A+ A A-

av: Kjell Arntzen

fakkeltog

Nyttårsaften klokka 16.30 starter fakkeltoget fra Ranheim menighetshus

Meteorologoene melder om noe utrygt vær på nyttårsaften. Det kan ikke betyr stort for oss på Ranheim. Vi er vant til «å stå´n av.» Dessuten har vel de samme meteorologene tatt feil mange ganger tidligere. Sølvi Kvam i Hansbakken Velforeningen forteller at de vil gjennomføre fakkeltoget, fyrverkeriet, musikken og får besøk av nissen med sine «godteri-poser» i Pettersenfjæra også i år. Klokka 16.30 går fakkeltoget fra Ranheim menighetshus og ned til Pettersenfjæra.

Fakler og lommelykter

Som vanlig er det opp til de enkelte om de skal kjøpe med seg fakler for å gå med i toget. Det gjør seg kanskje best i et fakkeltog? Fakler fås kjøpt hos Clas Ohlson, hos Jula og Europris på Lade, Rundt 20 kroner må du ut med for å få en pakke med 3 fakler.

Skulle du velge et alternativ kan lommelykt eller hodelykt være greit. Om været blir som meldt med mye regn og vind, kan det rett og slett bli å foretrekke. Om det blir et tog med fakler og lykter forblir det fortsatt et fakkeltog for oss på Hansbakken.

fakkeltog solvi

Sølvi Kvam ser fram til å se dere i fakkeltoget og i Pettersenfjæra på mandag.

Sølvi Kvam, som er leder i Hansbakken Velforening, forteller at de har gjort alt klart for arrangementet. – Komiteen for arrangementet venter at deltakerantallet vil holde seg på minst det nivå vi har hatt de siste årene. Det vil si at vi forventer at det blir et sted mellom 400 og 500 deltakere.

-        Vi har i god til forberedt nissen på Solemsvåttan på at det blir nyttårsarrangement på Hansbakken også i år. Han har lovet å komme! Også denne gang har han med små poser til barna. Fra tidligere år vet vi at denne nissen er å stole på. Han kommer, garanterer Sølvi. – Vi har også ordnet oss med pølser, saft og kaffe til de som kommer ned i fjæra og blir sulten og tørst. Dette vil bli solgt fra en rigget bod på sørvest-sida av naustet. Vi vil også gjenskape den trolske belysningen vi hadde i fjor, der berget og landskapet rundt badet i de vakreste farger.

De som har med seg raketter overleverer slikt til de ansvarshavende for oppskytingen litt over klokka 17. Disse vil bære gule refleksvester og gjøre seg godt til syne. Oppskytingen skjer av Jens Juberg og Mats Haeger. En norsk/svensk kombinasjon som oppskytingsansvarlige viste seg i fjor å være så vellykket at dette får fortsette også denne nyttårskvelden.

Ellers så håper jeg at været er såpass greit med oss at de faklene vi har satt ut greier seg uten å bli kvalt av nedbør.

Start fra menighetshuset

Klokka 16.30 vil togleder Kirsten Saksvik sette fakkeltoget i bevegelse fra menighetshuset i Ingrid Kiærs vei. Ruta vil trolig bli lagt noe om denne gang pga. gravearbeider, men ingen skal være nervøse for at Kirsten ikke finner veien ned til Pettersenfjæra og det som skal skje der.

Arrangementet er lagt noe tidligere enn bydelsfyrverkeriet fra Overvik. Det vil bli mulig for de som ønsker å oppleve begge arrangementene å nå dette. Kom først til fakkeltoget og rakettoppskytingen i Pettersenfjæra. Når dette er over er det fortsatt god tid til å komme seg opp til brua ved kirka, til området ved fabrikken eller helt opp til Overvik for å være med på det store bydelsyrverkeriet. – Velkommen skal alle være, avslutter Sølvi og Kirsten.