A+ A A-

tekst:: Kjell Arntzen                         foto: Schrøder og privat

Reppe bl koret

Her er koret under en av sine tidligere julekonserter.

Det er tid for julebord, hyggelige sammenkomster og ikke å glemme de mange julekonsertene som er å være med på nå. Her på Ranheim er vi så heldige å ha et av Europas beste kor, et der kvinner og menn forener sine stemmer i vakker sang. Det er selvfølgelig Reppe Blandakor jeg snakker om. Vi har hørt koret i Pettersenfjæra, i menighetshuset og i konserter og revy på Fykenborg. Vi har også hørt dem på tidligere julekonserter i Charlottenlund kirke. Søndag den 9. desember klokkka 18.00 har vi nok en gang mulighet for å overvære en konsert med det flotte koret.

Julekonsert i Charlottenlund kirke på søndag

Repertoaret vi vil gå gjennom er variert, forteller Trond Inge Halten. – Selvfølgelig er det mest julesanger og det vi kan si er «julesvisker». Men koret har også mange nye sanger på sitt repertoar som vi ønsker å gi publikum smakebiter på. Jeg tør garantere at dette blir bra, bra pluss om du vil skrive det, sier han og smiler.

Reppe Blandakor har mange fremragende solister, antyder jeg overfor Trond Inge. – Ja visst, repliserer han. – Mange av våre dyktige solister vil dere få høre under konserten. Jeg regner faktisk med at våre konsertgjester vil få høre vakker solosang med "Pie Jesu" En annen av våre solister vil framføre den tradisjonelle og velklingende julemelodien, «O helga natt». Det blir ingen jul uten dette nummeret, fortsetter Trond Inge. Denne sangen, mest kjent med Jusssi Bjørlings, er utrolig vakker og setter oss i god julestemning!

Også guttene som solister

Bjrn Sigurd

Er det noen som fortjener gullkrone som Ada Hegeberg så er det Bjørn Sigurd og koret på Reppe

Det er ikke bare jentene i koret som er glimrende solister. Som publikum under tidligere konserter og framføringer av Reppe Blandakor har jeg undret meg over hvilket spekter de har i stemmer og mennesker. Det må nesten være slik når de presterer på høyt nivå om det gjelder sang eller revy? Jeg kan vel ikke unnlate å fortelle at koret også har en gutt til dirigent og kunstnerisk leder. Det er slett ikke en kjedelig og tam person, det er selveste Bjørn Sigurd Skjelbred. For dere som ikke har opplevd Bjørn Sigurd "live" er det bare å møte fram for å bli kjent med dette fyrverkeriet under hans dirigentstokk eller mangel på en slik!

Skaff dere billetter

Alle kan sikre seg billetter til denne julekonserten. Kirka har selvfølgelig begrenset plass, men rundt 300 vil få plass i kirkerommet. Som vanlig legger blandakoret seg på en lav pris for sine julekonserter. De hyggelige prisene er kr. 200,- for voksen, kr. 150,- for barn og honnør og gratis for barn under 12 år.

Billettene kjøpes ved inngangen. Dørene i kirka åpnes klokka 17.30 og konserten starter 18.00. Trond Inge forteller at de tar kontanter, kort og vipps.

Ranheimsavisa regner med at flere av våre trofaste lesere benytter denne anledningen i førjulstida. Det blir en konsert publikum sent vil glemme!