A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen/Hege Sildren

IMG 2337

Damene i maleklubben fører penslene lett over det som skal bli en takk til bibliotekt for at de får stille ut der.

Kommende helg vil medlemmene i Ranheim maleklubb presentere noen av sine bilder med en salgsutstilling i bibliotekets lokaler i Kulturtribunen. Det vil være anledning til å besøke utstillingen både fredag og lørdag. Vi stakk en tur innom «Fiber´n» i Folkets hus sist onsdag for å overvære innspurten på arbeidet som skulle presenteres. Vi møtte de fleste av klubbens 15 medlemmer da vi ankom, alle ivrig opptatt med sine arbeider.

Vi holder på i underetasjen

Vi ble møtt av en oppglødd leder av foreningen, Hege Silderen, da vi ankom «Fiber´n» i Folkets Hus. Det er lokalet de, sammen med andre, disponerer i «underetasjen». – Her møtes vi fast hver tirsdag, innleder hun. – Det betyr slett ikke at det er bare på tirsdager vi er her. Mange av våre medlemmer benytter lokalet både på dag- og kveldstid gjennom uka. Her har vi vært fast i vel ett år nå, fortsetter hun, - og som du ser er plassen godt utnyttet i kveld.

Lisa i maleklubbenJeg registrerer at det er temmelig fullt rundt det store bordet midt på gulvet og tett i den omkransende sofaen. Et stort maleri får sine siste motiv på et tilordnet bord lengst mot kjøkkenkroken, et bilde som skal gis i gave til biblioteket for at de får holde utstillingen der. – På dette maleriet har alle medlemmene deltatt med hvert sitt bidrag. Det er en blå grunnfarge med flere runde felt med ulike motiv som du ser. Jeg håper at biblioteket vil finne en fin plass for dette maleriet.

Stor maleglede

-        Vi er som jeg har nevnt 15 medlemmer i klubben. Noen av disse hadde nok malt litt før de kom til klubben, men jeg tror like mange startet med dette rett i forkant av- eller da de kom med oss. Det er i alle fall mange som har funnet maleglede i dette fellesskapet, forteller Hege. – Av våre 15 medlemmer er det ingen menn, sier hun og smiler. – Det har vel vært et par stykker innom, men noe mer har vi ikke sett til dem! Du må imidlertid få med i det du skriver at menn er også velkommen i klubben.

Gleder seg til helga og utstillingen

Det skal ikke mer til enn et rop utover rommet om de ser fram til utstillingen før det ropes et rungende JA tilbake. – Det er denne utstillingen vi har jobbet fram til, sier ei av damene. – Selv skal jeg presentere dette bildet og to til i helga, sier hun og viser meg ett av bildene. – Kanskje er jeg så heldig å få solgt noe også, smiler hun.

Hege forteller at det blir 13 av klubbens medlemmer som stiller ut i helga. – At vi ikke har alle med skyldes ferie og bortreise, sier hun. – Til sammen vil vi ha opp mot 50 arbeider utstilt og for salg, Hvordan prissettingen blir vil vi vurdere på fredag, men jeg tror det kan sies at det blir publikumsvennlige priser på gode malerier.

Ikke bare utstilling, kaffe og kaker også

Det er selvfølgelig gratis inngang til denne utstillingen. Det vil også være gratis kaffe og kaker til de som finner veien til «Oransjeriet» i Kulturtribunen. Inngangen vil være fra inngangspartiet til 3T på langsiden mot det blå klubbhuset. Det er både trapp og heis som fører til utstillingen i 3 etasje.

Åse Fagervik og Karl Ove Lunde

Fagervik se-        Ranheimskunstnerne Åse Fagervik og Karl Ove Lunde vil være våre inviterte gjestekunstnere, forteller Hege og ser virkelig fornøyd ut. For mange er nok Åse en ganske kjent skikkelse i kunstmiljøet og mange vil trolig være interessert i å se hva hun driver med. Karl Ove benytter vi gjerne som «kunstpedagog». Gjennom året holder han minst 4 kurs for oss, forteller Hege.

-        Dette bildet som er malt av Åse Fagrvik vil bli solgttt til inntekt for Kirkens Bymisjon.

     Åse er nok godt kjent for oss på Ranheim, fortsetter hun. – Hun er jo bare et steinkast unna der vi holder utstillingen med sin virksomhet «Åse Fagervik ART». Hun er å finne på facebook og nett. Hun har også en nettbutikk du finner der. Jeg kan vel også nevne at hun i forbindelse med årets TV-aksjon til Kirkens Bymisjon har malt et verk som hun kaller «Orange». Dette skal selges fra bymisjonens «pop up» butikk i Byhaven fra 15.11. Det bildet blir solgt for går uavkortet til Kirkens Bymisjon fra henne, avslutter Hege Silderen med et oppriktig ønske om å få se det på Kulturtribunen i løpet av åpningstiden.