A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

quiz Engstrmbakken hoved

Bildet er fra en tidligere kviss på "gamle" Romantica og viser "Engstrømbakken" nærmest.

Oppslutningen om Ranheim-Kvissen har vært betydelig i år. Fram til kvissen den 14. september hadde kvissen 18 bord til disposisjon. Begrenset plass førte til at arrangøren ikke kunne ta imot alle som ønsket å være med på kviss-kveldene i mai og september. En uheldig konsekvens av dette var også at nye lag ikke fikk muligheten til å være med. Nå er dette problemet løst ved at Romanticas spisegjester på de kommende kviss-kveldene blir servert i de nye selskapslokalene i bygningen. Vi ser gjerne at det dukker opp nye lag, og lag som tidligere har vært med, til kvissene nå i høst.

Ranheim-Kviss i høst

Det er nå gjort klart for at 23 lag kan være med på hver av høstens fire gjenstående kviss-kvelder. Fram til i dag er det påmeldt 18 lag til den 19. oktober. Det er altså plass til ytterligere 10 lag.

Høstens Ranheim-Kviss gjennomføres følgende fredager: 19.10. – 02.11. – 16.11. og 14.12. Kvissen fredag 14.12. vil være i etterkant av Ranheim-Kvissens julebord som avvikles i de samme lokaler. Kvelden vil også avsluttes med premieutdeling for året 2018. Kampen om tittelen «Ranheim-Mester» har aldri vært så jevn som i år. Per dato skiller det kun 11 poeng mellom de to lagene i tet og ned til 11.plass. Mye kan faktisk skje på de resterende fire kveldene.

Ønsker dere å være med?

Det er som sagt plass til flere lag på disse hyggelige kviss-kveldene. Det antas å være plass til 5 nye lag utover det som har vært antallet så langt i høst. Hvert lag består av 4 deltakere. Nye lag kan – om venneflokken utelukker 1 pga. reglene om fire – stille med 5 på laget.

Om du er alene vil det alltid være mulighet å tre inn på ett lag. Om du kommer alene eller samen en annen, vil kvissen på fredag ha et «ventebord» stående for å samle opp de som ikke har klart å etablere eget lag. Om «ventebordet» fylles opp med fire eller flere etableres om ønskelig ett eller flere nye lag. Blir det færre enn 4 vil det trolig være mulighet å gå inn på ett av de eksisterende lagene om de har ledig plass.

Ranheim-Kvissen er ikke etablert for at det absolutt skal være nødvendig å vinne. Tanken bak er å etablere et sosialt og hyggelig treffsted hvor vi prøver å løse kvissoppgaver i lag. Kanskje målet kan være å få flere poeng enn et annet bestemt lag? Det håpes at alle skal finne sin plass på disse kviss-kveldene, ha det hyggelig sammen, konkurrere, le og kanskje vinne seg en flott gevinst i «åretrekningene»?

Rimelig å ha det hyggelig sammen

Det er gjerne slik at de fleste deltakerne kommer mellom klokka 18.00 og 18.30. Tiden fram til kviss-start benyttes gjerne til å ta fredagens «kosemiddag» med vin, øl, eller mineralvann. Noen bruker også noe av tiden til «å kvesse klørne» på de kjente temaene. Selve kvissen starter klokka 20.00, gjerne presis.

Ranheim-Kvissen består av 6 ulike tema i fire runder. To av rundene (3 tema) er før pausen på 20 minutter. I pausen selges det årer hvor gevinstene er gode. Også denne gang er hovedgevinsten en serranoskinke på 6,5 kg. Det trekkes 12 gevinster til en samlet verdi på ca. 4.000 kroner. Overskuddet fra åresalg og deltakeravgifter går til formål på Ranheim og premier i sammendraget 2018.

Deltakeravgiften er kr. 20,- per person. På deltakerbilletten trekkes det ut en gevinst, gjerne en eske konfekt eller sjokolade.

Etter pausen er det trekning av de solgte årer. 12 gevinster skal ut til kjøperne. Etter trekningene er vi klare for å starte andre del av kveldens kviss. Det blir først 1 omgang med 2 tema. Kvelden avsluttes med bilde-kviss. Under dette temaet vises et visst antall bilder av personer som er født i Trondheim. Deltakernes utfordring er da å finne ut hvem som er avbildet?

Noen av kvissens tema 19.10.

Jeg har allerede avslørt at bilde-kvissen vil dreie seg om kvinner og menn som er født i Trondheim. Her er det 16 spørsmål. Et annet tema er ulike spørsmål om DANMARK. De to andre temaene som avsløres er «Tall og valuta» og «Lyrikk».

Påmelding

Påmeldingen er allerede i gang og 18 lag er påmeldt. Det er ordnet "oppgavekonvolutter" for 23 lag. Om dere ønsker å være med så send en påmelding på SMS til: 970 41 213. Dere får tilbakemelding om plass. Det hadde vært veldig moro om vi kunne fylt opp hele lokalen når vi nå har fått tildelt alle bordene! Har dere ikke vært med tidligere vil dere bli godt orientert om kveldens- og spillets  gang.

Vi ønsker dere vel møtt til en hyggelig fredagskveld i et godt Ranheimsmiljø!