A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Lisbeth Nygård

hanne srvg fjes

Hanne Sørvaag sjarmerte oss med sitt vesen og sin sang.

Nok en gang fikk vi overvære en gnistrende nyttårskonsert i menighetens regi. Denne gang var det en suveren Hanne Sørvaag fra Sørvåg nær Stavanger som sjarmerte oss. Sammen med sitt 4-manns store konsertband holde hun det gående i vel 80 minutter uten stopp i Ranheim kirke torsdag kveld. Vokalisten Hanne Sørvaag viste seg fra sin beste side og hun trivdes sammen med oss som satt i kirkerommet. Flere ganger takket hun publikum for at de ble tatt så godt imot. – Jeg føler en slik varme fra dere så her føler jeg at vi er veldig velkommen, sa hun til troende.

En verdensartist

Hanne Sørvaag har en sjelden god CV. Hun har vært i LA og skrevet sanger og melodier sammen kjente musikere. Hun har også vært i Sverige, Frankrike og andre steder i USA og gjort det samme. Etter det jeg finner ut har hun over 1000 sanger på samvittigheten, mange av dem har vært høyt plassert på ulike hit-lister verden over.

Kirka var fylt godt opp, men det var plass til flere. For meg virker det ufattelig at vi ikke fyller kirka til randen på disse nyttårskonsertene. Nå har menigheten stått for disse konsertene siden 2015, alle har vært fulltreffere.

Hva er det med Hanne Sørvaag?

A1

Ranheim kirke egner seg utmerket til disse intime nyttårskonsertene. Hanne Sørvaag understeket også dette.

Hanne er sjarmerende som få andre. Hun er en mester til å knytte numrene sammen med morsomme fortellinger om sangenes opprinnelse. Mange av dem er «spontantskrevet» eller reflekterer opplevelser hun har hatt på sin vei.

De 12-13 numrene hun framførte i kirka i går kveld falt så absolutt i publikums smak. Både applausen etter hver nummer og kommentarer langs benkeradene var beskrivende for det. Sammen med sitt utmerkede konsertorkester bestående av Haakon-Marius Pettersen, Jo Schumann, Lars-Erik Dahle og Henrik Torvik Langerød, leverte Hanne en strålende og minnerik konsert.

Hanne Sørvaag opptrer så alminnelig og folkekjær som jeg tror hun er. Hun er ei dame med et hjerte av gull. Jeg har etter konserten hørt henne synge OL-sangen i Vibeke Skofteruds begravelse, det ga meg frysninger nedover ryggen og en sterk tro på denne jentas medfølelse og kjærlighet.

På konserten fikk vi også et gjenhør med hennes tolkning av Benny Borgs vise til sin avdøde kone Liv. Det var «God morgen min kjære», som slett ikke var dårligere enn den Borg selv sang til sin Liv. En låt som hun har skrevet på Rogalandsdialekt, «Som om me hørte sammen» klang også godt, men en sang på rogalandsdialekt er ikke enkelt å få med seg for en trønder. Hennes stemme bar over med det.

Takk til Hanne Sørvaag og hennes orkester for opplevelsen. Takk til Ingrid Almås og Ranheim menighetsråd for arrangementet. Vi ser nå fram til januar 2020.