A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen             foto: Per Arne Johnsen

grytbakkhoved

Det er kommet utenlandske gjester til Hotell Hønix i år.

Om vi «skrur» kalenderen tilbake til sommeren 2012 er dere med på vårt besøk til det flotte miljøet de har på Grytbakkstranda. Tenk, - vi klarte sammen med beboerne og flertallet av byens politikere å berge denne pletten fra en ødeleggende forlengelse av Ladestien. Fortsatt er det derfor drift i Hotell Hønix, men med nytt klientell. Nå er det flerfargede høner, canadiske løpeender og en mer medgjørlig hane enn den vi møtte i 2012 og ved senere besøk. Hotelldirektøren er den samme og driftslederen er der når han ikke sitter i «spikerbua» på Extra Arena. Vi tar dere med på vårt besøk sommeren 2012:

En strålende dag for et besøk på Grytbakkstranda. Fotografen og jeg ønsket å besøke det fasjonable hotellet på stranda, - «Hotell Hønix». Hotellet sies å være viden kjent på Hansbakken. Hotelldirektør Willy Grytbak og hans alltid tilstedeværende Jorid tok gladelig imot oss. Godværet taklet de godt i sine godstoler på plena.

Hotelldirektør Willy tok oss med på vandring gjennom skogen og langs fjæra. Vi fikk se Grytbakkgjengens påske- og julebadeplass, vi fikk se skadene på gressvollen etter «Dagmar», de gamle robåtene som for lengst var gått i opplag, og vi fikk se koselige grillplasser på vår vandring mot «Hotell Hønix».

Hotellet, ikke noe for oss

Grytb walther

Terje Walther passer like godt som trubadur og driftsleder på Grytbakkstranda som "spiker" på Extra Arena.

Nå må ingen tro at «Hotell Hønix» er hotell for deg og meg. Her er det som hotellnavnet forsøker å fortelle, et hotell for høner. Ikke ulikt «Hotel Cæsar med de intriger vi opplever der. 8 hvite italienere bor på hotellet, pluss en sint hane. Vi fikk ikke klarhet i hva jobben hans var? Kunne det være pikkolo eller gigolo, eller var han bare en lokal variant av Saddam Hussein? Ranheimsavisa brukte navnet «Saddam» på han i håp om at italienerne skulle vite hvilken hane de hadde fått. Vi merket en stemning som er kjent fra Hotel Cæsar når vi beskuet italienerne. «Saddam» var slett ingen herre, han var så absolutt en intrigemaker og en voldelig tyrann! Flere av de 8 gjestene trippet nervøst rundt med betydelig mangel av fjær.

«Saddam» til angrep

Hotelldirektør Willy hadde også merker etter angrep fra «Saddam». Under matinga like før vi kom, hadde tyrannen tatt fart og stupt i brystkassa på direktøren. Willy svarte med samme mynt og ga angriperen en lærepenge han sent vil glemme.

En av italienerne hadde funnet det best å søke tilflukt som frittgående høne, - utenfor hotellets hage. Der spankulerte hun fritt uten å frykte noe. Jeg forsøkte å lure fotograf Per Arne inn på italienernes parkområde for å få tatt noen nærbilder. Her blånektet en ellers lydig fotograf. Redselen for «Saddam» var tydelig å merke på fotografens ansikt og rykninger.

Mange barn besøker hotellet

Hønix høner

Saddam vokter sine hvite italienere mens vi besøker dem.

Italienerne mangler ikke besøk. Foreldre og besteforeldre tar gjerne med barn og barnebarn ned på Grytbakkstranda for å se til høner og kaniner. Nå er det også tre kyllinger der, født på hotellet. Jorid og Willy er glad for besøk. De liker imidlertid ikke at barna springer rundt uten kontroll fra foresatte. Også dyr og fugler skal ha en viss ro og kos. Dessuten skal det være en viss ro på hoteller, også på «Hotell Hønix».

Ranheimsavisa takker for besøket. Vi kommer nok tilbake, enten som besteforeldre med barnebarn eller som gjestearbeidere på «Hotell Hønix». Dt blir moro å følge med på turistatrømmen av høner til hotellet og de fastboende. Ha fortsatt en fin sensommer!