bror, i Sandviken i 2005 og i Smøgen/Kungshamn i 2007. Jeg skal slett ikke unngå å nevne bandets tur til New Orleans i 2015, Under denne turen fikk de gleden av å spille på Palm Court Jazz Café og på hjuldamperen «Natchez» på selveste Mississippi.

Det vil bli en utsøkt fornøyelse å høre dem sammen med de andre aktørene og for seg selv.

Charlottenlund Gospelkor

Ranheimsavisa har vært så heldige å ha fått overvære konserter med dette gospelkoret. Koret ble stiftet så sent som høsten 2015, men har hatt en enorm utvikling siden starten. I dag består koret av 34 sangere i alderen 24 til 60 år. Her er ingen alder for lav eller for høy.

I følge gospelkorets dyktige dirigent, Synnøve Hammer, er koret et bevisst lavterskel-tilbud. – Vi er et «Så som i himmelen-kor», sier Synnøve med et smil. For dere som har sett denne fornøyelige filmen har dere fått vite at også et slikt kor er et bra kor! Synnøve Hammer er dirigent, Geir Saltrø er korets leder og Karsten Skarphol er korets dyktige pianist.

Synnøve sier at koret har øvelse i Charlottenlund kirke hver torsdag klokka 19.00. – Vi ønsker oss flere som er glad i å synge. Alle er velkomne til å være med oss i koret, avslutter hun.

Benytt denne anledningen til å overvære en flott konsert i Ranheim kirke tirsdag 17. april klokka 19.30. Møt opp i god tid så sikrer du deg god plass i kirkerommet.