A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: avisas arkiv

image1

Fra skolekorpsets korpstur til Østerrike for noen år siden

Denne meldingen kommer sent, men slett ikke for sent. Dere har tiden fra nå og til mandag ettermiddag til å finne fram panteflasker og bokser. Mandag den 16. april kommer nemlig noen fra de glade musikanter fra Ranheim Skolemusikkorps for å samle inn. Dette er en viktig og nødvendig inntektskilde for korpset. Skolekorpset er alle som har tilhørighet til Ranheim stolte over. Korpset gir oss mye glede med sine oppmarsjer og konserter i bydelen. I tillegg er det et godt aktivitetstilbud for mange av bydelens unge. Det er grunn for å tømme skap og boder for panteflasker når de unge kommer.

Tromme, trompet og trombone

Marianne Harr som er forelder til to jenter i korpset, forteller til Ranheimsavisa at de håper at flaskeinnsamlingen også denne gang vil gi korpset sårt tiltrengte kroner. – Dette er en stor dugnad av våre musikanter og noen av deres pårørende. Jeg tror jeg kan si at nær alle musikantene er involvert og går rundt på dørene denne mandagen. De gjør en stor innsats og syns faktisk det er morsomt. Det er mulig dere får høre de synge «innsamlingssangen» vår? Jeg har faktisk lyst til at du gjengir den i avisa, sier Marianne.

Det er klart vi etterkommer oppfordringen. Den forteller godt hva de er ute etter og hva de skal bruke pengene til. Her kommer teksten:

                                       Korpset trenger tromme, trompet og trombone

                                       Men det koster mang en dyrebar krone

                                       Kanskje har du en bod full av flasker til pant?

                                       Som kan gjøres om til toner fra en glad musikant

IKKE glassflasker

flaskeinnsamlingDet er ikke lenger pant på glassflasker. De som kommer på døra for å hente tomgods ser gjerne at glassflasker og ikke pantbare bokser (svensk-bokser) er sortert ut. Ikke pantbare bokser kan du selv levere inn i butikkenes flaskemottak. Der knuses de og boksene kan gjenvinnes til noe annet, - men pant får du ikke.

-        Vi setter stor pris på all den støtten vi kan få til driften av skolekorpset. Har du ikke flasker med pant å gi til oss, er det  mulig å støtte oss ved å overføre penger til konto 4200.43.71881, sier Marianne. – Flaskeinnsamlingen gir et veldig kjærkomment bidrag til skolekorpset og vi blir veldig glad om du vil støtte oss på mandag. Vi er spredd over hele Ranheim i tidsrommet fra klokka 17.30 til rundt klokka 20.00. Er du ikke hjemme kan du gjerne sette panteflasker i en pose utenfor døra. Merk gjerne posen med en lapp som forteller at dette er til Ranheim Skolemusikkorps, avslutter Marianne Harr.