A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto og plakat: korpset og Bydelsnytt

Charlottenlund skolekorps 1Lørdag 27. oktober bør dere sette av til feiringen av Brundalen og Charlottenlund skolekorps sitt 50-års jubileum. Det blir en heidundrende forestilling når korpset skal feire sine første 50 år som skolekorps i bydelene Brundalen, Jakobsli og Charlottenlund. Her blir det satt opp en variert og allsidig forestilling med musikk som spenner over mange stilarter. Det blir musikk, dans og annen underholdning som svinger skikkelig denne lørdagen. For deg og meg er det bare å møte opp og vise korpset av vi setter pris på at de virker her i området.

Historisk utstilling

Når noen blir 50 år ligger det en god del historie gjennom disse årene, så også er tilfellet med Brundalen og Charlottenlund skolekorps. Denne utstillingen vil gjøre det mulig for interesserte å oppleve og gjenoppleve korpsets 50-årige historie. Den historiske utstillingen kan dere nyte samtidig som dere tar en kopp kaffe og ett herlig kakestykke i kaféen. Denne er åpen både før forestillingen og i pausen.

En stor produksjon krever hardt arbeid

Jorun Kristin Bremseth

Jorun Kristin Bremseth er i fyr og flamme før jubileumskonserten

Ranheimsavisa har snakket med Jorun Kristin Bremseth under produksjonen av arrangementet. – Vi er veldig mange som er involvert i en såpass stor produksjon som denne forestillingen er, sier Jorun Kristin. – Alt fra det å holde i alle de trådene som produksjonen skaper, komme opp med ideer, sy sammen ideene til en helhet som kan inngår i den fulle oppsettingen, øving av 100 skolemusikere i musikk og koreografi, nødvendig markedsføring, sying av kostymer, billettslag og kontroll med pengebruken og inntekten, er mer enn «jobbigt» som svenskene sier forteller hun

- Det er som du sikkert forstår en god del å jobbe med før alt er klart. Nå har jeg ikke nevnt det som er viktig for publikum under en slik forestilling, kaker og annen servering, fortsetter hun og smiler. – Mange er satt på baking! Det skal være skuffkaker, sjokoladekaker, fyrstekaker og mye annet bakverk som skal stå ferdig for salg denne lørdags ettermiddagen. Kanskje kan alt dette arbeidet virke traurig og tungt, men faktum er at dette er artig for de fleste. Gjennom alt dette forberedende arbeidet finner de fleste ut mer om korpset og virksomheten man er den del av. Jo, for foreldre og foresatte er en viktig del av korpset, sier Jorun Kristin

En historie med mange hendelser

Brundalen 1

Skolekorpset ser også fram til konserten.

Det var ikke liketil å få stiftet et skolekorps med størrelse i disse bydelene. Korpset ble stiftet så tidlig som i 1968 med relativt få musikanter. I 1975 ble det startet et skolekorps på den andre siden av «bekkedalen», Brundalen skolekorps. Det syntes kanskje noe rart at vi fikk to skolekorps så nært hverandre. Lederen ved de to korpsene så sannsynligvis dette og slo sammen skolekorpsene på Charlottenlund og i Brundalen i 1987. Korpsets navn ble da forkortet til BCSK (Brundalen/ Charlottenlund skolekorps), men uten at dette ble en enorm suksess. Korpset utgjorde kun 32 unge i 2010.

I 2010 ble det tatt skikkelig tak og korpset ble gjenreist etter flere år i en tøff bølgedal som hadde strukket seg over tid. Nå har de lyktes. I jubileumsåret teller korpset over 100 barn og unge, Korpset har vist at det er liv laga og er nå et stabilt og godt skolekorps.

Arrangementet og konserten

Arrangementet finner sted på Rosenborg Ungdomsskole lørdag 27. oktober fra klokka 16.00 til 19.00. Konserten starter klokka 17.00 og før den tid er det kafé og ulike innslag.

For unge over 12 år og voksne er prisen rimelige 120 kroner. Barn mellom 4 og 12 år betaler 80, kroner og de aller yngste, de under 4 år overværer jubileumsarrangementet helt gratis.